Dushi bida na Kòrsou #62

Bon dia, bon siman, dushinan! Jullie wekelijkse dosis zonneschijn staat weer online! Al was ik zelf begin deze week een beetje een donderwolkje, omdat ik ziek was. Verder had ik een fotoshoot, probeerde ik een nieuw restaurant uit op Mambo en ging ik na anderhalve maand weer eens naar het strand. Lezen jullie mee?

MAANDAG
Mijn vorige weekoverzicht eindigde ik al snotterend en in diezelfde toestand begon ik deze week. Dus meldde ik me maandag ziek om de hele dag met de gordijnen dicht op de bank te hangen en een Doris-marathon te houden op Videoland. Omdat ik om 4 uur ‘s middags nog geen daglicht had gezien, besloot ik nog maar even buiten te gaan zitten met een tijdschrift en het zoveelste kopje thee met citroen en honing. Niet echt een enerverend begin van de week dus.

DINSDAG
Gelukkig had ik maandag zoveel rust gehad dat ik me de dinsdag weer iets beter voelde. Dat kwam goed uit omdat ik een fotoshoot had gepland voor datgene waar ik al een paar weken mee bezig ben (en waar ik steeds zo mysterieus over praat, maar wat deze week eindelijk aan jullie bekend ga maken). Julia, de fotograaf, en ik hebben daarom ‘s ochtends even gebruik gemaakt van Beans als shootlocatie, en daar meteen gezellig een koffietje gedronken.

Vervolgens zijn we nog naar St Tropez gegaan om te gaan lunchen met een vriend van haar en daarna moest ik weer aan het werk.

WOENSDAG
Woensdag brak ik met Britt de week doormidden bij Elena Steak & Seafood Restaurant, de nieuwe aanwinst op de Mambo Beach Boulevard, gerund door Luuk (hiervoor van Luke’s Cocktailbar). We kozen lekker een tafeltje met uitzicht op zee en probeerden allebei iets anders van de kaart. Britt nam de chicken sandwich en ik ging voor de steak sandwich. En dat smaakte prima!

Mambo is trouwens helemaal in kerstsferen. Met versiering aan de palmbomen en een schaatsbaan (van een soort kunststof). Kei leuk!

DONDERDAG
Nadat ik donderdag ruim anderhalf uur heb overgewerkt, ben ik op de bank geploft om voor mezelf nog wat dingetjes te doen. Ondertussen zette ik de tv – die sinds vorige week werkt, hoeze! – op. First Dates was op NPO3 te zien en ik had dit programma nog nooit gekeken, maar heb me er uitstekend mee vermaakt.

Rond een uur of tien belde Joëlle me op of ik mee wilde naar Bar27 en ik was al helemaal in de bankhangmood, maar vond het ook wel gezellig om nog even de deur uit te gaan. Dus gaf ik mezelf een schop onder mijn kont en stapte ik in de auto. Natuurlijk was het weer heel erg gezellig. Lekker gedanst en nieuwe mensen leren kennen. Bijvoorbeeld deze Peruaan en Colombiaan die wel heel graag met twee (donker)blonde blanke meisjes op de foto wilden, haha.

VRIJDAG
De volgende dag was ik heel erg blij met mezelf omdat ik super lekkere sandwiches had gemaakt om mee naar werk te nemen; met filet americain, peper, ui en ei. Daar knapt een mens toch van op tijdens de laatste werkdag van de week, of niet dan?

Toen ik klaar was, ben ik me gauw thuis gaan omkleden om het weekend in te luiden tijdens de happy hour bij Chill Beach. ‘Lekker met de maiden’, Joelle en Britt, bestelden we een bucket Bright en een snackplateautje. En ik kan je zeggen: die gingen er prima in!

ZATERDAG
Mijn enige vrije dag dit weekend, besteedde ik lekker op het strand bij City Beach 88 (voor alle lezers op Curaçao even een FYI’tje: het beleid is daar veranderd en voortaan betaal je 5 gulden voor de huur van een strandbedje). Het was al van voor Colombia geleden dat ik gewoon naar het strand ben geweest. Extra genieten dus. Ik belde even met mijn oma en met mijn ouders en heb daarna een tijdschrift uitgelezen. Tot ik mijn ogen niet meer kon openhouden en in slaap viel voor een half uur. Heerlijk, haha!

‘s Avonds ben ik aan de knutsel gegaan met een nieuwe website – ja, weer voor dat ene waar ik jullie deze week meer over ga vertellen. Geeft altijd zo’n voldoening om eindeloos lang bezig te zijn met allerlei stomme codes, om vervolgens wel het resultaat te hebben wat je voor ogen had. Joehoe, applausje voor mezelf!

ZONDAG

Zondag heb ik lekker uitgeslapen en daarna verzorgde ik een heerlijk ontbijtje voor me, myself and I. Ik bakte ‘s ochtends pistoletjes af om goed aan de dag te beginnen en ben later nog even met Britt een koffietje gaan drinken bij Koko’s, tot we allebei weer moesten werken.

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *