Dushi bida na Kòrsou #71

Mijn laatste twee weken op Curacao zijn ingegaan, dus dat betekent nog even extra hard genieten! Deze week bracht ik nog één dagje door met Rianne, verkocht ik mijn auto en volgde ik de online masterclass ondernemen. Kijken jullie weer mee, nu het nog kan? 😉

WOENSDAG

Nadat we dinsdagavond laat terug op Curaçao kwamen vanuit Miami, besloten we er woensdag nog een leuke dag van te maken. Voor Rianne was het meteen haar laatste dag. We begonnen goed met een brunch bij Number Ten, waar ik de bagel met gerookte zalm nam en – natuurlijk – een latte macchiato met een glaasje water on the side.

‘s Middags zijn we naar Cabana Beach gereden. Dat is echt om de hoek van mijn huis, dus zo konden we de paar uurtjes die we nog hadden voor we naar het vliegveld moesten optimaal benutten. Tussendoor kwamen er nog mensen kijken naar mijn auto die ik inmiddels te koop had gezet, and guess what?! Hij is meteen verkocht! Super fijn!

DONDERDAG

Donderdagochtend ben ik meteen naar het postkantoor gegaan om mijn belastingsticker om te ruilen. Zoals ik vorige week al vertelde is het systeem voor motorrijtuigbelasting hier heel anders dan in Nederland. Je betaalt per half jaar of jaar op een fysiek verkooppunt en krijgt dan als betalingsbewijs een sticker die je op je voorruit moet plakken. Ik had voor een half jaar betaald, maar had een sticker voor een jaar gekregen. Paniek op de prairie natuurlijk! Ik ben geloof ik wel twintig keer gebeld, haha, maar omdat ik op vakantie was kon ik niets. Nu kan degene die mij heeft geholpen hopelijk weer rustig slapen.

Ik moest die middag ook naar de schoenmaker en omdat ik altijd naar Kwikkie bij Zuikertuintje ga, maakte ik even een tussenstop bij De Heeren. De Wi-Fi thuis deed het niet goed en ik wilde graag aan de online masterclass ondernemen van Tedje en Femke beginnen, dus kon ik dat daar mooi doen onder het genot van een fatsoenlijke koffie! ‘s Avonds moest ik weer aan de bak bij het Antilliaans Dagblad en daarna ben ik nog gezellig wat wezen drinken met een vriend.

VRIJDAG

Het was zo’n gezellige avond dat ik me de volgende ochtend iets minder fris en fruitig voelde, dus deed ik lekker rustig aan. Ik bleef thuis, draaide een wasje en maakte foto’s van alle spulletjes die ik nog wil verkopen voor ik wegga. Zoals mijn wasrek, wokpan en glazen. Nou, die gingen als warme broodjes over de digitale toonbank. Ik had het dan ook wel voor een prikkie online gezet, maar tóch, binnen no-time was vrijwel alles gereserveerd. Fijn dat m’n spulletjes zo nog een tweede leven krijgen!

Aan het einde van de middag moest ik weer aan het werk en zoals altijd maakten we de avonddienst op vrijdag extra leuk door lekker eten mee te nemen. Ik had nog ailloli en kruidenkaas in de koelkast, dus haalde er een stokbroodje bij en zo hadden we meteen wat te snacken. We waren om tien uur al klaar met de krant en ik ben daarna meteen op bed geploft met een serietje. Gewoon. Even. Chill. Dat mocht ook wel eens na wekenlang elke dag leuke dingen doen.

ZATERDAG

Voor het eerst in een eeuwigheid heb ik weer eens een nacht vast geslapen, dus ik voelde me helemaal fit toen ik zaterdag wakker werd. Hoe fijn! En ik was ook nog precies op tijd bij Koko’s om de laatste twee strandbedjes te bemachtigen. Pal aan zee. Ik heb vast iets goed gedaan voor mijn karma. (Die belastingsticker misschien? Haha!) Ik heb echt urenlang op het strand doorgebracht. Eerst alleen en later kwam Roelie er gezellig nog even bij liggen. Men, wat ga ik dit soort dagen missen!

‘s Avonds zouden we eigenlijk nog naar Zanzibar gaan, maar dat is er niet meer van gekomen en dat vond ik eigenlijk wel prima. Ik merk dat mijn hoofd de laatste tijd best wel vol is van alle dingen die ik nog (denk te) moet(en) regelen. Dus kon ik daar mooi even mee aan de gang.

ZONDAG

Mijn zondag begon ik lekker rustig thuis. Terwijl ik wachtte op de wasmachine, klapte ik de laptop even open om aan een lang uitgesteld project te beginnen: het sorteren van de foto’s van mijn vakantie in New York. Ik moet echt afleren om als een malle foto’s te schieten op reis, want ik kom er echt niet meer doorheen, haha. Hierna moet ik dus nog Colombia en Miami gaan doen. En misschien ooit ook een album van 1,5 jaar Curacao? Oh gosh.

Toen ik mijn gewassen beddengoed had uitgehangen, stapte ik snel in de auto richting Kokomo. Daar had ik weer afgesproken met Roelie, omdat het de laatste keer was dat ik haar kon zien voor zij weer naar Nederland vertrekt. Het was voor mij nog maar twee uurtjes tot ik weer moest gaan werken, maar hé, alle uurtjes strand zijn mooi meegenomen! Dus ik ging gewoon nog even vrolijk languit en werkte meteen even de caloriebom van de week weg: een ijskoffie met slagroom en chocolade. Jammie!

Compleet gemist dat ik Curacao ga verlaten? Je leest er alles over in deze blog.

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *