Dushi bida na Korsou #38

Mensen zeggen vaak dat ik zo’n leuk leven lijk te hebben en ik moet zeggen: daar ben ik het eigenlijk wel mee eens! In deze nieuwe blog laat ik jullie weer zien wat ik afgelopen week allemaal heb gedaan op dushi Curaçao. Van een avondje dansen bij Bar 27, tot een heerlijk driegangenmenu verorberen bij Blessing en het uitgebreid vieren van Maaikes verjaardag… Kijk je mee?

MAANDAG
Om de week maar weer eens goed te beginnen, ging ik maandag na werk naar de bootcamp. Het was een goeie training, want ik heb er een paar dagen spierpijn van gehad in mijn billen… Weet ik in ieder geval dat ik me niet voor niets heb staan uitsloven, haha!

Nadat ik me thuis had opgefrist, ben ik meteen naar Mundo Bizarro gegaan om daar met Leon wat te drinken. Het was zijn laatste avond op Curaçao, dus moesten we natuurlijk even in stijl afscheid nemen.

DINSDAGDinsdag had ik best een hoop dingen te doen en toch voelde het als een heel erg chille dag. Eerst ben ik naar de UTS-store gegaan om een nieuwe SIM-kaart te halen en mijn oude nummer terug te krijgen en daarna heb ik een gepersonaliseerd driftwoodbordje besteld bij een kraampje in Otrobanda. Het duurde een uur voordat het bordje klaar zou zijn en om de tijd op een prettige manier te doden, parkeerde ik mezelf lekker op terras aan de Handelskade met mijn boek.

De volgende halte was de Promenade, waar ik met Joelle had afgesproken om te lunchen bij De Dames. Ze was twee weken op vakantie geweest naar Nederland, dus er viel weer een hoop bij te kletsen (gek genoeg misschien nog wel meer van mijn kant dan andersom, haha!). En omdat ik toch al bij het shopping centre was, kon ik dat mooi combineren met een bezoekje aan de opticien: ik was namelijk maandag op mijn bril gaan zitten en daar was die niet echt rechter van op m’n neus gaan staan, zullen we maar zeggen. Bij Vision Care werd ik mega goed – en voor nop – geholpen. Super fijn!

Voordat we weggingen, zijn we nog even naar Conceptstore by Sea and Sand gegaan, waar we een heel erg leuk cadeautje hebben gehaald voor Maaike haar verjaardag en daarna zijn we nog snel naar Joelle’s nieuwe huisje gaan kijken. Haha, wow als ik dit zo allemaal opschrijf heb ik echt veel gedaan voordat mijn werkdag begon! Heerlijk vind ik dat altijd om alles weer af te kunnen strepen.

WOENSDAGDe volgende dag heb ik het een stuk rustiger gehouden. Eerst en vooral heb ik heerlijk uitgeslapen (tot 12 uur!) en na een belletje met Jan (mijn broer), ben ik naar City Beach 88 gegaan, waar ik met Ramsay had afgesproken om te lunchen. Sowieso omdat het met hem altijd gezellig is, maar vooral omdat ik wat vragen had over zijn werkzaamheden als ondernemer. Super leuk om met zo’n creatief en positief mens te praten over ambities en dromen waarmaken. Dat geeft me zo veel energie!

DONDERDAGDonderdagavond heb ik na de bootcamp nog even thuis gechilld en een mega leuk kaartje gemaakt voor vaderdag – al zeg ik het zelf, haha. Vervolgens ben ik met Joëlle en Cedric naar Bar27 gegaan, waar Maaike en Britt uiteindelijk ook nog even aansloten. Op donderdag is het bij 27 altijd latin avond, met een live band, en dat vind ik echt heel tof. Lekker dansen en drankjes doen, dat is op zich wel mijn ding!

VRIJDAG

Ik had maar een kort weekendje, dus ben vrijdag meteen begonnen met daar kei hard van te genieten door met Maaike te gaan eten bij Blessing. We hadden van de Fifty Shades-ladies night nog een kortingsbon voor een driegangendiner en besloten die op de valreep nog maar even te verzilveren. En men, wat hebben we lekker gegeten! Het voorgerecht was eigenlijk sashimi van tonijn, maar omdat Maaike geen vis lust en ik niet van tonijn houd, kregen we quesedilla. Het hoofdgerecht was een flat iron steak met verschillende bereidingen van rode biet. En hoewel we eerst een beetje schrokken van de biet (omdat we daar niet per se van houden), was het echt heerlijk. We hebben nog net niet ons bord afgelikt! En het toetje – een ‘chocolade explosie’ – was helemaal fantastisch; witte chocolademousse met stukjes bros, crunchy chocolate en chocoladebrownie… Oh my god, mag ik dit elke dag?! Oh en nog iets super leuks: bij Blessing staat op elke tafel een ‘kletspot’, vol vragen en dilemma’s. Niet dat Maaike en ik ooit verlegen zitten om gespreksstof, maar we zijn er wel bijna heel de avond mee bezig geweest, omdat we het zo vermakelijk vonden!

Na het eten maakten we ons klaar voor een XXL-editie van HFTG met Bizzey, wat echt mega heet, maar vooral mega leuk was. We hadden een mooi plekje vooraan en zoals je op de foto ziet hadden we pri-ma uitzicht…

ZATERDAG
Zaterdag stond praktisch helemaal in het teken van Maaike haar verjaardag. Nadat ik lekker had uitgeslapen, spraken we af bij Grand Café de Heeren voor een lunch en daar had ik een paar verrassingen voor haar van het thuisfront. Het bordje dat ik dinsdag had laten maken was namelijk ‘in opdracht’ van Maaikes moeder en ook de lunch was een traktatie die ik namens haar familie mocht geven. Super leuk natuurlijk dat ik er zo een beetje voor kon zorgen dat de afstand voor even wat minder groot voelde.

Omdat de oreo cheesecake – waarvoor we eigenlijk speciaal naar De Heeren waren gegaan – niet gemaakt kon worden vanwege een kapotte oven, ben ik met Britt nog naar Sambil gereden om daar een goede vervanger te halen bij de Dulceria. Vervolgens zijn we naar City Beach 88 gegaan om daar Maaikes verjaardag met een grote groep vrienden en collega’s te vieren. Hopi gezellig!

ZONDAGVan mijn zondag heb ik voor de verandering eens een echte zondag gemaakt (afgezien van het feit dat ik ‘s avonds gewoon moest werken). Ik ben de dag begonnen met bananapancakes, koffie en de LINDA. En ben daarna even gaan zitten voor de productiviteitscursus van Charlotte van ‘t Wout. Die is eigenlijk bedoeld voor ondernemers, maar ik was vooral heel nieuwsgierig naar de manier waarop de cursus werd gegeven. Het is namelijk in een besloten instagramaccount, aan de hand van stories, live-sessies en challenges. Een pilot om uit te proberen of het prettig is om, net als dat je social media de hele dag tussendoor gebruikt, op die manier ook een e-cursus te volgen. Charlotte behandelde in tien dagen elke dag een ander thema, maar omdat ik best wel volle dagen had, was ik er eerder niet echt aan toegekomen om er aandachtig naar te kijken. Nu heb ik in ieder geval de eerste vier thema’s gevolgd. Daarna was mijn concentratiebubbel geknapt en ben ik gaan poetsen, zodat ik weer met een schoon huis aan de week kan beginnen!

Disclaimer: Sorry voor de slechte foto’s in deze blog. Ik maak nooit fotografische hoogstandjes voor mijn weekoverzichten, maar met mijn smartphone van honderd jaar terug is het wel heel ernstig, haha.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *