Dushi bida na Korsou #27

Ik heb echt een súper leuke week achter de rug. Waarom? Nou, omdat ik mocht deelnemen aan de kookcursus van Caribbean Spice Girl, omdat ik ervaringen uitwisselde met een Surinaamse journaliste en omdat ik een vriendinnetje van vijf jaar geleden tegenkwam bijvoorbeeld. Oh ja, en omdat ik vier dagen vrij had. Ik herhaal: ik had VIER DAGEN vrij. Zó fijn!

MAANDAG
Ik begon deze week goed door na het werk even een rondje te gaan hardlopen. Eigenlijk was ik net iets te vroeg gegaan, want het was nog behoorlijk warm. Maar ik was blij dat ik mezelf weer zo ver had gekregen. Hopelijk laat ik er nu geen twee maanden meer tussen zitten, haha!

Na een frisse douche, ben ik met Joëlle naar St Tropez gegaan. Daar is het elke maandag sushi-avond en omdat ik dan meestal avonddienst heb, was ik daar nog nooit geweest. Hoog tijd dus! De sushi was heel erg vers en lekker, op een paar rollen na. We hadden jammer genoeg wat verkeerde keuzes gemaakt en waren voor wat pikante en scherpere sushirollen gegaan, die niet helemaal onze smaak waren. Next time better!

DINSDAG
De volgende dag mocht ik met Britt naar een kookcursus van Caribbean Spice Girl. Helmi (het gezicht achter de foodblog en catering) had een fotoshoot gepland en gaf daarom zes plaatsjes weg voor haar workshop. Super leuk! We leerden allerlei gerechten maken met lokale ingrediënten. Zo maakte ik bijvoorbeeld lionfishwings (zie foto) en -lekkerbekjes. Van de complete vis tot aan het eetbare eindresultaat. Zo had iedereen een ander gerecht en uiteindelijk hadden we een tafel vol heerlijk eten. Natuurlijk mochten we als afsluiter alles zelf opeten. Hmmm!

WOENSDAG
Ook woensdag had ik het weer goed bekeken. Voordat ik aan de bak moest, had ik afgesproken met Ramsay om pizza te gaan eten bij City Beach (ja, die pizza’s die ik vorige week misliep, haha). Ik heb Ramsay eind vorig jaar leren kennen tijdens een bloggersevent op het eiland en we zitten altijd vol ideeën voor van alles wat we nog willen zien, doen en maken. En aangezien het stadsstrand één van onze favoriete plekjes is geworden, leek ons dat de ideale plek om eens samen te brainstormen. Hopi gezellig!

DONDERDAG
Donderdag had ik al weekend, omdat er op Goede Vrijdag geen krant uitkomt. Heer-lijk een lang weekend vrij! Daar wilde ik eens even lekker van gaan genieten op het strand. Maar niet voordat ik koffie had gedronken met een Surinaamse journaliste. Zij was hier in het kader van de handelsmissie Internationaal Ambitieus, een organisatie die ondernemers uit alle Nederlandstalige landen bij elkaar brengt. Ik had wel eens contact met ze gehad voor een artikel in de krant en zo hadden zij mij nu gekoppeld aan een journaliste die de opties wilde bekijken om op Curaçao te gaan werken. En aangezien ik het altijd leuk vind om met vakgenoten te praten, wisselde ik graag ervaringen met haar uit!

Natuurlijk belandde ik ‘s middags alsnog op het strand. Ik lag op mijn gemakje bij Cabana te lezen toen ik opeens een appje kreeg van Cézanne of ik toevallig vrij was, omdat ze bij Wet&Wild zat. Cé is een vriendinnetje van toen ik hier vijf jaar geleden stage liep en zij is hier nu een weekje op vakantie. Ze lag dus letterlijk een paar meter verderop… Lachend ben ik erheen gelopen heb de rest van de middag met haar gechilld en Brightjes gedronken. Hoe leuk!

VRIJDAG
De volgende dag was weer heerlijk relaxed. Eerst ben ik met Maaike en een collega van haar gaan lunchen bij Pleincafé en daarna zijn we naar de villa gegaan waar zij op moesten passen. Een modern huis in Bottelier met prachtig uitzicht en een zwembad, dus daar besloten we maar eens gebruik van te maken. Met mijn voetjes in het water las ik verder in mijn boek, terwijl de honden me af en toe even gezelschap kwamen houden. Life is good!

‘s Avonds was het weer tijd voor de Full Moon party bij Kokomo. Ik had bandjes gekregen om VIP te staan en normaal ben ik daar niet zo van, maar het was nu zo druk dat ik er toch even een kijkje ging nemen. En ja hoor, ik was er uiteindelijk niet meer weg te slaan, omdat het er echt super gezellig was. Weer een avondje voor in de boeken!

ZATERDAG
Zoals je begrijpt begon ik mijn zaterdag dus ietsje later dan de gemiddelde mens. Ik had ‘s avonds afgesproken met Britt om even een kijkje te nemen bij het BlueSeas Festival in Punda en we zouden tussendoor even naar de opening van de allereerste gastrobar van Curaçao gaan; Caña Bar & Kitchen (naast restaurant Mosa). Daar mocht ik namelijk een cocktail gaan drinken voor DolfijnGo. Wesley, de eigenaar, werd uiteindelijk zo enthousiast dat we er nog een rumtasting bij kregen. Echt super leuk! Omdat we het zo naar ons zin hadden, zijn we niet eens meer teruggegaan naar BlueSeas.

ZONDAG
Eerste Paasdag vierde ik zoals bijna iedereen met een paasbrunch. We hadden lekker verse croissants en pistolets in huis gehaald, bakten een eitje en ik maakte het af met de Paasservetten die Mit voor me had meegebracht. Hmmm, zo’n uitgebreid ontbijt geeft me echt het ultieme zondagsgevoel!

‘s Middags heb ik nog even op het strand gelegen bij Kokomo en ‘s avonds ben ik met Chloe en Sten bij Landhuis Daniël beland. Eigenlijk kwamen we hier terecht omdat het restaurant waar we in eerste instantie heen wilden gesloten was. Maar daar zijn we niet echt rouwig om geweest, want we hebben echt super lekker gegeten. Ik had de pasta met gerookte zalm en Chloe en Sten namen de visplank die echt bommetje vol lag met lekkere dingen. Zeker voor herhaling vatbaar!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *