Dushi bida na Kòrsou #69

Deze week paradeerde ik in bouwvakkersoutfit over het terrein van het nieuwe ziekenhuis, beschilderde ik een chichi en ben ik weer eens wezen wakeboarden. Oeh, én ik kreeg weer bezoek vanuit Nederland! Kortom: ik heb in deze weekblog weer een hoop leuks te vertellen. Lezen jullie mee? 

MAANDAG

Maandag ging ik met Roelie naar het nieuwe ziekenhuis, dat nog in aanbouw is, om de woordvoerder te interviewen over het dreigend artsentekort op Curaçao. Bij hoge uitzondering mochten we opnames maken op het bouwterrein en uiteindelijk zelfs even binnen een kijkje nemen. Op één voorwaarde: dat we ons volgens de veiligheidsnormen zouden aankleden. Zo gezegd, zo gedaan. Dus paradeerden we vrolijk in een knaloranje hesje met een helm op ons kop én veel te grote (mannen)schoenen met stalen neuzen tussen de bouwvakkers. Haha, je moet er wat voor over hebben om de perfecte beelden te maken!

Na al een vrij drukke dag met een aantal interviews, moest ik ‘s avonds nog bij het AD werken. Poeh, heftig!

DINSDAG

De volgende dag sprak ik met Roelie buiten de deur af om onze co-productie af te maken onder het genot van een lunch bij Beans. We scoorden een tafeltje in de buurt van een stopcontact en konden zo lekker even schrijven en editten. Ondertussen smikkelde ik van mijn toast met gerookte zalm, avocado en gepocheerd ei. Hmm, zó maak je werken leuk!

Aan het begin van de avond sjeesde ik naar Hato om Rianne op te halen. Zij is na een half jaar even terug op Curaçao om vakantie te vieren. Volgende week gaan we samen een weekje naar Florida. Super leuk! We aten gezellig wat bij Plein Café Wilhelmina en dronken nog een Brightje aan de Handelskade. Op maar weer een hele leuke tijd samen!

WOENSDAG

Woensdag had ik een avonddienst bij AD, dus kon ik overdag mooi nog even wat leuks doen met Rianne. We waren al op tijd wakker, dus zijn ‘s ochtends naar Chill Beach gegaan om daar te doen wat je op een strand met deze naam hoort te doen: chillen. Dat deden we een paar uurtjes tot ik halverwege de middag even naar marinekazerne Suffisant moest om mijn auto te laten checken.

Na het werk ben ik bij Rianne en wat vrienden aangesloten om nog eens een ouderwets avondje feest te vieren bij Madero en Cabana. Hopi gezellig!

DONDERDAG

De donderdag begonnen we daardoor wel een tikje minder fit. Maar gelukkig had ik overdag geen afspraken, dus konden we rustig aan doen. We zijn naar Coral Estate gereden om daar bij Koraal te relaxen aan het zwembad. Hoewel, relaxen… ik moest nog een artikel schrijven, en was daarom vanaf mijn strandbedje ‘gewoon’ aan het werk. Maar kijk nou toch op wat voor plek? Dat is toch heerlijk?!

‘s Avonds was ik op een journalistieke bijeenkomst ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Caribisch Netwerk. Journalisten van allerlei verschillende media waren aanwezig om met elkaar in gesprek te gaan over de kwaliteit van de pers op Curaçao. Heel erg interessant! Mocht je benieuwd zijn: ik deed er diezelfde nacht nog verslag van voor de website.

VRIJDAG

Na een kort nachtje ging de wekker vrijdag alweer op tijd om iets heel leuks te doen: een chichi beschilderen bij Serena’s Art Factory. Ik had voor mijn verjaardag een cadeaubon gekregen voor een workshop en het leek Rianne ook wel leuk om een ochtend creatief te doen, dus hup, daar gingen we. Eerlijk is eerlijk, het was een stuk minder zen dan we hadden gedacht, want je moet een hoop keuzes maken en we voelden echt heel erg de druk om er iets moois van te maken. Maar gelukkig heeft dat wel geleid tot een heel mooi eindresultaat! (al zeg ik het zelf)

Die avond moest ik weer werken op de redactie van AD en toen ik klaar was zijn we nog naar de Full Moon party gegaan. Cheers to the freaking weekend!

ZATERDAG

We begonnen het weekend super chill door uit te slapen en bananenpannenkoekjes te maken als ontbijt. De middag brachten we door op Jan Thiel, waar we letterlijk ieder strand zijn afgegaan. We lagen eerst bij Papagayo op een bedje in de zon, lunchten vervolgens bij Koko’s Beach, gingen met de happy hour naar Zanzibar en aten ‘s avonds bij de Zest Beachbar. Het was echt een mega gezellige avond waarop we een heleboel mensen leerden kennen met wie we de grootste lol hadden!

Omdat we vanaf 1 uur ‘s middags in onze bikini op het strand stonden, vonden we het rond elf uur ‘s avonds wel een keer tijd om te gaan douchen. We fristen ons thuis snel op om nog even naar Cabana te gaan waar zangeres Maan en dj Tony Junior optraden en dat was ook nog best wel leuk. Maar we hadden ons hoogtepunt toch echt wel aan het begin van de avond gehad, haha.

ZONDAG

Zondag was voor ons alles behalve een rustdag. Rianne wilde graag een keer wakeboarden en aangezien ik dat ook altijd wel leuk vind, hadden we in de ochtend een sessie geboekt bij de Wake Skate Ski School van Marcello (zie blog). Het was de derde keer dat ik bij hem ging wakeboarden en elke keer probeert hij me de techniek wat beter te leren. Dat had dit keer als gevolg dat ik behoorlijk wat water heb gehapt, haha. Ach, hopelijk word ik daar uiteindelijk alleen maar beter van. Ik heb er in ieder geval weer van genoten!

De rest van de middag hebben we doorgebracht bij Kokomo, haha. We waren zó uitgeput van het wakeboarden dat we vrijwel meteen in slaap zijn gevallen toen we een bedje hadden bemachtigd onder een palmboom. Ach ja, dat mocht ook wel na zo’n drukke week, vond ik 😉

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *