Dushi bida na Kòrsou #67

Ik werd deze week twee keer geïnterviewd, had een aantal leuke afspraken én ontdekte weer een paar hele toffe plekjes op het eiland! Ja, je zou wel kunnen zeggen dat dit weer week was die de naam van mijn wekelijkse blog eer aandoet: dushi bida, het goede leven!

MAANDAG
Curacao blog
Deze week begon ik weer met een meeting bij Number Ten, wat vanaf nu een wekelijks dingetje zal zijn, omdat hier het redactieoverleg van Caribisch Netwerk wordt gehouden. Ik pitchte weer een aantal onderwerpen, waarvan ik er komende week eentje mag gaan oppakken en kreeg nog een ander idee toegeworpen waar ik mee aan de slag mag. Yay!

Die middag werkte ik even mijn social media bij. Ik had bijvoorbeeld nog helemaal niet op Twitter gedeeld dat ik freelancer ben geworden, terwijl ik daar ook een behoorlijk groot netwerk heb van journalisten, die wellicht nog wat voor me kunnen betekenen. En het leek me ook wel slim om op LinkedIn weer eens iets van met te laten horen. ‘s Avonds moest ik onverwachts nog werken bij het Antilliaans Dagblad en omdat we redelijk op tijd klaar waren, keek ik ‘s avonds in bed nog lekker een aflevering van Soof.

DINSDAG
Omdat ik maandag best lang in huis had gezeten en ik dat echt niet meer gewend ben, besloot ik dinsdag buiten de deur te werken. Met mijn laptop, planner en de krant plantte ik me neer bij Grand Café De Heeren, waar ze prima Wi-Fi hebben en stopcontacten – wat wel zo handig is met een laptop die niet langer dan tien minuten zonder kan. Ideaal!

Die avond was het weer tijd voor mijn wekelijkse dosis beweging en ben ik met Joëlle gaan bootcampen. De locatie was deze keer bij de Waterfabriek met uitzicht op de cruiseschepen. Wat een uitzicht, hè? Dat maakt sporten toch echt honderd keer leuker?!

WOENSDAG
Woensdag brak ik de week door midden met Roelie. Zij is weer een maandje terug op het eiland en we hadden afgesproken om even koffie te drinken, bij te kletsen en te kijken of we de komende weken nog kunnen samenwerken. Zij is namelijk cameravrouw en het is natuurlijk altijd een goed idee om elkaar te versterken!

Ik liep nog even een rondje door Punda en ben me daarna thuis gaan opfrissen om te gaan werken bij het Antilliaans Dagblad. Toen mijn avonddienst erop zat, ben ik met Joëlle naar Madero en Cabana gegaan. Dat was echt een eeuwigheid geleden, maar het was weer ouderwets gezellig!

DONDERDAG

The day after kwam ik op krachten tijdens een lunch met Ramsay bij Koko’s Beach. Het was alweer een eeuwigheid geleden dat we samen ergens waren gaan eten en dat geeft me iedere keer weer goede vibes. Zelfs nu ik een tikje brak was. Terwijl we met uitzicht op de palmbomen en de zee onze grootse – en hopi spannende – plannen voor 2019 bespraken, smulde ik van een broodje pulled pork… Prima combinatie, kan ik je vertellen!

Die avond moest ik weer werken bij het Antilliaans Dagblad en de airco stond weer goed aan. Een goede reden om mijn dikke NY-hoodie weer eens uit de kast te trekken! Guilty pleasure hoor, om me in zulke kleding te verhullen!

VRIJDAG

Vrijdag werd ik voor de tweede keer deze week geïnterviewd. Dit keer door een studente die een magazine maakt van vrouwelijke ondernemers op Curaçao. En daar ben ik er eentje van! We spraken af bij Mundo Bizarro en het was echt een heel leuk gesprek. Ik ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat! (Eerder deze week werd ik al eens door Willem geïnterviewd, dat gesprek kun je op zijn blog al teruglezen).

‘s Avonds sprak ik met Joëlle en Britt af om het weekend in te luiden bij Zanzibar. Voetjes in het zand en smikkelen maar! Omdat we niet echt in de mood waren om daarna keihard te gaan feesten, besloten Britt en ik bij mij thuis nog even een fimpje te kijken, maar het was nogal een challenge om daar te komen. Britt heeft namelijk haar eigen auto verkocht en een of andere ghetto-wagen gehuurd om haar laatste dagen door te komen, maar dat ding kregen we niet aan de praat, haha. Na een stuk of tien pogingen, en de tranen die onderhand over onze wangen liepen, waren we eindelijk vertrokken. (Meegenieten van dit soort achter-de-schermen-fratsen? Volg me dan op Instagram!)

ZATERDAG

Zaterdag had ik zo’n fantastische dag! Britt en ik hadden afgesproken om een toertje Westpunt te doen en wat dingen te doen die we nog niet eerder hadden gedaan. Dus nadat we lekker hadden uitgeslapen, zijn we in de auto gestapt richting Bandábou. We begonnen met een krioyo lunch bij Landhuis Dokterstuin, brachten de middag door op het strand van de Kleine Knip en zijn net voor zonsondergang naar Shelterrock Paradise gegaan om te eten… En voor ik het wist stond ik daar te salsadansen met de waiter! Zo leuk! Om de dag goed af te sluiten zijn we samen met Joëlle nog even naar Zanzibar gegaan. Cheers to the freakin’ weekend!

ZONDAG

Fris en fruitig begon ik de zondag weer met een afspraak voor werk. Maar eigenlijk was het vooral een hele leuke lunchdate. Maandag (vandaag als jullie dit lezen) mag ik samen met Roelie twee items maken voor Caribisch Netwerk en we moesten nog even doorspreken hoe we dat precies gaan aanpakken. Dat deden we onder het genot van een lekkere lunch bij Hofi Cas Cora!

De middag bracht ik voor de verandering maar weer eens met Britt door (haha, geintje, is altijd gezellig). Haar laatste dagen op het eiland zijn ingegaan en ze wilde nog wat foto’s ter herinnering. Dus gingen we allerlei leuke plekjes en steegjes af in Punda en Pietermaai om wat kiekjes van elkaar te schieten. En zo hebben we echt opeens mega veel leuke foto’s, haha. Dus be prepared voor alle selfie-spam op Instagram!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *