Dushi bida na Korsou #30

Deze week was Daisy op bezoek en daardoor deed ik echt weer belachelijk veel leuke dingen. Zo zwom ik op een werkdag ‘nog even’ met schildpadden, deed ik een wandeling door Otrobanda met Dushi Walks en vierde ik het 21-jarig bestaan van Wet&Wild met een heel goed feestje. Kijken jullie mee?

MAANDAG
Maandag sjeesde ik na werk meteen naar Hato om Daisy op te halen. Ik wilde haar eigenlijk opwachten in de aankomsthal, maar alles was zo voorspoedig gegaan dat ze al buitenstond voor ik bij de airport was. (Tja, als je hier een tijdje woont, reken je er niet gauw meer op dat dingen op tijd gebeuren en al helemaal niet een uur voor schema). Woehoe, super leuk om elkaar na zo lang weer te zien!

Na een snelle opfrisbeurt reden we naar Punda om wat te eten bij Pleincafé (ik had opeens kneiter veel zin in shoarma) en daarna nog een biertje te drinken op terras aan de Handelskade. De toon voor de rest van de week was daarmee aardig gezet.

DINSDAG
Ik besloot Daisy de volgende dag meteen even rond te leiden door Willemstad. We liepen de Pontjesbrug over, hielden een fotoshoot bij de Handelskade, dronken een koffietje bij ‘t Keukenpleintje, bezochten de fantastische muurschildering van Francis Sling in Scharloo en zijn daarna lekker lokaal gaan lunchen bij Marshe Nobo (waar de restaurants uit Plasa Bieu tijdelijk zitten). Verrassend genoeg hadden we daarna nog tijd over voor ik aan het werk moest, dus hebben we nog even op de loungebanken bij St Tropez gechilld. Oh what a day!

WOENSDAG
Ook woensdag had ik een avonddienst, dus kon ik m’n Zeeuwse vriendinnie overdag weer entertainen voor ik aan de bak moest. Daisy wilde graag de Christoffelberg beklimmen en aangezien ik dat leuk blijf vinden, vond ik dat wel een strak plan. Dat dacht ik van tevoren ten minste, want toen de wekker al vroeg ging, was ik er even wat minder blij mee, haha. Ik ben soms gewoon een beetje een dieselmotor die wat tijd nodig heeft om goed op te starten, maar dat lukte uiteindelijk gelukkig wel. Jammer genoeg was het een beetje heiig, waardoor het uitzicht wat minder spectaculair was dan toen ik met ome Paul en tante Brigitte op de top stond. Maar ik was allang blij dat het niet regende.

Na de klim reden we door naar Playa Grandi om af te koelen op de leukste manier ever: door te gaan snorkelen met zeeschildpadden. Wow, wat zitten er daar veel zeg! Ik wist wel dat je op het uiterste puntje van Westpunt bijna garantie hebt om deze prachtige dieren te zien onder water, maar dat er zo veel zaten, had ik niet verwacht. Super leuk! (De foto’s zijn overigens van Duitse toeristen, want mijn telefoon weigerde dienst).

DONDERDAG
Donderdag deden we wat rustiger aan, omdat we de avond ervoor uit waren geweest. Het leek me leuk om eens bij La Cantina del Patron te gaan eten. Dat is een tapasrestaurant in Pietermaai, waar ik nog nooit waa geweest. En ik vind tapas eten altijd zo gezellig! We waren uiteindelijk met zijn vieren, dus hebben lekker zitten kletsen terwijl we smulden van alle hapjes met hopi veel knoflook.

VRIJDAG
Ongelofoos, maar vrijdag hadden we alwéér een heleboel leuke dingen op het programma. Zo begonnen we de dag met een wandeling door Otrobanda, een van de armere wijken van Willemstad. Ik had een tijdje terug eens contact gehad met Shirley, de gids slash eigenaresse van Dushi Walks, en zij nodigde mij toen uit om eens met haar mee te gaan. Dat wou ik natuurlijk wel. Shirley laat echt delen van de wijk zijn waar je alleen nooit zou komen, dus dat was echt super tof!

Om 11 uur ben ik gewoon aan het werk gegaan (ja echt, ik werkte tussendoor gewoon elke keer) en daarna zijn we naar Mambo Beach gereden om sushi te eten bij Oregami. Vervolgens hebben we nog een tussenstop gemaakt bij Luke’s cocktailbar waar ik een cocktail mocht drinken voor DolfijnGo (waarom ben ik hier nog nooit eerder geweest?!). En uiteindelijk zijn we bij Wet & Wild geëindigd voor nog wat dansjes.

ZATERDAG
Zaterdag hebben we overdag lekker bij Koko’s gechilld. Tot een uurtje of vijf want toen wou ik Daisy natuurlijk even laten zien hoe chill de happy hour bij Zanzibar is. Na een paar biertjes op een iets te lege maag leek het ons wel verstandig om wat te gaan eten, dus reden we met een groepje naar Pincho Garden. Daar hebben we even een goede bodem gelegd voor het beste feestje wat ik sinds tijden heb gehad: het 21ste verjaardagsfeest van Wet&Wild met Kriss Kross Amsterdam. Eindelijk weer eens wat anders, een klein beetje de festivalvibe en super lekkere muziek! Heer-lijk.

ZONDAG
Zondag zouden we eigenlijk gaan varen, maar dat werd op het allerlaatste moment afgeblazen, dus stapten Daisy en ik snel in de auto om nog even naar Bandabou te gaan. Het was jammer genoeg echt een super bewolkte dag. Ik wilde graag de Grote Knip en Cas Abao laten zien, waar de zee echt indrukwekkend blauw kan zijn, maar het was nu maar een beetje een grijzige bedoening. We hebben nog wel even lekker met een boekje gerelaxed op de strandbedjes. Voor het eten zijn we naar The Pirate Bay verkast, waar juist die stomme regenwolken ervoor zorgden dat er een felgekleurde zonsondergang ontstond. Prachtig! En we aten ook nog eens heerlijk daar op het strand. Ik heb voor het eerst in m’n leven champignons gegeten zonder ervan te walgen, goed hè? 😂

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *