Dushi bida na Kòrsou #64

A lonely Christmas, een concert van Miss Montreal en heul veul eten! Dat was mijn week in een notendop. Oh ja, en ik had mijn allerlaatste werkdag in loondienst. Kijken jullie nog één keer mee naar mijn allerlaatste weekoverzicht van het jaar?

MAANDAG

Maandag was ik lekker vrij, omdat het de volgende dag Eerste Kerst was en er dus geen krant gemaakt hoefde te worden. Ik deed overdag heerlijk rustig aan en nam even de tijd om wat dingetjes voor mezelf op een rijtje te zetten. Dat deed ik onder andere door mijn Structuurjunkie planner alvast in te vullen voor de eerste week van januari; wat mijn eerste week als freelancer gaat worden.

Met kerstavond was ik alleen thuis. Vriendinnetjes waren druk met werk en familiebezoekjes en ik had vast wel ergens kunnen aansluiten, maar ik vond het zo eigenlijk wel prima. Ik had lekker voor mezelf gekookt – spaghetti met spinazie à la crème, tomaatjes en een heerlijk mals gebakken zalmfiletje – en zwijmelde helemaal weg bij de All you need is love kerstspecial. Oh men, zeker als je zelf in het buitenland woont, ver van je familie, is dit echt tissue-material!

DINSDAG

Op Eerste Kerstdag had ik met Britt afgesproken om te gaan brunchen bij Kokomo Beach. Het was heerlijk maar natuurlijk veel te veel, haha. Ik maakte nog even wat jaloersmakende foto’s bij het helderblauwe water met een kerstmuts op mijn kop om iedereen via Instagram een fijne kerst te wensen en kwam toen vrienden tegen van Julia waar ik de rest van de middag nog mee heb doorgebracht (toen Britt alweer moest gaan werken).

In de avond had ik afgesproken met Joelle om met haar familie en kennissen van thuis die allemaal op Curaçao op bezoek waren mee te gaan eten bij Saint Tropez. We aten gewoon à la carte – props voor de keuken daar, op zulke avonden als het bommetje vol zit – en het was echt heerlijk. Ik nam een soepje als voorgerecht en de surf en turf van gamba’s en tenderloin als hoofdgerecht. Voor het dessert had ik geen ruimte meer, haha!

WOENSDAG

De volgende dag moest ik weer gewoon aan het werk. Ik was een beetje brakkig van alle luie maar toch best wel drukke dagen, dus haalde voor ik moest beginnen even een koffie bij McCafé en deed er meteen een taartje bij want daar had ik gewoon zin in. Die was jammer genoeg alleen niet te pruimen, want hier op Curaçao doen ze altijd keiveel alcohol in gebak en dat vind ik echt niet lekker. Too bad! 

DONDERDAG
Donderdag had ik ‘s ochtends een interview voor de PZC met Mirjam Griffioen, een Zeeuwse kunstenares op Curaçao die onder andere de toffe boodschappentassen van de lokale AH’s heeft gemaakt. Het was echt een heel leuk gesprek en speciaal voor de foto’s bij het artikel had ze een drijfhouten bordje gemaakt met ‘I love Zeeland’, wat ze mij na afloop heeft gegeven! Ik ga het artikel deze week uitwerken en dan wordt het als het goed is in de eerste zaterdagkrant van januari gepubliceerd (dus, aan al mijn Zeeuwse volgers: go and get it!).

Toen ik terug naar mijn auto liep zag ik dat Britt me had gevraagd of ik met haar wilde lunchen en dat vond ik eigenlijk wel een strak plan. We zijn naar Fleur de Marie Eatery gegaan, een vrij nieuwe tent in Scharloo waar ik nog nooit was geweest. En het is ons eigenlijk best wel goed bevallen. Ik at een sandwich met karni stoba (runderstoofvlees) en die was niet alleen heel lekker, maar ook nog eens super betaalbaar. Helemaal toppie!

VRIJDAG

Zoals ik vorige week in mijn blog al had aangekondigd begon ik mijn weekend goed met een concert van Miss Montreal. Ik maakte me na werk meteen klaar om naar Madero te gaan, waarvoor ik ook de Insta Stories live mocht bijhouden. Kei leuk! Het concert zelf was ook echt top. Ik heb Sanne Hans op geen enkele valse noot kunnen betrappen en lag helemaal in een scheur om alle hilarische en vooral droge opmerkingen die ze tussendoor maakte. Wat een verademing zo’n nuchtere artiest op het podium!

Later op de avond ben ik met Joelle en Britt nog naar Papagayo gegaan, waar de tweede editie van The Lounge plaatsvond. Nog even een paar uurtjes gedanst, totdat onze zakken vol zaten en we na nog een korte een tussenstop bij ‘Lik je vingers’ huiswaarts zijn gegaan.

ZATERDAG

Zaterdag had ik met Britt afgesproken om zo min mogelijk te doen en zo hard mogelijk te genieten. We waren pas laat wakker, dus besloten maar lekker dichtbij huis te blijven en erop te gokken dat er nog wel ergens een plekje zou zijn op Jan Thiel. Gelukkig waren er bij Koko’s net twee bedjes vrijgekomen pal aan het water. Daar hebben we de dag al slapend, lezend en muziek-luisterend doorgebracht en dat was eigenlijk precies hoe we het wilden, haha.

In de avond zijn we naar The Boathouse gegaan, een restaurant waar ik één keer eerder ben geweest en wat toen super goed is bevallen. Voor Britt was het de eerste keer. We hadden het mooiste en meest afgelegen plekje van iedereen, haha, ik geloof dat ze dachten dat er een huwelijksaanzoek zou komen. Maar zo romantisch werd het niet, haha. We hebben wel echt weer heerlijk gegeten. Ik had een licht pikante paprikasoep met gamba’s en varkenshaasmedaillons met gefermenteerde ui en cognacsaus. Hmmm!

Eigenlijk wilden we na het eten nog op stap, maar toen we eenmaal alles op hadden, kickte de afterdinnerdip in en besloten we het bij een filmpje thuis te houden. We keken ‘Lion’ terug via NPO. Dat boek heb ik vorig jaar gelezen in het vliegtuig naar Australië en ik vond het zo’n aangrijpend verhaal! Gelukkig stelde de film niet teleur; ik zat met de tranen op mijn kaken te kijken.

ZONDAG

Zondag heb ik lekker rustig aan gedaan. Om 12.00 uur maakte ik bekend wie de winnaar was van de Safego-winactie die ik deze week live had gegooid. Voor wie het heeft gemist; de Safego is een draagbare locker met een ingebouwde staalkabel, zodat je je spullen veilig kunt achterlaten op het strand, terwijl je zelf bijvoorbeeld even gaat zwemmen. Super handig!

‘s Avonds had ik niet alleen mijn allerlaatste avondshift van het jaar, maar ook mijn laatste in loondienst. Niet dat daar verder iets anders was dan aan alle andere werkdagen, maar hé, het was toch wel weer even een kleine mijlpaal voor mezelf. Haha.

Alvast een hele fijne jaarwisseling allemaal en tot in 2019!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *