Dushi bida na Kòrsou #65

De Pagara Party, de nieuwjaarsduik, het concert van Trijntje Oosterhuis en Fuikdag. De eerste week van januari was er een vol leuke evenementen. En tja, wie mij een beetje kent, weet: die heb ik níet gemist! 😉 

MAANDAG

Deze week begon mega leuk met de laatste dag van het jaar, waarop traditiegetrouw de Pagara Party XXL plaatsvond in Pietermaai. Van Scuba Lodge tot aan Café de Tijd werd een 1,5 kilometer lange miljoenklapper uitgerold en nadat die werd afgestoken, was het op verschillende plekken feest. Ik bleef met Britt bij Café de Tijd hangen, waar we helemaal in ons element waren met de heerlijk foute muziek.

Nadat we een hele middag misschien wel al ietsjepietsje te veel hadden genoten, waren we ‘s avonds echt kaaaa-pot. Daarom hebben we eerst even een uurtje geslapen, waarna we verstrooid wakker werden, wat te eten zochten en nog net voor middernacht bij Zest belandden. Dat bleek niet zo ons ding te zijn, dus toen het twaalf uur was geweest – er werd niet eens afgeteld, whut, is dat niet verplicht? – zijn we lekker gaan toeren over het eiland. Happy new year baby!

DINSDAG

Het nieuwe jaar moet je natuurlijk fris beginnen. Daarom waren we dinsdag al vroeg uit de veren om mee te doen aan de UNOX Nieuwjaarsduik bij Zanzibar. Ik geloof dat er in totaal ongeveer vierduizend mensen waren die met een knaloranje muts op hun kop tegelijkertijd in het water sprongen. Haha, dat is elk jaar weer zo’n leuk zicht!

Omdat we geen zin hadden om ons de hele dag tussen de drukte te begeven, zijn we ‘s middags naar Kokomo gereden. Daar hebben we de rest van de dag lekker op een strandbedje gechilld.

WOENSDAG

Woensdag was het weer tijd om aan het werk te gaan. Overdag maakte ik een heel tof interview af voor de weekendbijlage van de PZC en ‘s avonds moest ik aan de bak bij het AD. Voor ik naar de redactie ging, deed ik nog even boodschappen bij de Albert Heijn. Daar zag ik tussen de huismerk cup-a-soups zo’n grappig tekstje op de verpakking van de kerriesoep dat ik ‘m even moest delen, haha. ‘Kop op en kerrie on’. Als-ie niet meteen valt, moet je ‘m even hardop lezen!

DONDERDAG

De volgende dag draaide ik een dagdienst, omdat ik ‘s avonds met Joëlle naar het concert van Trijntje Oosterhuis zou gaan. We besloten eerst wat te eten bij Bijna Thuis, een restaurant dat aan de Caracasbaaiweg zit en dat alleen al door de naam altijd mijn aandacht trok. Na er honderd keer langs te rijden, werd het tijd om er eindelijk eens heen te gaan. En dat is ons echt verrassend goed bevallen. We namen allebei de kipshoarma en die was hopi dushi!

Als twee wandelende knoflooktenen gingen we daarna naar Cabana Beach voor Trijntje. Het duurde echt een eeuwigheid tot het concert eindelijk begon, maar toen het eindelijk bezig was, was het gelukkig wel echt heel leuk. Aan het einde van de avond riep ze haar sterrenvrienden erbij – die op het VIP-deck een feestje aan het vieren waren – en zo kregen we als verrassing opeens ook nog Gerard Joling, Glennis Grace en Shirma Rouse op het podium. Kei tof!

VRIJDAG

Vrijdag had ik mijn dag niet zo, dus besloot ik lekker met een muziekje te gaan wandelen door Willemstad. Dat werkt altijd om weer even ruimte te maken in mijn hoofd. Ik parkeerde mijn auto aan het einde van Pietermaai en liep helemaal naar Otrobanda om daar lekker een caffe latte te gaan halen bij Starbucks.

Toen ik ‘s avonds weer op werk zat, voelde ik me gelukkig weer wat beter. Ik had mijn dikke I love NY-trui aangetrokken, waar ik lekker in kon wegkruipen en dronk theetjes uit mijn Cuba-mok. Hoezo een off-day? Ik ben toch eigenlijk gewoon een gezegend mens?!

ZATERDAG

Na maar drie dagen werken was het alweer weekend. Heer-lijk! Ik besteedde mijn zaterdag bij Karakter, op een strandbedje in de zon. Ik trakteerde mezelf op een heerlijke sandwich carpaccio, las een tijdschrift, luisterde muziek en deed een dutje. Precies wat ik nodig had! Ik geloof alleen dat ik er niet helemaal bij was met mijn hoofd, want ik was mijn armen vergeten in te smeren, dus die waren aan het einde van de dag vuurrood. Woops!

ZONDAG

Met verbrande armen aan Fuikdag beginnen is niet helemaal ideaal, maar dat probleem was ik alweer gauw vergeten toen ik met mijn bol in de zon aan een Polar zat te lurken. Dit is echt een van mijn favoriete dagen van het jaar op Curaçao; elke eerste zondag van het jaar is het een groot feest in de Fuikbaai met heul veul boten en heul veul inflatables. Een groot gekkenhuis! Britt en ik hadden net als vorig jaar weer een plekje op de boot bij Michel en het was weer mega gezellig. Dit zijn echt van die dagen dat je beseft: ik leef in een fucking paradijs!

You may also like

2 reacties

    1. Aaah, je was meer dan welkom geweest meis! Fuikdag is ook echt super leuk! Gaan we over een paar jaar zeker een keertje doen, als ik m’n eigen boot heb en een huis aan het Spaanse Water, whaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *