Dushi bida na Korsou #44

Terwijl jullie dit lezen, zijn mijn ouders alweer onderweg naar huis – snif -, maar gelukkig kunnen we terugkijken op een hele leuke laatste week samen. Zo beklommen we bijvoorbeeld de Christoffelberg, hebben we een dagje gevaren en bezochten we Santa Martha. Ik vertel jullie er alles over in deze nieuwe blog!

MAANDAG
Deze week begon ik bijna letterlijk met een ‘schone’ lei door al mijn zwarte kleding te handwassen en m’n beddengoed en handdoeken naar de wasserette te brengen. Altijd fijn om die wasmand weer leeg te hebben! (Oh, wat klinkt dat burgerlijk. Haha!)

Na werk ben ik met papa gaan bootcampen en later op de avond zijn we met z’n drieën naar Scuba Lodge gegaan voor een koffietje en een dessert. Ik nam de chocolate lavacake, met zo’n smeuiige binnenkant. Zooo lekker!

DINSDAG
Dinsdag ben ik met mijn ouders naar Promenade Shopping Center gegaan om daar in de winkeltjes rond te neuzen. Mama wou een nieuwe bril en ik had laatst gezien dat de opticien daar wel wat hippe monturen had, dus stelde voor om daar een poging te wagen. En ze heeft er nog echt wat leuks gevonden ook! Geslaagd en wel zijn we uiteindelijk de straat overgestoken om bij Number Ten te lunchen. Hoewel ik hier praktisch elke week kom, was het de eerste keer dat ik er binnen heb gezeten. Ik ben echt dol op dat interieur; zo stylish en fotogeniek!

WOENSDAG
De volgende ochtend ging de wekker alweer vroeg, omdat papa en ik hadden afgesproken om de Christoffelberg te beklimmen. Het was een hele bewolkte ochtend, waardoor de warmte echt een beetje benauwend was en toen we eindelijk op de top waren, regende het zelfs even. Maar gelukkig trok het nog open voordat we aan de terugweg begonnen en hebben we toch even van het mooie uitzicht kunnen genieten.

‘s Middags hebben we lekker zelf lunch gehaald en daarna bij het hotel van m’n ouders aan het zwembad gelegen, tot ik weer aan het werk moest.

DONDERDAG
Donderdag hadden we even geen activiteiten op het programma, maar een rustige dag ingelast. We hebben ‘s middags lekker bij St Tropez gezeten, waar ik weer eens voor het ‘twaalf uurtje’ ging en onderweg terug naar het hotel, in Pietermaai, maakten we nog wat leuke kiekjes. Zodat we elkaar straks niet vergeten, als we elkaar weer een paar maanden niet zien!

VRIJDAG
Vrijdag luidden we het weekend in door te gaan eten bij Pop’s Place. Dit plekje moest en zou ik echt een keer aan papa en mama laten zien, omdat ik het er zo tof vind en zo typisch Curaçao – al zat het onderhand vol met Nederlandse toeristen. Ik ging voor de galiña di smoor (gestoofde kip) met bruine-bonen-rijst en bakbanaan – echt een aanrader – en m’n ouders hadden de saté van kip en ossenhaas en die zaten ook allebei lekker te smullen! Nadat we onze bordjes leeg hadden, zijn we nog even naar Zanzibar gegaan voor een dessert en een borrel. Een goed begin van een héérlijk weekend.

ZATERDAG
Hoezo een heerlijk weekend dan? Nou, bijvoorbeeld omdat we zaterdag met Michel zijn gaan varen op het Spaanse Water. We maakten een tussenstop bij de tugboat (super mooie snorkelspot!), trotseerden de golven tijdens een flinke regenbui en hadden tot slot nog een paar uurtjes chilltijd bij het Santa Barbara Beach Resort. Dít is waarom ik op Curaçao woon, jongens. Van dit soort uitstapjes kan ik zo intens genieten!

Toen we terug gingen, was de dag eigenlijk nog maar net begonnen, want ik ging ‘s avonds nog met Britt en Maaike naar Café del Mar. We waren hier alle drie nog nooit heen geweest, maar het blijkt dus echt een heel chill feestje te zijn. Deze editie was op een beetje een verborgen strandje; Playa Hunku, vlak naast Porto Mari. Tof om eens iets anders te doen dan de stapavonden die we elke week al hebben en om een plekje te ontdekken waar we nooit eerder waren geweest… En het was ook nog eens hopi gezellig!

ZONDAG
Daardoor had ik ‘s zondags wel een klein beetje te kampen met opstartproblemen. Maar het was de laatste volle dag van papa en mama, dus ik heb mezelf braaf op tijd uit bed gehesen. We zijn nog een keer richting Bandábou gereden. Mama wilde Santa Martha graag eens zien (door mijn blog) en na een bezoekje aan het uitzichtpunt, het verlaten resort en het landhuis, zijn we op een bedje onder een palmboom gaan liggen op Playa Daaibooi.

Om de drie weken samen goed af te sluiten, had ik ‘s avonds een tafeltje gereserveerd op het strand bij The Pirate Bay. Daar aten we lekker met onze voeten in het zand en voor we naar bed gingen, deden we nog een drankje bij Mundo Bizarro. Proost op een hele fijne tijd samen!

You may also like

3 reacties

    1. Was inderdaad heerlijk. We hadden elkaar al tien maanden niet meer gezien! Leuk dat je me volgt 🙂 Krijg je er toch niet te veel heimwee van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *