Bewonder het uitzicht over de Santa Martha Baai | CURACAO TIPS

Dat je voor de mooiste plekjes op Curaçao het beste richting Westpunt rijdt, weten de meeste toeristen wel. Maar dat Santa Martha één van die plekjes is, is minder bekend. Je hebt hier een fenomenaal uitzichtpunt over de bergachtige kustlijn, een rustig strand én een prachtig landhuis waar je heerlijk kunt eten. Kortom: Santa Martha mag je niet overslaan tijdens een roadtrip over het eiland!

Uitzichtpunt Santa Martha

Om bij het uitzichtpunt van Santa Martha te komen, stel je de navigatie in op het dorpje Soto of Playa Lagun. Zodra je deze plekken nadert, zie je Santa Martha op de wegwijsborden verschijnen. Neem de aangegeven afslag en let vervolgens goed op, want het uitzichtpunt staat niet aangegeven. De plek ligt aan de rechterkant van de weg en is te herkennen aan de uitstekende rots waar bijna geen bebossing is. Parkeer je auto in de berm en geniet van het prachtige uitzicht over de Santa Martha Baai!

Strand van Santa Martha

Wanneer je genoeg foto’s hebt genomen om je Instagramfeed mee op te leuken, kun je nog een klein stukje doorrijden. Dan kom je vanzelf terecht bij het strand, waar het vaak zó rustig is dat je het misschien wel helemaal voor jou alleen hebt. Extra leuk: je kunt hier met je auto het zand op rijden! Er wordt overigens wel regelmatig gewaarschuwd dat je hier door gebrek aan sociale controle een makkelijk slachtoffer bent voor een overval of diefstal. Blijf daarom niet te lang hangen als je alleen bent. Maar als er meer mensen zijn, kun je gerust de hele dag blijven liggen.

How I enjoy my weekends 🌞🌊

Een bericht gedeeld door Elodie Kint (@eloditnl) op

Verlaten resort

Voor wie op deze blog is beland omdat ze een bezoekje willen brengen aan het verlaten resort van Santa Martha, heb ik slecht nieuws: de bouwval is met de grond gelijk gemaakt en er zal binnenkort een nieuw resort herrijzen. Wat op zich heel positief is voor het eiland, maar minder voor de avontuurlijke reiziger. Het verlaten Sunset Waters was namelijk heel tof om te bezoeken. Je kon vanuit de lege kamers over de felblauwe zee turen, de graffiti aanschouwen en het bijna spookachtige, lege zwembad bewonderen. Ach, gelukkig hebben we de foto’s nog.

Lunchen bij Landhuis Klein Santa Martha

Om je bezoek aan Santa Martha compleet te maken heb ik nog één tip. Maak nog een laatste stop bij het knalgele Landhuis Klein Santa Martha, wat hoger gelegen op de berg. Hier kun je onder het genot van een heerlijke lunch – de carpaccio met truffelmayonaise is mijn favoriet – rustig genieten van het prachtige uitzicht. In het zonnetje op het terras, of vanuit de koele binnenruimte die helemaal naar mijn smaak is ingericht. Met mooie fauteuils, een grote eettafel, een piano en een mega boekenkast. Heaven!

Meer Curaçao-tips? Bekijk dan mijn Ultimate Island Guide!

You may also like

8 reacties

  1. September 2019. Sunset waters resort word helaas nu gesloopt. Er staat wanneer dit geschreven word nog een gebouw overeind. Gegoogled met de naam Sunset waters verteld dat dit gebied verkocht is, en het nu Klaar gemaakt word voor in eerste instantie een hotel. En daarna nog twee hotels. Samen goed voor 750 kamers.

  2. Oktober 2019, het resort is helemaal weg! santa Martha is nu een grote bende, het strand zeer rommelig en het voelt inderdaad nog steeds een beetje creepy aan! Ooit zal het er prachtig zijn geweest en wellicht ook weer worden. Nu wil je er echt niet zijn!

    1. Ik kreeg het laatst ook al door. Ik ga de blog snel updaten 🙂 De viewpoint en het landhuis zijn nog steeds de moeite waard, toch?

  3. November 2019…….een verlaten plek, maar oh wat zal het er mooi geweest zijn. Er wordt wel weer nieuw gebouwd maar wanneer dit klaar zal zijn…… Het is een prachtige snorkelplek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *