Mijn favoriete stranden op Curaçao | CURACAO TIPS

Het is een beetje alsof je moet kiezen tussen je kinderen. Maar oké, omdat jullie het zijn doe ik het toch: een selectie maken van mijn vijf favoriete stranden op Curaçao. Omdat jullie nou eenmaal van lijstjes houden. En omdat ik zo graag wil dat jullie de allermooiste plekjes van het eiland ontdekken, tijdens jullie vakantie, stage, of plaatsing op mi dushi Kòrsou!

Cas Abao

Als we het hebben over de mooiste stranden van Curaçao, staat Cas Abao wat mij betreft echt met stip op nummer één. Het water is hier kraakhelder, het zand is hagelwit én in tegenstelling tot veel andere baaien is het hier relatief uitgestrekt. Je ligt dus niet zo dicht op elkaar. Bovendien zit er ook nog een horecagelegenheid op het strand, waar je meer kunt kopen dan alleen gefrituurd eten en staan er een aantal palapa’s (rieten parasols) die voor schaduw zorgen. Verder zijn er massagehutjes, is er een duikschool en een ruime parkeerplaats.

Toegang tot het strand kost 10 gulden per auto van maandag tot en met zaterdag en op zon- en feestdagen 12,50 gulden. Op het strand kun je ligbedjes huren voor 5 gulden per stuk. 

Grote Knip

Dan een strand wat je écht niet mag missen: de Grote Knip. Als je hier op een zonnige dag aan komt lopen, valt je mond open van verbazing. Het water is hier zó ongelofelijk blauw! Het geeft bijna licht. De Grote Knip bevindt zich op Westpunt en is dus zo’n drie kwartier rijden vanuit Willemstad, maar dat is het meer dan waard. Vooral de zondag breng ik hier graag door, omdat er dan veel lokale mensen van het leven komen genieten. Met een barbecue, muziek en de hele familie erbij! Hopi gezellig!

Toegang tot de Grote Knip is gratis. Wel betaal je geld voor het gebruik van een strandbedje (5 à 6 gulden) en een parasol (7,50 gulden). 

Playa Daaibooi

Playa Daaibooi is een prachtig strand waar ik ooit per toeval terecht ben gekomen. Het is iets minder bekend dan Cas Abao en de Grote Knip en daarom vaak ook wat rustiger. Er zijn een heleboel palapa’s en palmbomen die voor de nodige schaduw zorgen, zodat je er ook op de warmste dagen heerlijk kunt vertoeven. Maar het allerleukste aan dit strand vind ik de speciale barbecueplaats, waar je gezellig met je vrienden mag barbecueën. Tipje: kom op tijd, want dan kun je misschien nog een picknicktafel veroveren. Dat eet wel zo makkelijk!

Entree bij Playa Daaibooi is gratis. Een ligbedje kun je huren voor 5 gulden. Je betaalt in eerste instantie 10 gulden en krijgt 5 gulden borg terug wanneer je je bedje aan het einde van de dag weer netjes inlevert. 

Karakter

Oh, wat een heerlijk plekje is dit! Karakter is een opgespoten strandje op een rots, van waar je met een trap de zee in moet. In die zin klinkt het helemaal niet zo perfect, maar de sfeer is er echt extreem relaxed. Wanneer je toe bent aan een klein beetje luxe, is dit absoluut een aanrader. Je wordt namelijk aan je bedje bediend, zodat je lekker op je luie stoel kunt blijven liggen. En geloof me: dat wil je, want je kunt hier heerlijk lunchen. Of, als je het lang genoeg volhoudt, lekker dineren aan het water, terwijl je geniet van een prachtige zonsondergang. Wat mij betreft de perfecte afsluiter van een dag op Curaçao!

Toegang tot Karakter is gratis, alleen het afnemen van ten minste één consumptie is vereist. Om het Oasis Coral Estate Resort op te mogen moet je een legitimatiebewijs bij je hebben. 

Koko’s

Vier van mijn favorieten bevinden zich ver buiten de toeristische gebieden als Mambo Beach en Jan Thiel. Maar voor de vijfde maak ik toch een uitzondering. Want op het strand van Jan Thiel zit uiterst rechts een wel héél fijn plekje verstopt: Koko’s Beach. Je hebt er in vergelijking met alle andere strandtenten veel meer ruimte en daardoor hangt er een hele chille sfeer. De ligbedden zijn voorzien van comfortabele kussens en – niet onbelangrijk – er is een geweldige keuken! Mijn aanraders? Het broodje pulled pork, de trio van burgers of één van de heerlijke bagels.

De entree voor Jan Thiel beach bedraagt 6 gulden. Vervolgens betaal je bij Koko’s nog eens 10 gulden voor het gebruik van een bedje. Dat is iets meer dan op andere plekken, maar je krijgt er ook wel echt comfort voor terug. 

Bonustip: Playa Lagun

Oké, er is nog één baai die ik jullie niet wil onthouden. Playa Lagun. Ik lig hier zelf persoonlijk niet zo graag op het strand. Omdat het wat smal is en de helft ook nog eens is volgebouwd met hutjes die worden gebruikt door vissers en masseuses. Máár je kunt boven, bij Bahia, wel prima lunchen met een fan-tas-tisch uitzicht. Snorkelaars kunnen hier trouwens ook hun hart ophalen; ik hoor geregeld dat mensen hier imposante vissen en zelfs schildpadden zien. Daarom raad ik dit strand ook zeker aan als tussenstop tijdens een toertje Westpunt.

Toegang tot Playa Lagun is gratis. Voor het huren van een strandbedje betaal je iets van 5 – 7 gulden.

Meer Curaçao-tips? Bekijk ook mijn Ultimate Island Guide

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *