Dushi bida na Korsou #13

Deze week nam ik afscheid van drie vrienden, at ik varkensoor en belandde ik helemaal in de kerstsferen. Ik had namelijk een kerstborrel op werk, rende als kerstman door Willemstad én begon zondag al met het vieren van Kerstmis. Je leest het allemaal in deze nieuwe blog! 

MAANDAG
Nadat ik heerlijk had uitgeslapen, was ik maandag voor de derde keer in twee weken tijd bij Kranshi, het gemeentehuis. Ik had een bewijs van inschrijving nodig om me hier te kunnen laten verzekeren via de Sociale Verzekeringsbank. Dat kun je normaal met je Sedula doen, maar die krijg ik pas 4 januari en mijn huidige zorgverzekering verloopt al op 2 januari af. En twee dagen onverzekerd rondlopen op Curaçao leek me niet zo’n strak plan… Zoals je op de rechterfoto kunt zien was het op straat lekker hectisch. De auto’s kwamen langs alle kanten. Altijd opletten geblazen achter het stuur hier!

DINSDAG
Dinsdag ging de wekker weer op tijd. Dit keer omdat ik mijn verzekeringspasje bij de SVB moest aanvragen. Jammer alleen dat ik niet wist dat ik op de foto moest en mijn ochtendhoofd nu voor drie jaar staat vereeuwigd op mijn pas, haha. Maar ach, hopelijk heb ik hem toch niet te vaak nodig! Omdat het zo gepiept was, had ik nog genoeg tijd over om langs de garage te gaan om de kapotte koplamp van mijn auto te laten vervangen en daarna kon ik zelfs nog even snel langs de Albert Heijn voor een kop koffie. Een productief begin van de dag!

WOENSDAG
Ook woensdag was ik weer vroeg uit de veren om nog wat te regelen. Ik had al een tijdje mijn lokale bankrekening, maar had nog steeds geen inzicht in mijn inkomsten en uitgaven. Niet erg handig als je hier leeft als een bourgondiër en niet perse bijzonder veel verdient, haha. Het lukte steeds maar niet om mijn online banking te activeren, dus ben ik na een maandje sukkelen maar naar het kantoor van MCB gereden om het daar voor me te laten doen. Het was zo gepiept én ik had nog geld op mijn rekening staan. Hoezé, wat een meevallers!

Na het werk ging ik een super leuke avond tegemoet. Jammer genoeg met een minder leuke reden: omdat Hidde, Justy en Lisanne hun laatste dagen op Curaçao waren ingegaan. We zijn lekker wat gaan eten bij Greenhouse/Oregami en ik ging natúúrlijk voor de sushi. Met onze volle buikjes zijn we vervolgens naar Cabana verkast, waar we een heel mooi feestje hebben gebouwd. Hidde had een VIP-tafel gehuurd en de rest kan ik niet meer navertellen (nee, geintje hoor, maar het was wel gezellig).

DONDERDAG
De volgende dag had ik weer een avonddienst en dat kwam goed uit want zo kon ik mooi even uitslapen. Ik zette ‘s ochtends mijn blog met leuke activiteiten voor een dagje Punda online en reed daarna naar Cabana, waar we met een groepje hebben geluncht. Ik nam de geroosterde panini met ham en kaas – hmm, gesmolten kaas doet het altijd goed the day after – en daarna was het tijd om gewoon aan het werk te gaan. Work hard, play hard (en dus ook andersom)!

VRIJDAG
Vrijdag begon ik de dag achter het fornuis. We hadden ‘s avonds kerstborrel op het werk en iedereen was gevraagd om wat te eten mee te nemen. Ik maakt een pan kipsaté dus kon na mijn ontbijt lekker gaan bakken. Aan het einde van de middag werd al het eten uitgestald op kantoor. Zo leuk om te zien dat de hapjes hier zo anders zijn dan in Nederland. Er waren bijvoorbeeld Antilliaanse bitterballenen en pika balletjes (in een pikant sausje; vet lekker), maar het meest bijzondere dat ik heb geproefd was toch wel varkensoor in ‘t zuur. Het klonk me bij voorbaat eigenlijk al niet als muziek in de oren, maar ik wilde het toch gewoon proberen… Ik kan jullie in ieder geval verklappen dat mijn collega’s smakelijk om mijn gezichtsuitdrukking hebben gelachen en dat ik niet nog eens extra heb opgeschept 😉

Na het werk ben ik nog wat gaan drinken met Gerben en Lisanne, van wie het de laatste avond was op Curaçao. Het was niet erg druk bij Wet&Wild, maar hé, met goed gezelschap kom je al een heel eind!

ZATERDAG
Voordat Justy en Lisanne zaterdag aan het einde van de middag naar het vliegveld moesten, namen we nog even de tijd om lekker te lunchen bij St Tropez. Het eten daar is zo goed! Ik nam de chick chick bread die zo rijkelijk is belegd dat je hem echt niet fatsoenlijk kunt opeten, maar die zo lekker is dat het niet eens meer uitmaakt. Een goede bodem voor de Santa Run ‘s avonds, waar ik met Maaike en Dirk aan meedeed. Echt geniaal om met zoveel mensen in een (snikheet) kerstmanpak rond te lopen. We deden eerst een warming-up met zijn allen en renden daarna een rondje door Willemstad. So much fun!

ZONDAG
Maaike en ik sloten deze week af met een heerlijk dagje. Ik had allemaal spulletjes in huis gehaald voor een lekker kerstontbijtje met croissantjes, verse broodjes en ei. Vervolgens gingen we naar de Mangusa Hypermarkt om boodschappen te doen voor het kerstdiner ‘s avonds. Dit hadden we misschien een klein beetje onderschat: het was er echt méga druk, omdat iedereen natuurlijk kerstboodschappen moest doen! En de reden dat we er waren – de beruchte browniecheesecake – was er niet eens meer. Enfin, we hebben uiteindelijk wel al het andere eten kunnen inslaan en hebben als prima alternatief een oreocheesecake gehaald bij Dulceria in Sambil (aanrader!). ‘s Middags hebben we nog een paar uurtjes bij Kokomo gelegen, voordat we de keukenprinsessen zouden uithangen. Ons kerstdiner bestond uit allemaal hapjes: kipsaté, gehaktbal in tomatensaus, wraps, pastasalade, brood met smeersels en minipizza. Echtttt zo veel en zo lekker eten, haha! Om het feest compleet te maken, keken we de All you need is love kerstspecial. Heerlijk wegzwijmelen bij al die verliefde mensen en familieleden die elkaar al veel te lang niet meer hebben gezien.

Ik wil jullie allemaal een hele fijne kerst wensen. Of zoals ze hier op Curaçao zeggen: bon pasku!

You may also like

3 reacties

  1. Dat zijn weer heel wat belevenissen. Fijne kerstdagen, maar anders dan hier in Nederland. Wel een ervaring om mee te maken zo lijkt het.🍷🍸groetjes tante Addy en oom Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *