Dushi bida na Korsou #46

Deze week ontdekte ik een heel erg tof (lokaal) visrestaurant, schreef ik mijn best gelezen blog in tijden en deed ik een paar wijze levenslessen op bij André Hazes. Kijken jullie mee naar weer een weekje voor in de boeken?!

MAANDAG
Na een gezellig weekend kon ik maandag wel een koffietje gebruiken om op te starten. Gelukkig kwam ik de werkdag prima door en had ik ‘s avonds zelfs nog energie over om naar de bootcamp te gaan!

DINSDAG
De volgende dag was het tijd voor wat huishoudelijke klusjes die ik enorm had verwaarloosd. Mijn diepvries was bijna leeg, dus er moest weer gekookt worden (burritos!!) en mijn wasmand puilde uit, dus werd het hoog tijd om wat kleren te wassen. Dat handwassen vind ik echt het verschrikkelijkste ever. Het kost zo veel tijd en voor mijn gevoel wordt het toch nooit zo schoon als in een wasmachine. Maar goed, een lekker muziekje op de achtergrond en het idee dat ik over een maand in mijn nieuwe appartement wel een wasmachine heb, verzachtten de pijn.

WOENSDAG
Woensdag had ik met Joëlle, Britt en een vriend van ons afgesproken bij Purunchi, een lokaal visrestaurant in Piscadera. Hij zou ons onder het genot van verse vis Papiaments ‘les’ geven, maar door pech met zijn auto is dat er niet meer van gekomen. Ach, het was op zijn zachtst gezegd absoluut geen straf om met zijn drieën te genieten van het heerlijke eten. Ik nam de red snapper, die was klaargemaakt met de kop en de staart er nog aan, and I loved it. Zo moet-ie zijn!

DONDERDAG
Donderdag sprak ik voor werk nog even met Britt af bij Café Wandu in Punda. Dat is een heel hip koffiezaakje waarvan ik het bestaan vaak vergeet, omdat het niet echt op een gunstige plek zit. En toch is het de moeite om er heen te gaan, want het ziet er binnen super tof uit, er is een fijn terrasje en de koffie is er heerlijk!

Ook ging er een nieuwe blog online; mijn bucketlist met dingen die ik na een jaar op Curaçao nog steeds niet heb gedaan, maar nog wel wil doen. En die is dus echt gelezen als een trein. Ik werd er zelfs een paar keer over aangesproken tijdens het stappen. Super leuk!

Na werk zijn we nog bij Bar27 beland. Daar werd ik zonder pardon door een Venezolaans jongen (latin, uhu!) de dansvloer op gesleurd en heb ik de rest van de avond staan dansen, haha. Ik wist zelf niet dat ik zulke draaien kon maken. Heerlijk! Kan niet wachten tot ik aan mijn danslessen ga beginnen!

VRIJDAG
Ik kwam erachter dat ik vrijdag maar één foto heb gemaakt, haha. Maar dat was dan ook van veruit het belangrijkste onderwerp van deze dag: de beste pasta OOIT. Ik had een date met Maaike bij de Heeren. Zij had hier nog een oreocheesecake tegoed, omdat die er op haar verjaardag niet was en sinds ik had gezien dat er een truffelpasta met ossenhaas op de kaart stond, wilde ik die al eens proberen. Dus dat moest er maar eens voor komen. En echt jongens: het was alsof er een engeltje over mijn tong pieste. My god! Ik word gewoon al vrolijk bij het idee dat ik nog een portie in mijn diepvries heb liggen.

ZATERDAG
Zaterdag had ik ook weer zo’n heerlijke dag. Ik ben praktisch vanuit mijn eigen bed naar een strandbedje op Koko’s gerold en heb daar de hele middag doorgebracht onder een palmboom. Daarna ben ik met Britt boodschappen gaan doen bij Mangusa (daar hebben ze het lekkerste vlees) voor een barbecue met Maaike en Joëlle. En we sloten de dag af bij het – jammer genoeg vrij korte – concert van André Hazes. Gelukkig ging het feestje na zijn optreden nog even door en was het super gezellig!

ZONDAG
Zondagen zijn er om uit te slapen, dus dat is dan ook precies wat ik heb gedaan. Daarna was het tijd voor de huishoudelijke klusjes deel 2. Dit keer waste ik mijn niet-zwarte was en maakte mijn studio schoon, zodat ik weer fris aan een nieuwe werkweek kon beginnen.

‘s Avonds stond de airco op kantoor zo koud dat ik eindelijk weer eens een lekker dikke trui aan kon. In Nederland duurde het nooit langer dan 3 minuten voor ik thuis kwam en me volledig in joggingpak hulde. Maar dat doe ik op Curaçao echt nooit, omdat dat veel te heet is, haha. Kun je nagaan hoe fijn het was om me weer eens in een hoodie te verstoppen!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *