Dushi bida na Korsou #31

Ik schrijf deze blog met wallen van hier tot aan m’n knieschijven, omdat ik een paar héle leuke feestjes achter de rug heb. Deze week ging ik namelijk naar het Koningsbal bij Madero, vierde ik Koningsdag in Punda en heb ik lekker gedanst op mijn opblaasstroopwafel tijdens Dolfijn FM Float Fest. Oh ja, en tussendoor boekte ik nog even een reisje naar New York. Whoop whoop!

MAANDAG
Maandag was Daisy’s laatste dag op Curaçao en we hadden bedacht dat we uitgebreid uit eten wilden om haar vakantie in stijl af te sluiten. En waar kun je dat nou beter doen dan bij Fort Nassau? We gingen voor het driegangenmenu met shrimp bisque, rib-eye steak en een tarte tatin met peer. Oh men, ik eet op dit eiland altijd top, maar bij Fort is het wel echt next level. Yummy in my tummy!

DINSDAG
Met diezelfde gedachte gingen we de volgende dag brunchen bij mijn favo plekje St. Tropez. Ik bestelde de altijd lekkere bagel met gerookte zalm en Daisy nam de Ocean Club die er ook absoluut niet slecht uit zag. Na nog een koffie bij Number Ten werd het echt tijd om Dais naar het vliegveld te brengen. Zij vloog ‘s avonds door naar haar volgende bestemming (Costa Rica), terwijl ik hier alweer aan de bak moest. Verschil moet er zijn, haha!

WOENSDAG
Woensdag had ik avonddienst, dus kon ik uitslapen. Ik begon de dag goed door een uurtje te zwemmen bij Mambo Beach en heb daarna nog even bij City Beach 88 gezeten met een schriftje om wat dingen uit mijn hoofd te krijgen. Soms doe ik zoveel tegelijk, dat ik niets echt afmaak. Daar kan ik echt onnodig stress van krijgen en dan helpt het me om alles op te schrijven, zodat ik weer overzicht heb en één voor één dingen kan afstrepen. Heerlijk is dat!

DONDERDAG
Omdat vrijdag Koningsdag was en er dan geen krant uit komt, had ik donderdag een vrije dag. Na een gezellige avond bij Madero en Cabana sliep ik eerst lekker uit om daarna met Maaike naar de Grote Knip te rijden. Voor een hele toffe samenwerking (daarover binnenkort meer) moest ik nog een mooie foto hebben, dus die heeft Maaike daar in het helderblauwe water van me gemaakt. Vet hè?

Voor ik weer aan het volgende feestje (Koningsnacht) begon, nam ik nog even de tijd om vliegtickets te scoren. Ik ben na zeven maanden non-stop werken ook wel eens toe aan vakantie, dus heb besloten om in m’n uppie naar New York te gaan. Ik ga in juni en blijf tien nachten, dus heb mooi de tijd om ook niet-toeristische dingen te zien en te doen. OMG, SUPER EXCITED!

VRIJDAG
Op Koningsdag heb ik gewoon moeten werken, omdat er zaterdag wel een krant in de brievenbussen moest liggen. Gelukkig was dat helemaal niet zo erg, want er werd getrakteerd op cake en brownie en een heleboel collega’s kwamen in het oranje. Dus er was een feestelijk sfeertje op de redactie én ik was lekker op tijd klaar, waardoor ik daarna nog de stad in kon. En man-o-man, wat was het een geslaagde avond! Heel Punda stond op zijn kop; in Pietermaai, bij Café de Tijd en op het Julianaplein, overal was het feest.

ZATERDAG
Dat heb ik de volgende dag geweten. Ik begon met enige opstartproblemen aan het weekend, haha. Maar uiteindelijk heb ik me natuurlijk wel opgelapt, omdat ik het Dolfijn FM Float Fest absoluut níet wilde missen. Ik ben bijna een uur bezig geweest met het opblazen van m’n stroopwafel (topcadeau van Daisy – paste gelukkig PRECIES in m’n auto) en was daarna uitgeput en wel klaar om te gaan. Vijf minuten na aankomst op Mambo was ik m’n munten al kwijt en kort daarna ook m’n slippers, maar dat was het allemaal waard. Wat een heerlijke chaos met zoveel mensen in het water!

ZONDAG
Om de rest van de week te compenseren, hield ik het zondag rustig. Of ja, het is maar hoe je het bekijkt, want ik was eigenlijk best wel productief. Ik heb bijna m’n hele to-do-list weggewerkt. M’n blog geschreven, hostel geboekt voor New York en een opdracht afgerond. En ik had ook nog gewoon tijd om lekker op het strand te gaan chillen bij Karakter. Ja hoor, ik ben weer helemaal opgeladen voor een nieuwe week. Groetjes van een gelukkig mens!

You may also like

2 reacties

  1. Mooie week weer Elodie met n paar prachtige hoogtepunten!……en die lijstjes?…… zitten “in de familie”!;)…..😘👊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *