Dushi bida na Korsou #33

Deze week zijn mijn broer en z’n vriendin aangekomen op Curaçao om hier lekker vakantie te vieren. En ik deed in mijn vrije uurtjes gezellig een beetje met ze mee! We scheurden met z’n drieën op quads langs de oostkust, deden een toertje Westpunt en barbecueden op het strand. Wat we verder nog deden lees je – natuurlijk – in deze blog!

MAANDAG

Woehoe, deze week mocht ik alweer super leuk bezoek verwelkomen. Mijn broer Jan en zijn vriendin Roos kwamen maandag aan op Curaçao. Ik sjeesde na werk meteen naar Papagayo Beach Hotel waar zij verbleven en zag Jan – zelfs zonder bril – al in de verte op het balkon staan. Super leuk om elkaar na zolang weer te zien!

Na een dikke knuffel, genoot ik nog even van het uitzicht vanuit hun kamer en daarna reden we naar Mambo Beach, omdat meneer een mevrouw zin hadden in sushi en ik ze natuurlijk wel de lekkerste (bij Oregami) wilde laten proeven. Zelf ging ik voor de pasta Alfredo met shrimps, die wat mij betreft ook zeker voor herhaling vatbaar is!

DINSDAG
Dinsdag ben ik na het werk eerst even een rondje gaan hardlopen. Op zich ging het wel prima, maar op de een of andere manier lukt het me maar niet om mijn tijd te verbeteren. Dus mocht er iemand tips hebben, dan hoor ik ze graag. Ik denk zelf dat het misschien ook aan de warmte ligt… Op sommige stukken durf ik niet op hoog tempo te blijven rennen, omdat ik dan bang ben dat ik mezelf overzet en er hyperventilerend bij neerval. Terwijl ik het conditioneel volgens mij best moet kunnen. Enfin, ik blijf het proberen!

Na een snelle opfrisbeurt kwamen Jan en Roos mij ophalen om te gaan eten bij Restaurant de Gouverneur. Ik nam daar de spareribs, die echt super goed waren! Ja, ik weet dat ik altijd zeg dat Café de Tijd de beste ribben van het eiland heeft en dat neem ik ook niet helemaal terug, maar die zijn vrij pittig en die bij de Gouverneur zijn minstens net zo mals en een stuk zoeter. Dus qua smaak zijn ze niet echt met elkaar te vergelijken!

WOENSDAG
De volgende dag was ik lekker vrij, omdat het donderdag Hemelvaartsdag was. Heerlijk al die vrije (feest)dagen! En deze kwam extra goed uit, omdat ik nu met Jan en Roos wat leuks kon gaan doen! We hebben in de ochtend een quadtour gedaan bij Eric’s ATV Adventure, wat echt een super groot succes was. Ik had nog nooit op een quad gereden en was nog nooit zo ver op de oostkust geweest, dus vond het alleen daarom al leuk. En ondanks dat ik eindigde met kramp in mijn duim van het gassen, met m’n hele lijf onder het stof en m’n benen vol krassen doordat ik in een prikkelstruik was gereden, heb ik echt genoten, haha. Aanradertje!

De rest van de middag hebben we bij Koko’s gelegen in het zonnetje en ‘s avonds zijn we bij Pop’s Place gaan eten, waar Maaike ook gezellig even aansloot. En natúúrlijk nam ik Jan en Roos aan het einde van de dag nog mee naar Madero en Cabana, omdat dat mijn favoriete uitgaansavond is.

DONDERDAG
Donderdag heb ik na werk niets bijzonders meer gedaan. Jan en Roos wilden even een avondje met z’n tweeën zijn en aangezien mijn energiepeil ook niet erg hoog lag, vond ik dat niet erg. Ik heb mijn huisje schoongemaakt, mijn Australië-album afgemaakt en mijn maandelijkse werkblog geschreven. Best productief voor iemand die het liefst de hele dag in bed had gelegen, toch? Haha!

VRIJDAG

Ik had vrijdag avonddienst, dus zou overdag met Jan en Roos wat leuke dingen gaan doen. Maar omdat Jan zich niet zo lekker voelde, werd het toch wat minder actief dan we in eerste instantie in gedachten hadden. Ik ben ‘s ochtends met Roos even een koffietje gaan drinken bij BijBlauw en later op de middag hebben we bij St Tropez gezeten, waar ik een heerlijke bagel met gerookte zalm naar binnen heb gewerkt. ‘s Avonds na werk heb ik me laten overhalen om ‘nog even’ een kijkje te gaan nemen bij Nachtwerk en zo het weekend in te luiden!

ZATERDAG

Als ‘reisleidster’ had ik natuurlijk weer een heleboel leuke dingen bedacht om in het weekend te gaan doen. We begonnen zaterdagochtend bij Hofi Cas Cora. Ik nam daar de pumpkin waffle met cinnamon, wat echt goeie toelie was. En daarna reden we naar de Grote Knip, omdat je dat natuurlijk gewoon gezien moet hebben als je hier op vakantie bent. Op de terugweg zijn we gestopt bij De Visserij aan de Piscadera baai. Dat is een nieuw restaurant met echt een super leuk concept; je kunt er kiezen tussen allerlei verse vissen en je betaalt op basis van het gewicht. Dus je kunt lekker mixen – ideaal als je net als ik nooit een keuze kunt maken. Enige jammere is wel dat het fish and chips is, dus alles wordt in de frituur gegooid, waardoor er veel smaak verloren gaat en alles mega vettig is. Maar hé, ik kan niet zeggen dat we niet lekker hebben gesmikkeld.

ZONDAG
Zondag deden we een iets uitgebreidere Westpunttoer. We begonnen bij Playa Grandi om met schildpadden te zwemmen (er zat echt een hele grote, zo mooi!), maakten daarna een tussenstop bij Playa Lagun om even wat te drinken, reden vervolgens langs Santa Martha om een kijkje te nemen bij het verlaten resort en het uitzichtpunt, waarna we eindigden bij Playa Daaibooi voor een barbecue. Op dit soort dagen ben ik me er echt heel bewust van dat ik in een paradijs woon hier… Heer-lijk!

You may also like

2 reacties

  1. Oh wat heerlijk alweer, voor alle drie natuurlijk maar het is wel speciaal dat iedereen je bezoekt!
    Gelukkig weet ik dat het niet voor het eiland is maar voor jou lieve schat.
    Wij missen je maar ik snap wel dat je daar in een paradijsje woont en daar met volle teugen van geniet!
    Nog veel plezier lieverds, dikke knuf 😘

    1. Wat lief tante Vief! Ik mis jullie natuurlijk ook. Maar al die bezoekjes maken het een stuk makkelijker om ver weg van thuis te zijn, haha! Hele dikke kus xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *