Dushi bida na Korsou #36

Na een heel tof weekend in Cuba, kwam deze week het echte leven weer om de hoek kijken. Gelukkig had ik naast werk genoeg tijd om leuke dingen te doen. Zo haalde ik voor het eerst avondeten bij de truck’i pan, lag ik weer eens lekker met mijn billen op het strand en maakte ik mijn debuut in de locobus!

MAANDAG
Liep ik ‘s ochtends nog door Oud-Havana, zat ik ‘s avonds alweer bij de truck’i pan aan de Caracasbaaiweg! We waren rond half 9 geland op Curaçao en aangezien ik in het vliegtuig niets meer had gegeten en niets in huis had móest wel iets ‘op straat’ gaan eten. Haha! Ik werkte mijn broodje pulled pork van BBQ Express naar binnen onder het goede gezelschap van Maaike en daarna zijn we even koffie wezen drinken bij Madero. Er viel natuurlijk weer een hoop bij te kletsen na elkaar maar liefst vier hele dagen niet te hebben gezien!

DINSDAGNadat ik eindelijk een nachtje heerlijk had bijgeslapen, reed ik meteen weer naar Hato. Dit keer jammer genoeg niet om zelf op het vliegtuig te stappen, maar om Joëlle af te zetten die lekker voor twee weekjes naar Nederland vertrok. De volgende stop was St Tropez, waar ik even koffieleutte met een groepje en daarna moest ik gewoon weer aan het werk. Het was meteen echt een mega productieve dag, door het Interparlementair Koninkrijksoverleg dat in Nederland aan de gang was. Tikken, tikken, tikken dus. Feels good to be back! 

WOENSDAG
Ik had me voorgenomen om woensdag weer te gaan zwemmen, maar toen ik wakker werd met een energiepeil van beneden het nulpunt, besloot ik die plannen toch maar aan de kant te schuiven. Ik bleef lekker thuis, belde even met mijn ouders om ze bij te kletsen over Cuba en schreef wat blogs ‘voor op de plank’. ‘s Avonds maakte ik er op werk weer een feestje van door mijn lievelingseten mee te nemen; burrito’s!

DONDERDAG
Ook donderdag voelde ik me nog niet helemaal uitgerust, dus hield ik overdag mijn gemak. Ik rommelde wat, schreef wat, at wat en voor ik het wist moest ik alweer naar kantoor. Toen de krant bij de drukker lag en we aan het einde van de avond de boel aan het afsluiten waren, vroeg Britt me of ik zin had in een after work borrel… Het antwoord kunnen jullie vast wel raden. We plantten onszelf neer bij Miles Jazz Café met een drankje en verzeilden opeens in een super goed en verhelderend gesprek over doelen en toekomstplannen. Heerlijk! (Hopelijk to be continued!)

VRIJDAG
Omdat Maaike en ik vrijdagavond vrij waren, besloten we ons weekend weer eens ouderwets in te luiden met een etentje in Punda. We belandden bij Pleincafé Wilhelmina en legden daar een goede bodem voor een avondje uit. Na het eten reden we meteen door naar Wet & Wild en ondanks dat het helemaal niet druk was, hadden we echt een mega gezellige avond! Ik kwam een oud-klasgenootje van de middelbare school tegen en die had een heleboel leuke vrienden mee en voor het wist was het alweer half 5 toen ik eindelijk in bed lag.

ZATERDAG
Zaterdag’ochtend’ schrok ik om één uur wakker, nadat ik me ‘nog heel even’ had omgedraaid. Oeps! Rianne stond al bezorgd voor mijn deur, omdat ze zich afvroeg of ik nog wel in leven was. Maar ik lag dus gewoon nog in mijn bed te stinken. Na een bakje koffie bij mij reden we naar Jan Thiel, waar we neerstreken bij Papagayo. Voor een goeie portie nacho’s verkasten we ‘s middags naar Koko’s en uiteindelijk belandden we – natuurlijk – bij de happy hour van Zanzibar!

Later op de avond ben ik met Britt en haar bezoek uit Nederland wezen eten bij Pincho Garden en daarna gingen we door naar de opstapplaats van de locobus, voor een gezellige reünie met de Cuba-groep. Hoewel ik moet toegeven dat er meer mensen in de partybus zaten die niet mee waren geweest op de trip dan mensen die wel mee waren geweest, heb ik het pri-ma naar mijn zin gehad. Het was de eerste keer dat ik mee ging met de locobus en ik vond het echt helemaal fantastisch!

ZONDAG
Zoals we het weekend in stijl begonnen, sloten we het ook weer in stijl af; zondag sprak ik met Maaike af om te gaan lunchen bij St Tropez. Ik besloot weer eens voor het twaalf uurtje te gaan, omdat dat echt al een hele tijd was geleden. Oh my god, dit is zó lekker, maar zó veel! Dat heb ik ‘s avonds maar even gecompenseerd door het op werk gewoon bij bammetjes te houden, haha. Gelukkig waren we redelijk op tijd klaar en kon ik snel mijn bed in duiken. Na zo’n gezellig weekend was ik behoorlijk moe. Ik maakte deze blog af en kroop lekker onder de wol! Drumi dushi en tot volgende week!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *