Dushi bida na Korsou #34

Deze week nam ik afscheid van Jan en Roos, zette ik op mijn enige vrije dag m’n wekker om aan de bootcamp special mee te doen en heb ik weer twee nieuwe restaurants aan m’n lijstje kunnen toevoegen. Je leest het allemaal in deze nieuwe blog! 

MAANDAG
Ik begon de week meteen goed door na werk te gaan bootcampen. Ik was vorige week weer niet geweest, maar heb goede hoop dat het vanaf nu gaat lukken om de draad weer op te pakken en minimaal een keer per week te gaan. Hardlopen en zwemmen is leuk, maar voor mijn gevoel toch wat minder intensief en in ieder geval minder gezellig.

Nadat ik me had opgefrist ben ik met Jan een drankje gaan doen bij Miles. Blijft een lekker plekje!

DINSDAG
De volgende dag was ik trots op mezelf dat ik een werkdag zonder muziek had overleefd – ik was namelijk m’n oortjes vergeten. ‘Duimpje omhoog’, haha.

Omdat Jan en Roos behoefte hadden aan een gezondere maaltijd, zijn we ‘s avonds naar restaurant Ginger gegaan. Dat zit in Pietermaai, naast het Boutique Hotel, en het concept is gericht op de ‘Caribbean-Asian cuisine’. Ik ben er in 2013 en 2016 wel eens geweest, maar nooit meer sinds ik hier terug woon, dus het was leuk om er nog eens een avondje te vertoeven. Ik nam de chef’s special: noodles met beef tikka, vis tikka en kip tandoori. Zulke opties op de menukaart zijn echt perfect voor mij, want ik kan nooit kiezen en zo had ik drie gerechten ineen. Hopi dushi!

WOENSDAG
De volgende dag ben ik na het ontbijt meteen een uurtje te gaan zwemmen bij Mambo. Het was best een bewolkte dag en er stond een stevig windje, dus ik heb lekker golven gehapt, #zwemtalent. Later op de middag ben ik met Jan en Roos gaan lunchen bij Number Ten. Ik ging voor de Truffle sandwich – wat dus verrassend genoeg niet met truffel/champignon is, maar dungesneden ossenhaas met truffelmayonaise – en het was heerlijk. De rest van de dag heb ik amper meer iets hoeven eten, omdat het zó veel was en ik niets wilde laten liggen.

DONDERDAG
Donderdag was alweer de laatste dag voor Jan en Roos. We spraken af om ‘s avonds wat bij Brakkeput Mei Mei te gaan eten. Ik hoor er vaak goede verhalen over en had er nog nooit gegeten, dus dat werd eens tijd. De entourage is echt super; je zit bij een Landhuis en middenin het restaurant staat een boom met lampjes. Prachtig. Máár ik moet eerlijk bekennen dat ik voor dat geld wel beter eten had verwacht. Dus ik weet niet of ik hier gauw weer terug zal komen.

Nadat we onze buikjes rond hadden gegeten, verkasten we naar Luke’s Cocktailbar voor een drankje en uiteindelijk zijn we geëindigd bij Bar27, waar Jan en Roos hun salsalessen even in de praktijk konden brengen. Zo leuk!

VRIJDAG
En toen braken toch echt onze allerlaatste uurtjes samen aan. We hebben vrijdagochtend met z’n drietjes bij Scuba Lodge gechilld en aan het begin van de middag moest ik Jan en Roos alweer naar het vliegveld brengen. Altijd zó leuk als mensen me komen opzoeken, maar ook weer zó stom dat je dan opnieuw afscheid moet nemen. Zeker omdat we nu echt niet weten wanneer we elkaar weer zien… Gelukkig hebben we wel een hele leuke tijd gehad samen!

Voor ik ‘s avonds weer aan het werk moest, ben ik met Naomi en Britt naar St Tropez gegaan, waar ik een super chille panini heb weggewerkt. Een troostgevende gedachte; het goede leven gaat hier gewoon door!

ZATERDAG

Omdat ik maar één dagje weekend had, besloot die goed te besteden. Ik stond al vroeg op om mee te doen aan de Bootcamp Special. En ondanks dat ik er wat moeite mee had toen de wekker ging, ben ik echt blij dat ik ben gegaan. De training was bij de Caracasbaai. We begonnen bij de volleybalvelden, renden toen naar Fort Bleekenburg waar we wat oefeningen deden en uiteindelijk zijn we zelfs het water in gegaan. Na een uurtje was het tijd voor de uitgebreide cooling down; een yogales van nog bijna een half uur op het strand. En hoewel ik heb geconcludeerd dat yoga niets voor mij is – ik ben daar niet rustig én niet lenig genoeg voor – vond ik het wel heel erg tof.

De rest van de dag heb ik in m’n eentje bij Cabana gelegen. Eigenlijk vooral omdat ik zo gauw niemand kon bereiken en mijn tijd niet wilde verdoen. Maar ik vond het uiteindelijk ook helemaal niet erg. Integendeel. Ik heb echt uren in m’n boek zitten lezen, nog even m’n ogen dichtgedaan, lekker muziek geluisterd en mensen zitten bekijken. Helemaal zen!

ZONDAG

Zondag heb ik eerst uitgeslapen en wat gerommeld in huis. Ik had genoeg nuttige dingen te doen, maar vond het opeens nodig om m’n elektrische tandenborstel schoon te maken, m’n badkamerkast op te ruimen en het fornuis te poetsen. Van die onnozele dingen waar je soms opeens de kriebels van kunt krijgen. Enfin, dat luchtte dus lekker op. Daarna ben ik met Britt naar Koko’s gegaan om te lunchen. Ik nam het broodje pulled pork wat echt super chill was – al miste ik wel de barbecuesaus.

‘s Avonds moest ik weer aan de bak en het was een beetje een hectische dienst. Mede doordat het in Venezuela presidentsverkiezingen waren en dat voor de eilanden – zeker gezien de actualiteiten – vrij belangrijk is. Ik was dus blij dat de uitslag er eindelijk was en we naar de drukker konden. Pfoe. Vanaf nu moet ik trouwens elke dag werken tot en met juni. Omdat ik volgende week voor werk in Cuba zit, sla ik een vrij weekend over. Maar daar hoor je mij ab-so-luut niet over klagen, haha!

You may also like

2 reacties

  1. Alweer een supertoffe week en zoals altijd kei leuk geschreven ! Ik ben super blij en trots dat je zo geniet van het leven!!
    BIG LOVE
    ZJAN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *