Dushi bida na Korsou #25

Jeej, ik voel me een stuk beter en heb meteen weer een super leuke week gehad! Mijn oma en tante waren namelijk op bezoek! We dineerden met zonsondergang bij The Pirate Bay, deden een toertje Westpunt en hebben heel wat uurtjes doorgebracht op het strand. Oh, en ik heb voor het eerst in een half jaar weer een warme douche gehad. Genieten!

MAANDAG

Ik begon de week met een dagdienst, zodat ik mijn avond vrij had om niemand minder dan Mit (mijn oma) en tante Vief te ontvangen. Jammer genoeg hadden ze wat vertraging gehad aan de bagageband, waardoor ze pas laat aan kwamen bij hun hotel. Maar gelukkig had ik me goed voorbereid, dus heb ik lekker met een LINDA. en een Starbucks zitten wachten op een bankje.

En ja hoor, na ruim een uur waren ze daar echt! Ik had oprecht nooit durven dromen dat zij me hier op Curaçao zouden opzoeken, maar ze hebben het gewoon gedaan. Hoe leuk?! Ik ben met Mit nog even sushi gaan eten in het Rif Fort en daarna was het een mooie tijd om naar bed te gaan.

DINSDAG
De volgende dag heb ik Mit en tante Vief meteen na mijn werk opgehaald om lekker wat te gaan eten. Ik had een tafeltje op het strand gereserveerd bij The Pirate Bay om ze meteen even het echte Curaçao-gevoel te geven. Bij een felroze zonsondergang kletsten we bij en smikkelden we van onze heerlijke visgerechten. Wat een fijne setting zo!

WOENSDAG
Woensdag had ik een avonddienst, dus kon ik ze eindelijk echt wat van het eiland laten zien. We gingen langs mijn studio, langs mijn werk en belandden uiteindelijk in de loungebanken bij Mood Beach, waar we praktisch de rest van de middag hebben doorgebracht. Heer-lijk.

Na mijn avonddienst ben ik voor het eerst in een eeuwigheid (toch zeker anderhalve week) weer op stap geweest. In Nederland ging ik zo vaak een weekend niet op stap, maar hier ben ik gewend om meerdere keren per week weg te gaan, dus ik had het oprecht gemist, haha!

DONDERDAG
Donderdag was ik ‘s avonds vrij, dus zijn we weer lekker gaan eten. Dit keer bij de Gouverneur, waar ik eigenlijk een felbegeerd tafeltje op het balkon had gereserveerd met uitzicht op de Handelskade. Maar het waaide zó hard dat we uiteindelijk toch maar in de binnentuin zijn gaan zitten (waar het trouwens ook super gezellig is). We probeerden de fameuze Cuban Bananasoup, die apart was in de goede zin van het woord. En als hoofdgerecht nam ik de mixed grill van de Green Egg. Hopi dushi. Dit restaurant mag je eigenlijk echt niet overslaan als je op Curaçao bent.

Omdat ik redelijk op tijd thuis was, had ik nog tijd om de blog en vlog van het abseilen af te maken, zodat die ein-de-lijk online konden! Check het even als je dit nog niet hebt gedaan, want dit is oprecht een van de vetste dingen die ik tot nu toe op Curaçao heb gedaan.

VRIJDAG
Mijn weekend begon pas laat vanwege een avonddienst. Maar daar zal ik niet over klagen aangezien ik daardoor de hele dag bij Renaissance op het strand kon liggen. Lekker gelezen en gerelaxed in de zon met the fam!

ZATERDAG
Zaterdag had ik eindelijk een hele dag de tijd en nam ik Mit en tante Vief mee voor een toertje Westpunt. Bij Playa Forti hebben we even koffie gedronken (en zagen we dolfijnen!), bij de Grote Knip proefden we pastechi’s (die jammer genoeg echt smaakloos waren) en na een stop bij de flamingo’s belandden we bij Karakter, waar we zijn gebleven tot etenstijd. Echt een super fijn dagje weer.

Ik was zo slim geweest om al mijn spullen mee te nemen, zodat ik bij mijn oma en tante in het hotel kon douchen. Stel je even voor dat je al een half jaar geen warme douche hebt gehad en dat je dan die hete stralen weer over je huid voelt. Damnnnn, dat is fijn! Kon ik weer helemaal fris en opgeladen naar Zanzibar voor dansjes en drankjes en een gezellige afterparty bij Miles Jazz Café.

ZONDAG
Nadat ik lekker had uitgeslapen pikte ik Mit en tante Vief weer op. Ze wilden graag naar de aloë vera plantage om wat producten mee naar Nederland te nemen, dus daar zijn we de dag mee begonnen. Daarna stond Jan Thiel op het programma. Ik ben zelf niet zo’n fan van de stranden in die hoek, dus heb letterlijk voor het eerst sinds ik hier ben bij Zanzibar gelegen. En ik ben zelfs zo gek geweest om een paar baantjes te trekken in het water. Ik heb de afgelopen weken door bezoekjes en ‘ziekte’ m’n bootcamps overgeslagen dus het werd weer even tijd voor wat beweging. Stiekem best lekker, haha!

You may also like

6 reacties

  1. Fijn te lezen dat je weer bent opgeknapt, Elo! En mocht je het nog niet weten: hier is het nog steeds mega koud (er lag zelfs sneeuw vanochtend), dus ik verlang echt naar warmte en zon (dat heb jij). Maar vanavond sta ik onder een warme douche (dat heb jij dan weer niet, hahaha sorry lieverd). 😉

    1. Haha, ‘elk voordeel heb z’n nadeel’, zei een wijs man ooit. Gelukkig zijn hier de koudste maanden (lees: 27, 28 graden) ook weer voorbij, dus wordt mijn douchewater langzaamaan weer een beetje warmer, haha.

  2. Leuk om alles nog eens te lezen, het was in een woord geweldig lieve schat!!
    Bedankt voor je goede zorgen en liefde die je ons gaf.❤️
    Love you en geniet van alles wat je doet!
    Tante Vief 😘😘

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *