Dushi bida na Kòrsou #63

Deze week liet ik me bij de kapper weer omtoveren tot een blondine, vierde ik kerst op werk en begon ik aan een heerlijk lang weekend. Oh ja, en ik deed een vrij heftige aankondiging op mijn blog, waarover ik super excited ben. Lezen jullie weer gezellig mee?

MAANDAG

Ik begon de week met een hilarisch relletje op Instagram. Ik was namelijk een pizza salami met curryketchup aan het eten en vroeg me opeens af of meer mensen pizza met ketchup eten, dus ik dacht: laat ik een polletje houden op Instagram. Zoals ik al had verwacht vond het overgrote deel het raar, maar er waren er toch een paar die diezelfde gewoonte hebben. De hel brak pas echt los toen ik de nee-stemmers ging adviseren om pizza hawaii bijvoorbeeld met tomatenketchup te eten. ‘Eet jij ananas bij je pizza?!!!!’ Eh, nou nee, die haal ik er altijd af, dus dan is het eigenlijk gewoon pizza ham. Gaat he-le-maal nergens over natuurlijk, maar ik heb me er letterlijk en figuurlijk smakelijk mee vermaakt.

Later op de avond ben ik met een vriend nog wat gaan drinken bij Miles Jazz Café. Dat was zo gezellig dat we er tot één uur zijn blijven hangen, terwijl ik de volgende dag gewoon weer vroeg moest werken. Oeps!

DINSDAG

Dinsdag ben ik na werk met Joëlle gaan bootcampen. Gelukkig ben ik weer helemaal fit, dus heb ik lekker een uur door kunnen trainen… Is meteen die pizza – met ketchup – er weer af, haha!

De rest van de avond heb ik gesleuteld aan mijn nieuwe, zakelijke website. Waar ik nog een nieuw portfolio voor moest samenstellen en wat referenties voor probeerde te verzamelen.

WOENSDAG

De volgende dag had ik een avonddienst en kon ik overdag thuis werken aan wat opdrachten die ik deze week af moest hebben. Tussen de middag maakte ik lekker tosti’s voor mezelf. Njammiee!

‘s Avonds ben ik nog even naar de happy hour bij Madero gegaan. Het was misschien wel twee maanden geleden dat ik daar was geweest, maar zoals altijd was het weer beregezellig. Enneh, al die drank op de foto was niet alleen voor mij hoor 😉

DONDERDAG

Donderdag was eindelijk de dag dat het hoge woord eruit mocht. Dat ik bekendmaakte dat ik ontslag heb genomen bij het Antilliaans Dagblad en vanaf 1 januari als freelance journalist en tekstschrijver aan de bak ga. En daar heb ik zó veel lieve en leuke reacties op gehad. Echt heel erg tof!

Ook ging ik deze dag weer eens naar de kapper. Toen ik vorige week de fotoshoot had voor mijn website en mijn haar had gestijld, zag ik plots hoelang het was geworden. Ik draag mijn haren op Curaçao bijna nooit los, omdat het extreem onhandelbaar is door de hoge luchtvochtigheid, dus dat groeiproces had ik niet echt meegekregen, haha. Nu zijn er gelukkig weer een paar centimetertjes vanaf en er zitten er weer wat nieuwe highlights in, zodat ik er weer wat frisser uitzie.

VRIJDAG

Met kerst voor de deur kon een kerstborrel natuurlijk niet ontbreken en bij het Antilliaans Dagblad maken we altijd allemaal iets te eten, zodat we uiteindelijk een heel buffet van lekkere hapjes hebben. Ik maakte wraprolletjes met kruidenroomkaas en ham en met chilimayo en kipfilet. Hopi dushi! 

Nog voor ik aan het werk moest, had ik een afspraak met een kennis van mama die hier op het eiland was en die wat spulletjes had meegekregen vanuit Nederland. Heb ik zomaar een kerstpakketje gekregen van mijn ouders met tijdschriften, chocola en kerstsokken. Super lief!

ZATERDAG

Zo, weekend! Daar was ik na deze drukke week écht aan toe. Ik besloot zaterdag dan ook lekker rustig aan te doen. Ik sliep eerst en vooral lekker uit en ben aan het begin van de middag naar Saint Tropez gereden om daar op een loungebank aan zee te gaan zitten en de cursus reizend ondernemen te volgen via Instagram. Wat heerlijk om zo geïnspireerd te worden en concrete informatie te krijgen over hoe je invulling kan geven aan een leven als digital nomad. Dat geeft absoluut ‘food for thought’! 😉

In de avond ben ik met Joëlle naar de Kaya Kaya Streetparty in Otrobanda geweest. Dat was echt heel erg leuk. Overal was kunst, muziek, en eten. En ik heb mijn salsalessen nog eens in de praktijk gebracht! Ik kom er bij het maken van deze blog ook achter dat ik deze avond amper foto’s heb gemaakt. Alleen van de kunstenaar Francis Sling die live lichaamsdelen aan het schilderen was, waarvan mensen foto’s hadden ingezonden. Ik hoef jullie denk ik niet te vertellen wat dit is, hè?!

ZONDAG

Zondag deed ik zo mogelijk nog minder dan zaterdag. Ik heb ‘s middags lekker bij City Beach gelegen – waar ik deze prrrrrrachtige selfie maakte om te delen in de groepschat met mijn vriendinnetjes uit Tilburg, die het fenomeen ‘selfietime’ weer nieuw leven in hebben geblazen – en ‘s avonds heb ik gewoon weer eens thuis gezeten. En dat is precies waar ik even behoefte aan had.

Volgend weekend zal er waarschijnlijk een stuk minder rustig aan toegaan, met alle eindejaarsfeesten die op de planning staan. Vrijdag begin ik al meteen goed met het concert van Miss Montreal bij Madero. Daar heb ik echt mega veel zin in, want ik vind haar zo’n toffe zangeres! Wie zie ik daar nog meer?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *