Dushi bida na Korsou #41

Playtime is over, mijn vakantie is weer voorbij! Deze week vloog ik terug naar Curaçao, keek ik allebei de wedstrijden van de Rode Duivels, begon ik in een nieuw boek en had ik een super chille dag bij Karakter. Kijken jullie weer mee naar een week in mijn leventje op Dushi Korsou?

MAANDAG
Maandag was de laatste dag van mijn vakantie in New York en die stond helemaal in het teken van de terugreis. Ik vertrok ‘s ochtends al vanuit New York naar Miami, waar ik precíes op tijd landde om de WK-wedstrijd Japan-België te kunnen kijken. Dat is nog eens een ideale manier om ervoor te zorgen dat de tijd snel voorbij gaat tijdens een overstap! En jeetje, wat was het een spannende ‘match’ – om het maar even op zijn Vlaams te zeggen ;-). Gelukkig zijn de Rode Duivels op het nippertje met de winst naar huis gegaan. Kon ik weer tevreden verder reizen.

DINSDAGDe volgende dag moest ik na een heerlijke vakantie weer aan de bak. Ik had een late dienst, dus kon lekker uitslapen en thuis nog even wat rommelen voor mijn werkdag begon. Heel erg fijn!

‘s Avonds had ik al meteen wat leuks op de planning. Maarten, een vriend van de opleiding journalistiek, was hier op vakantie en we waren nog één dag tegelijk op het eiland. Daar moesten we maar iets gezelligs van maken, vonden we allebei, dus spraken we af bij Bar27. We hadden de smaak zo goed te pakken dat we daarna nog bij Miles Jazz Cafe en Bluebird, in Pietermaai, belandden. Echt een topavondje!

WOENSDAGTraditiegetrouw brak ik met Britt de week door midden bij Number Ten. Ik werkte er met groot genoegen de bagel met gerookte zalm weg en maakte nog wat foto’s voor mijn maandelijkse werkblog. Na mijn avonddienst pepte ik mezelf op en sjeesde ik naar Cabana voor een hopi gezellig feestje met Gio, Michael Mendoza, dj Chuckie en gelegenheids-mc Jandino Asporaat! Dat was voor het eerst sinds de tasjes-affaire vorige maand (may I refresh your memory) en dit keer ben ik wél met al m’n spullen naar huis gegaan. Hoezé!

DONDERDAG
De volgende dag had ik opnieuw een avonddienst, dus kon ik lekker even uitslapen. Verder schreef een blogje en ging ik langs de apotheek voor medicijnen tegen de pijn aan mijn achillespezen (voor wie mij niet op Instagram volgt: ik had sinds dag twee in New York mega veel pijn net boven mijn hiel. Maar omdat rusten in The Big Apple voor mij absoluut geen optie was, ben ik stug door blijven lopen. Zo’n tien kilometer per dag. Blijkt dus toch een ontstekinkje te zijn…).

We hadden de krant al vrij vroeg af dus plofte ik na het werk nog even lekker op bed met een nieuw boek. Heerlijk, even zen!

VRIJDAG
De kwartfinale Brazilië-België moest ik jammer genoeg van achter mijn bureau kijken. Dan maar in een rood hempie naar de redactie! En ‘amai’, het was weer een topwedstrijd van de Rode Duivels. Voor de rust al 0-2 en de winst niet meer ingeleverd. Maaaar ik moet zeggen dat ik het nu wel weer mooi geweest vindt met hun successen, hoor. De Belgen moeten natuurlijk niet echt wereldkampioen gaan worden, want dan doen ze het opeens beter dan Oranje het ooit heeft gedaan, haha!

Na een drukke dag – want heus, ik heb ondertussen heel veel geschreven – begon ik samen met Rianne aan het weekend. Zij moest anderhalve week op het hotel van haar werkgever passen, dus hadden we een mooi stekkie om gezellig te borrelen en bij te kletsen. En ze nam mij voor de eerste keer mee naar Restaurant Rozendaels. Ik ging er voor een ossenhaas met een krioyosausje en aardappel met aioli. Smullen!

ZATERDAG
Zaterdag ging ik eerst even ‘op de koffie’ bij Joelle en Maaike, om daarna aan een extreem chille dag te beginnen met Britt. We hadden begin dit jaar een keer niet zo top gegeten bij Karakter en nadat ik via de mail om een TripAdvisor-review werd gevraagd, besloot ik toch maar de moeite te nemen om onze ervaringen uit te schrijven (in een mail aan de manager, ik ben niet zo’n zuurpruim die meteen 1 ster geeft op TripAdvisor). In reactie daarop kregen we een dinerbon aangeboden om het nog een keer te proberen, dus die hebben we nu eindelijk verzilverd. We konden door dat mooie bedrag echt een dag leven als twee koninginnen, haha. We namen op het strand al lekker wat drankjes en nacho’s en ‘s avonds dronken we cocktails en aten we heerlijk a la carte. Ik nam de courgettesoep met gerookte zalm vooraf en de barracuda (super lekkere vis!) als hoofdgerecht. Jep, ze hebben het wat mij betreft echt dubbel en dwars goedgemaakt!

ZONDAG
Zondag moest ik alweer aan het werk, maar overdag sprak ik nog even met Maaike af. We parkeerden ons in eerste instantie bij Plein Café Wilhelmina, maar omdat daar geen zuchtje wind stond, verkasten we later naar City Beach 88 waar wel een lekker briesje door onze haren waaide. Prima middagje weer!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *