Dushi bida na Korsou #66

Wow, wat kan ik terugkijken op een drukke, maar super leuke week! Ik had een hoop meetings voor potentiële opdrachten, werd gestrikt als ‘model’ en ging naar de première van Bon Bini Holland 2 waar ook Jandino zelf bij was. Kijken jullie mee?

MAANDAG

Deze week begon ik al meteen met een hele leuke afspraak bij mijn favo koffietent, Number Ten. Ik had een meeting met de chef en eindredacteur van Caribisch Netwerk in de hoop dat ik als freelancer voor hen kon gaan werken. En dat kon! Na een kennismakingsgesprek waarin we wat ideeën uitwisselden, kon ik meteen met een item aan de slag.

‘s Middags werkte ik thuis aan een blog die ik schreef in samenwerking met Bootcamp Curacao, maakte ik een planning voor de rest van de week en legde ik wat lijntjes uit voor opdrachten die ik later moest aanleveren. Omdat ik al in de gaten had dat het een vrij drukke week zou worden, heb ik mezelf die avond nog even wat rust gegund door gewoon een serietje te kijken op de bank. Ik kijk momenteel het tweede seizoen van Soof, wat echt een topserie is om je hoofd bij leeg te maken en lekker te lachen.

DINSDAG

De volgende ochtend begon opnieuw met een afspraak. Dit keer met een fotograaf en de eigenaar van een opticienketen in Noord-Nederland, die meiden zochten om reclamemateriaal te maken voor een zonnebrillencollectie. Er stond een leuke vergoeding tegenover en het leek me wel geinig, dus ik dacht: waarom niet?! We dronken een koffietje bij Pirate’s Nest en besloten meteen daad bij het woord te voegen en de shoot de volgende dag te plannen. Blij ei toen ik terug thuis was. Zo tof om dit soort dingen nu te kunnen doen en allerlei projecten op te pakken met creatieve mensen!

Die avond werkte ik bij het Antilliaans Dagblad en deed ik nog een after work borrel bij Miles Jazz Café.

WOENSDAG

Woensdag vroeg Britt of ik zin had om bij haar te komen lunchen en aangezien ik ‘s middags wat tijd over had, leek me dat wel gezellig. Nadat ik m’n tosti had weggewerkt, moest ik snel weer naar huis om me klaar te maken voor de zonnebrilfotoshoot bij Chill Beach. Stiekem vond ik dacht echt heel leuk om te doen, en volgens mij ging het ook best wel goed. Als ik de foto’s eenmaal heb en mag delen, zal ik wel wat beelden posten op Instagram!

Vanuit Chill sjeesde ik door naar huis om me in mijn jurk te hijsen en mijn hakken aan te schieten. Ik maakte nog even een tussenstop bij Plein Cafe Wilhelmina waar ik een salade carpaccio naar binnen werkte en vanuit daar ging ik meteen door naar de première van Bon Bini Holland 2. Daar mocht ik voor het AD heen, omdat ik vorig jaar ook naar de opnames was geweest. Britt en Joëlle hadden ook een kaartje gekocht en we hebben ons echt helemaal krom gelachen. Het is sowieso hele flauwe humor, maar nu we op Curaçao wonen zijn sommige karikaturen ook echt belachelijk herkenbaar!

DONDERDAG

Na een dagdienst bij het Antilliaans Dagblad, ben ik donderdag met Joëlle gaan bootcampen op het Julianaplein. De laatste tijd ging het sporten steeds niet zo lekker – misschien ga ik gewoon niet vaak genoeg, haha – maar dit keer was het weer echt een fijne training. Dus kon ik met een voldaan gevoel naar huis.

‘s Avonds plofte ik op de bank om nog een blog te schrijven voor een expat-website. Toen ik helemaal op was en nog even naar de wc ging voor het slapengaan, schrok ik me helemaal kapot van een dikke vette spin die me vanaf de muur zat te begluren. Iew, wat een griezel. Ik ben ondertussen gelukkig wel aan wat ongedierte gewend, dus hup teenslipper in de hand en PETS! Dag spinnie. Ik kan dan wel een natuurliefhebber zijn, maar met zulke beesten slaap ik toch niet graag.

VRIJDAG

Omdat ik een druk weekend voor de boeg had met een hoop opdrachten die af moesten, besloot ik vrijdag een dag weekend in te lassen. Allereerst ging ik met Britt op jacht naar een cadeautje voor Joelle, die ‘s avonds alvast haar verjaardag vierde. En ‘s middags ploften we nog even neer bij Saint Tropez Ocean Club. We gingen de inmiddels welbekende riedel af – lezen, muziek luisteren, dutten en vreten – en gingen vervolgens helemaal gaar naar huis. Heerlijk zo’n middag!

En dan stond er ook nog eens een leuke avond op de planning. Die begon met een etentje bij restaurant Mosa. Daar hadden we altijd hele goede dingen over gehoord, maar het was er nog nooit van gekomen om er ook daadwerkelijk heen te gaan. Nu we wat te vieren hadden (Joelle haar 26ste verjaardag) leek ons dat een goede gelegenheid om de ‘shared dining’ experience te proberen. En damn, dat is ons echt een potje goed bevallen. Super goed eten en doordat je steeds de bordjes deelt, is het ook nog eens heel leuk tafelen.

We sloten onze avond af bij de live latin avond van Madero, waar we het ook echt weer hopi gezellig hadden.

ZATERDAG

Zaterdag was voor mij alles behalve weekend. Ik had drie deadlines, waarvan één mijn debuut voor Caribisch Netwerk was. Ik zou eigenlijk op reportage gaan naar de clean-up van de Fuikbaai, maar dat liep jammer genoeg allemaal wat anders dan gepland. Juist daardoor heeft het me wat meer tijd gekost dan ik had ingecalculeerd, maar als journalist heb ik al vaker gemerkt dat het belangrijk is om flexibel te zijn. Dus paste ik mijn idee van een geschreven verslag met video ‘gewoon’ aan naar een nieuwsartikel met een audio-opname.

Tussen al het werk door, ben ik met Joëlle nog even gaan eten bij Greenhouse. Ze was nog een beetje brak van de avond ervoor en wilde niet meer op stap, maar nog wel even wat gaan eten voor haar verjaardag. Daar had ik ook wel oor naar. En een sushiboot daar heeft me nog nooit teleurgesteld. Jammie! Na het eten ben ik thuis weer verder gaan werken… in een ietwat foute outfit, haha!

ZONDAG

Ook zondag was geen rustdag voor mij. ‘s Ochtends nam ik een spotje op voor de opticiën, die mij daar woensdag tijdens de shoot voor had gestrikt en ‘s avonds moest ik weer aan de bak bij het AD. Tussendoor deed ik nog even een drankje bij Mood Beach, met een inspirerend boek van Olcay Gulsen. Even op adem komen voor de nieuwe week!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *