Dushi bida na Korsou #47

Bon dia i bon siman! Wat heb ik weer een heerlijke week achter de rug! Ik had bijvoorbeeld een dinnerdate met Cynthia Schultz bij Fort Nassau en streepte een heleboel dingen van m’n bucketlist af; zo at ik bij lunchroom Beyglz, deed ik mee aan de History & Art Walk van Hello Skalo en bezocht ik Marshe Barber voor het eerst. Kijken jullie gezellig mee?

MAANDAG
Deze week begon ik lekker rustig. Na werk ben ik naar de bootcamp gegaan en eenmaal terug thuis ben aan een lang uitgesteld klusje begonnen; het sorteren van de 2.700 (geen grap!) foto’s die ik in New York heb gemaakt. Ik maak nog altijd van elke reis een album, maar omdat een fotoalbum van 300 pagina’s natuurlijk geen optie is, moet ik alle foto’s doorspitten om alleen de mooiste uit te kiezen. Gelukkig is het herbeleven van zo’n leuke vakantie helemaal geen straf!

DINSDAG
Dinsdag had ik een late dienst en begon ik mijn dag bij Scuba Lodge, waar Maaike aan het werk was. Ik las onder het genot van een goede latte de krant en ben daarna nog een uurtje bezig geweest met de online cursus ‘Kickstart your Business’ van Pretty Ambicious. Woeeh, het geeft zo veel energie om bezig te zijn met het maken van plannen om (stap voor stap) mijn dromen na te jagen!

Ik had voor de verandering eens geen indeeldienst en was dus redelijk op tijd klaar. Tijd om nog even gezellig een drankje te doen bij Britt thuis.

WOENSDAGOok woensdag moest ik pas laat beginnen. Om de vrije tijd overdag goed te besteden had ik met Maaike en Britt afgesproken bij Beyglz. Dat is een lunchroom in Scharloo die ik al heel lang volg op Instagram, maar ik was er nog nooit geweest. Dat moest er – in het kader van de bucketlist – maar eens van komen! En ik kan je zeggen: het is ons prima bevallen. Ik had de southpaw, met kip en een fris/pika-sausje, en die was echt heerlijk. Enige puntje is dat de airco binnen behoorlijk koud staat, dus neem een vest mee als je deze plek ook eens wilt uitproberen!

Na mijn werk heb ik ‘s avonds nog even een drankje gedaan bij Avila op het strand, om vervolgens voldaan in bed te kruipen.

DONDERDAGDonderdag had ik een dagdienst en daarna had ik afgesproken met Cynthia. Ik heb haar vorig jaar voor het eerst ontmoet tijdens de Social Media Week op Curaçao en sindsdien volgen we elkaar op Instagram. Ze was nu een week in haar eentje op Curaçao en ik kreeg opeens een berichtje of ik het leuk vond om samen iets te gaan doen op haar laatste avond. Super gezellig!

We werden uitgenodigd bij Restaurant Fort Nassau, waar we echt méga zijn verwend. Als voorgerecht kregen we een proeverij met onder meer een geitenkaaskroket, coquille en shrimp chowder. Maar ook nog eens een zalmtartaar en ravioli. En we kregen drie heerlijke hoofdgerechten om te delen: de eendenborst, de picanha en gekarameliseerde zalm. Oh my, dat laatste is echt mijn lievelingsgerecht daar! Zo genoten van deze avond…

VRIJDAG

Ik weet niet hoe ik het kwam, maar vrijdag was ik dus echt heel moe. Ondanks dat ik deze week (expres) geen enkele keer op stap ben gegaan. Ik maakte overdag mijn eerste New York-blog af en heb verder al m’n plannen maar aan de kant geschoven, om nog even op bed te chillen voor ik aan het werk moest. Daar had ik lekker koekjes en chips meegenomen om van de vrijdagavond op kantoor toch een klein beetje feest te maken, haha.

Eenmaal thuis kreeg ik het weer in mijn bol: ik wilde al heel lang de highlights van mijn Insta Stories instellen, maar omdat ik steeds geen icoontjes kon vinden die naar mijn zin waren, kwam het er alsmaar niet van. Nu had ik een manier gevonden om ze helemaal zelf te maken. Daar was ik alleen wel tot twee uur ‘s nachts mee bezig, haha, oeps!

ZATERDAG
Nadat ik zaterdag eerst heerlijk had uitgeslapen en lekker wakker was geworden met banana pancakes ben ik even naar City Beach 88 gegaan. Daar heb ik ik weer een hoofdstuk van de e-course gevolgd en ik heb nog een half uur met mijn tante gebeld.

Halverwege de middag ben ik naar huis gesjeesd om me op te frissen, zodat ik om 4 uur paraat kon staan in Scharloo voor de Art & History Walk met Hello Skalo. Ik werk in deze buurt en heb er wel al eens wat meer informatie over gekregen met de tuk tuk tour begin dit jaar, maar ik had het idee dat er veel meer te ontdekken en te vertellen was. Ik was er alleen heen gegaan, maar kwam verrassend genoeg algauw een paar bekenden tegen. Grappig genoeg liepen er bijna geen toeristen, maar vooral veel eilandbewoners mee!

ZONDAG
Zondag had ik een druk programma. Britt en ik gingen al vroeg uit de veren om een kijkje te nemen bij Marshe Barber. Dat is een lokale foodmarket op Westpunt en als je hier niet op tijd bent, kan het zomaar dat er al een heleboel lekkers op is. Ik had geluk want er was nog ‘arepa di pampuna’; pampoenpannenkoek! Zo had ik een heerlijk lokaal ontbijtje.

We toerden daarna nog wat in de buurt en kwamen zo terecht bij Shelterrock, waar we zeker nog eens terug naartoe willen om te eten. Het is zo’n toffe plek met uitzicht op het bergachtige Christofelpark. Prachtig!

Om 11.00 uur ‘s ochtends begon er een local market bij 8 The Experience, de Spa op Coral Estate. Daar stonden een heleboel populaire ondernemers van het eiland, waaronder FleaFinds, die superleuke schilderingen maken op bijvoorbeeld kussens, servies en posters. De vorige keer dat zij een markt hadden waren ze al binnen een half uur helemaal uitverkocht, dus dit keer wilden Britt en ik er op tijd bij zijn! Ik heb een set schoteltjes gekocht om je theezakje op te zetten en bij Dushi Cards kocht ik nog een hele toffe mok. Je zult ze binnenkort wel eens voorbij zien komen op m’n social media.

De rest van de dag hebben we ‘beneden’ gerelaxed bij Karakter. Zoals je in de gaten hebt: we hadden echt een topdag. Alleen jammer dat Maaike op de terugweg een aanrijding had, doordat iedereen weer reed als een stel debielen. Om er nog een schepje bovenop te doen reed ik mijn band ook nog eens kapot, omdat ik mijn auto in afwachting van de politie wilde parkeren in de berm, maar daarvoor een iets te hoog stoeprandje over moest. Hmmpffff….

Een sympathieke voorbijganger legde mijn reserveband erop en zo kwamen we toch heelhuids thuis. Ik had geen zin om mijn dag er door te laten verpesten, dus ging ‘s avonds gewoon lekker sushi eten bij Chopstix met een groepje vrienden. Carpe fucking diem!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *