Scheur in quads over de oostkust met Eric’s ATV Tour | CURACAO TIPS

De oostkust is een deel van Curaçao dat je niet gauw te zien zult krijgen. Niet in de laatste plaats omdat er amper (of eigenlijk: geen) wegen zijn. Daar heeft Eric’s ATV Tour de perfecte oplossing op gevonden, want met hun quads kun je príma over de onverharde paden scheuren. Ik mocht voor DolfijnGo mee met een tour en vond het echt fan-tas-tisch!

Quadtour oostkust Curacao Eric's ATV ToursOefenen op ongelijke paden

Om stipt 9.00 uur werden we verwacht bij de startlocatie tegenover Lion’s Dive Beach Hotel. Daar kregen we de nodige instructies, een helm op ons koppie en een bad-ass bandana voor onze mond geknoopt. Klaar om een bank te overvallen – uhhh, om te gaan sjezen over de droge oostkust bedoel ik natuurlijk!

Via een tussendoorweggetje waar we al even konden oefenen met bochten en ongelijke paden, reden we langs de gevangenis in Koraal Specht naar de Aloë Vera plantage. De eerste stop. Hier kregen we wat te drinken, konden we even naar het toilet en wie wou kon natuurlijk wat van de Curaloe-producten kopen. Ik blijf erbij dat de plantage qua toeristische attractie ietwat teleurstellend is, dus was blij dat we daarna weer verder gingen.

Droge vlaktes, ruige zee

Tijd voor het echte werk! We reden naar de Sint Jorisbaai en kwamen zo terecht op het onbewoonde deel van de oostkust. Over de grote droge vlaktes, langs de ruige zee in het noorden – waar we ook even stopten – en uiteindelijk via grotten vol vleermuizen naar een mooi uitzichtpunt. Ik had dit deel van het eiland nog nooit gezien en vond het echt heel gaaf. Zo’n ander landschap dan je gewend bent van Curaçao en de adrenaline die je krijgt van het quadrijden maakt het allemaal nog eens tien keer zo tof!

Lekke band

Ik moet overigens wel bekennen dat ik niet de beste quadchauffeur ben, want ik reed vrolijk met 30 kilometer per uur de prikkelbosjes in. Resultaat: mijn lijf vol schrammen en een lekke band. Maar hé, dat mocht de pret niet drukken. En zo had ik mooi wel even uitgeprobeerd hoe de tourguides met zulke ongelukjes omgaan. Die schoten meteen in actie, manoeuvreerden mijn quad uit de bosjes, pompten de band vol en checkten of ik oké was. Helemaal top! Veiligheid staat duidelijk hoog in het vaandel, maar ze kunnen natuurlijk niet elk risico uitsluiten omdat je uiteindelijk zelf je quad bestuurt, haha.

Quadtour oostkust Curacao Eric's ATV ToursQuadtour oostkust Curacao Eric's ATV ToursQuadtour oostkust Curacao Eric's ATV Tours

Kosten en praktische informatie

Deze activiteit is misschien wat duurder dan een bezoek aan een natuurpark of een dagje strand, maar wat mij betreft is dat geld het ook echt waard. Voor 98.10 dollar (singleseater, 1 persoon) of 153 dollar (doubleseater, 2 personen) ben je zo’n 3 tot 3,5 uur op pad. Dat is inclusief drinken, een helm, beschermingsbril én niet onbelangrijk: foto’s van de tour! Boeken? Dat kan via DolfijnGo.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *