Dushi bida na Korsou #26

Deze week nam ik afscheid van Mit en tante Vief, ging ik naar de grand opening van City Beach 88 en bereikte ik een mijlpaal: ik woon precies een half jaar op Curaçao. Woehoe! Kijken jullie weer gezellig mee naar mijn avonturen?

MAANDAG
Ik begon de week een beetje met een lach en een traan. Maandag was namelijk de laatste dag van Mit (mijn oma) en tante Vief op Curaçao. Voor ik moest werken, heb ik ‘s middags nog een paar uurtjes met ze doorgebracht op het strand van Renaissance, waar zij verbleven. En toen brak op een gegeven moment toch echt dat stomme moment aan dat we weer afscheid moesten nemen van elkaar. Na een super gezellige week is dat natuurlijk een stuk minder leuk. Dus ja, emo als we zijn – zit in de familie – hebben we daar zeker even een traantje bij gelaten. Gelukkig hebben we er een hoop mooie herinneringen bij, waar we nog lang van kunnen nagenieten!

DINSDAG
Na alle familiebezoekjes van de afgelopen maand pakte ik dinsdag mijn ‘normale leven’ weer op. Ik verwende mezelf tijdens m’n werkdag met filet americain en verse pistoletjes als lunch. En ben daarna voor het eerst in drie weken weer gaan bootcampen. Toevallig waren allebei de trainers er en zeiden ze meteen met een lach op hun gezicht dat ze zich al zorgen maakten of ik ooit nog wel zou komen. Een warm ontvangst dus, haha!

En nee hoor, ondanks dat madame een beetje moe was van het weekend, kroop ze daarna niet braaf in bed. Ik had nog afgesproken om wat te gaan drinken bij Miles met iemand die ik dat weekend had leren kennen. ‘Nee’ zeggen tegen gezelligheid is zeg maar niet mijn sterkste punt.

WOENSDAG
Woensdag had ik een avonddienst dus heb ik heerlijk uitgeslapen. Ik had een to-do-list van hier tot in Tokio, maar ben daar jammer genoeg niet helemaal aan toegekomen. Wat ik in ieder geval wel heb gedaan is een hoognodig bezoekje gebracht aan de wasstraat. Sowieso vind ik de wasstraat zelf al een attractie op zich. Maar ik koos nu ook nog eens voor de VIP-behandeling waarbij de hele binnenkant werd gestofzuigd en gepoetst… Door vier man sterk!

Wat ik ook heb gedaan, en waar ik stiekem wel een beetje trots op ben, is het uitwerken van mijn Ultimate Islandguide voor Curaçao. Ik krijg van mijn volgers vaak de vraag ‘of ik tips heb voor hun vakantie’. Maar ik weet dan gewoon niet waar ik moet beginnen omdat ik zó veel tips heb. Nu heb ik die allemaal op een rijtje gezet. Moet ik voortaan alleen nog het linkje doorsturen – als de vakantiegangers de lijst zelf niet allang hebben gevonden. Ideaal!

DONDERDAG
De volgende dag heb ik Joëlle meegesleurd naar de bootcamp en dat heeft ze geweten: met verzuurde spiertjes reden we weer naar huis, haha. Maar natuurlijk ook met een heel voldaan gevoel, dus we waren twee blije eieren bij elkaar! Daarna had ik mijn wekelijkse date met Maaike op de planning staan. We besloten wat te gaan drinken bij Bar 27, waar we nog wat brood snoepten en (enigszins tevergeefs) bij probeerden te kletsen onder de luide muziek van de live band.

VRIJDAG
Vrijdag ben ik na mijn werkdag meteen naar de ‘grand opening’ van City Beach 88 gesjeesd. Ik kom hier al best vaak, omdat het een super chille plek is. Maar met de officiële opening hadden ze gewacht tot de keuken – met pizzaoven – helemaal af was. Zoals jullie begrijpen, had ik me natuurlijk helemaal verheugd op een pizza, maar die werden jammer genoeg nog niet verkocht. Dus besloten we maar even De Tijd te lopen, om daar spareribs te eten en met een goede bodem terug te gaan voor nog een paar drankjes. Feliz wikent!

ZATERDAG
Zaterdag werd ik op tijd wakker. Heerlijk, zo had ik echt wat aan de dag. Ik belde met mama, deed mijn was, haalde boodschappen en toen was de ochtend nog maar net voorbij! Na de lunch reed ik met Joëlle naar Karakter, waar we lekker tot zonsondergang hebben gelegen en nog een cocktailtje dronken (lekker, dat spitse kinnetje in de contouren van de zon, haha). Eenmaal terug in Willemstad pikten we Maaike op om met z’n drieën nog gezellig wat te gaan eten bij Cabana. Jammieeee!

ZONDAG
Voor ik zondag weer aan het werk moest, ben ik met Britt nog even naar City Beach gegaan. Gewoon, omdat het kan! Ondanks dat ik zaterdag niet op stap was geweest, heb ik mezelf wel tot ‘s nachts beziggehouden met allerlei schrijvelarijen. Daardoor was ik niet helemaal uitgerust, dus heb ik nog even een powernap gedaan op het heerlijke strandbed (check die kussens!). Én ik ben begonnen met lezen in Grammie, het tijdschrift van @thesocialgoodgirl, in de hoop dat ik daaruit nog wat opsteek over het optimaal gebruiken van Instagram. To be continued!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *