Dushi bida na Korsou #37

Jeetje jongens, het was weer een bewogen week in het leven van ondergetekende! Begon ik ‘s maandags nog gezellig met een barbecue, bezocht ik woensdagochtend een oefening van defensie en ben ik die nacht bestolen en was ik opeens ál mijn spullen kwijt. Zo, heb ik de keerzijde van Curaçao ook eens aan den lijve ondervonden…

MAANDAG
Bij het studentenhuis waar ik al sinds week 1 kind aan huis ben, werd maandagavond een barbecue georganiseerd. De huidige lichting stagiairs gaat weer langzaamaan terug naar Nederland en dat wilde de huisbaas gezellig afsluiten. En ik mocht iemands plus één zijn. Olé! Zoals een echte Curaçaoënaar betaamt, kwam hij twee uur later dan afgesproken aankakken met het eten, maar hé, dat mocht de pret niet drukken!

DINSDAG
De volgende dag ging ik na werk weer eens naar de bootcamp. Ik had er eigenlijk echt geen zin in, omdat ik zo suf was van een hele dag tikken, maar kwam na een uurtje zweten vol energie terug thuis. Ik besloot nog even al m’n gekleurde kleding te handwassen en maakte de toko schoon om vervolgens doodop op bed te ploffen en direct in slaap te vallen. Heerlijk een keer rustig aan doen.

WOENSDAG
Woensdag moest ik ‘s ochtends al bij Wacawa zijn, het oefenterrein van defensie, omdat er een rondleiding werd gegeven voor de pers. Het terrein vormde twee weken lang de basis voor de genie-eenheid om in het warme klimaat te oefenen met springstoffen en ook wij kregen wat explosies te zien. Super vet! Aangezien ik toch al ver op Westpunt was, sprak ik daarna met Leon (een maatje van thuis die hier op vakantie is) af om bij Playa Lagun even te lunchen. Blijft een prachtig plekje!

Toen de krant ‘s avonds weer goed en wel naar de drukker was, reed ik snel naar Cabana. Nog net op tijd voor de happy hour. Woehoe, dat beloofde een leuke avond te worden. En dat was het gelukkig ook, maar jammer genoeg eindigde die wel met een behoorlijk bittere nasmaak. Ik ben mijn tasje heel even (maar dan ook echt héél even) uit het oog verloren en toen was-ie foetsie. Al mijn spullen gejat… Portemonnee, geld, telefoon, pasjes, autosleutel. Shiiiit!

DONDERDAG
Ik baalde natuurlijk als een stekker, maar ben ook wel zo’n nuchtere harry die zich er meteen aan overgeeft en denkt: niks meer aan te doen nu. Ik had me voorgenomen om de volgende dag mijn pinpas te laten blokkeren, te kijken hoe ik ervoor kon zorgen dat mijn auto bij het eerstvolgende feestje niet zomaar zou verdwijnen (omdat iemand anders dus mijn sleutel had) en aangifte te doen bij de politie. Maar toen ik wakker werd, had ik een berichtje op Facebook dat een groot deel van mijn spullen was teruggevonden. Iemand had tijdens het zwemmen wat pasjes op de bodem van de zee zien liggen en heeft die opgedoken. En mijn tasje was op het strand gevonden MET autosleutel. Hoezé, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. De dief had zelfs mijn telefoonhoesje terug in mijn tas gedaan, haha, moet niet gekker worden! Dus al met al valt de schade mee: ik ben 30 gulden kwijtgeraakt, mijn telefoon (ai, dat is wel echt mega kak) en een splinternieuw SD-kaartje wat ik die ochtend voor het eerst had gebruikt (op zich ook wel balen)…

Enigszins opgelucht ben ik nog even gaan lunchen bij Madero met Maaike en Britt. En aangezien we niet echt iets beters te doen hadden tot we moesten werken, zijn Britt en ik daarna nog naar Number Ten gegaan, waar ik nog wat foto’s maakte voor mijn maandelijkse werkblog. Want die moest en zou ik ondanks alle drama gewoon online zetten!

VRIJDAG
Na een nachtje bijgetankt te hebben, moest ik vrijdag weer aan de bak. Snel nog een latte to go gehaald bij de Appie en ik kon er weer tegenaan! ‘s Avonds luidde ik het weekend in bij de Full Moon party, waar ik het echt weer super naar mijn zin heb gehad.

ZATERDAG

Zaterdag had ik met Rianne afgesproken om samen te chillen. We hebben de hele middag doorgebracht bij St Tropez – daar had ik echt al sinds november niet meer gelegen – en zijn ‘s avonds gaan eten bij Osteria Rosso. Omdat we nog tot laat hebben zitten kletsen en ik best wel moe was, heb ik lekker nee gezegd tegen alle feestjes die er waren en ben ik voor de verandering eens thuisgebleven.

ZONDAG

De volgende dag reden we met een groepje naar Hato om Naomi uit te zwaaien. En daarna ging ik met Maaike richting Westpunt. We wilden weer eens een nieuw strandje uitproberen en kwamen zo terecht bij Playa Jeremi. Een mooie, rustige baai, maar jammer genoeg zonder schaduwplekken. Daarom besloten we het bij een selfieshoot te houden en vervolgens naar Karakter door te rijden. We hebben echt mega chill liggen lezen, dutten en kletsen. Precies hoe ik mijn zondag het liefste heb!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *