Dushi bida na Korsou #61

Bon dia, i bon siman! Kijken jullie nog even mee naar mijn afgelopen week, voor we vol frisse moed opnieuw beginnen? Deze week maakte ik met mijn collega’s een feestje van een avonddienst op werk, had ik een heerlijk relaxdagje bij de spa en ging ik naar de kerstmarkt in Pietermaai. 

MAANDAG
Ik zou maandag eigenlijk een hele leuke meeting hebben bij Number Ten, maar die werd jammer genoeg gecanceld. Daardoor kon ik ‘s ochtends nog wel even rustig aan doen en rond lunchtijd sprak ik met Britt af om alsnog bij Number Ten te gaan eten. We namen allebei een broodje ‘ham di pasku’ – oftwel de ‘kerstham’ – met een heel lekker honingmosterdsausje en kozen als toetje nog een huisgemaakt ijsje met aardbei en kiwi van ‘popcultr’. Heerlijk zo’n middagje op terras voor we weer aan het werk moesten.

DINSDAG

Toen ik dinsdag de deur uitliep op werk zag ik dat de lucht boven het kantoor helemaal roze kleurde. Wat een plaatje! Ik kon er niet te lang van genieten, want ik moest snel naar huis om me om te kleden voor de bootcamp waar ik echt super veel zin in had. Ik begon dan ook enthousiast, maar na nog geen half uur werd ik licht in mijn hoofd van de oefeningen. Ik moest af en toe echt even stoppen omdat ik zo duizelig was. Dat had ik nog nooit gehad. Super gek. De rest van de avond maar even rustig aan gedaan…

WOENSDAG
De volgende dag voelde ik me gelukkig alweer iets beter. Na een hele dag thuis werken voor mezelf, kwam ik ‘s avonds aan op een redactie die helemaal in de Sintsferen was. Ik was zelf compleet vergeten dat het Pakjesavonds was, maar mijn collega’s gelukkig niet. Die hadden chocoladeletters meegenomen en chocomel met slagroom. Wat een feest! Dat maakt het werken een stuk leuker! 😉

‘s Avonds heb ik mezelf nog even uitgelachen, want toen ik in bed lag werd ik de hele tijd lastig gevallen door een mug. Tot ik ‘m op zijn dooie gemakje zag landen op mijn arm. ‘Ha, die zal ik eens hebben’, dacht ik. En toen gaf ik mezelf zo’n enorme klap dat mijn handafdruk in mijn huid stond. Haha, oeps! Maar de mug was wel dood!

DONDERDAG
Donderdag begon ik met weer een hele leuke afspraak, waar ik hopelijk binnenkort wat meer over kan vertellen. We spraken af bij Mood Beach, waar het normaal altijd lekker rustig is. Met de nadruk op normaal. Want precies deze ochtend kwam Sinterklaas even op bezoek met zijn brasspieten, haha. Door het getrommel was het even lastig overleggen. Maar we konden er wel om lachen en we werden nog getrakteerd op pepernoten en een chocoladeletter ook!

‘s Avonds op werk besloten we er weer een feestje van te maken. Aan het einde van de middag vroeg een collega voor de grap wie er friet wilde halen en toen kreeg mijn hongerige maag natuurlijk zin in gefrituurd eten. Zo gaan die dingen nou eenmaal. Gelukkig moest er nog een collega komen en wilde die onderweg wel even stoppen bij de truk’i pan. Jammieee, frietjes en een frikandel speciaal. Zo slecht, maar zó lekker.

VRIJDAG
Na een veel te gezellige avond bij Miles Jazz Café had ik vrijdag weer even wat opstartproblemen. Maar ik ben de dag op werk doorgekomen, en nog verrassend productief ook!

‘s Avonds ben ik met Britt naar de bioscoop gegaan, omdat we allebei niet echt de puf hadden om te stappen, maar nog wel íets wilden doen. De bioscoop op Curaçao is niet alleen leuk vanwege de films zelf, maar vooral vanwege de airco die op standje vrieskist staat, waardoor je een lekker dikke hoodie aan kunt trekken. Wij besloten onszelf maar meteen in een compleet huispak te hullen. No shame in the game! We gingen trouwens naar Instant Family, wat op zich wel een grappige film was, waarbij we zelfs nog even een traantje hebben weggepinkt, haha.

ZATERDAG
En toen was het zaterdag, een dag waar ik al heel lang naar uitkeek omdat ik een massage had gepland die ik nog van papa en mama tegoed had voor mijn verjaardag. Ik werd wakker met een beetje keelpijn – dat zat er de hele week al een beetje aan te komen -, maar gelukkig werd het in de loop van de dag wel wat minder. En omdat ik op Google had gelezen dat een stoombad goed en verzachtend kon werken, heb ik die eerst maar even een half uur uitgeprobeerd. Normaal kan ik daar de rust niet voor vinden, maar nu ik toch al suf was, ging dat me prima af.

Na nog een uurtje relaxen aan het zwembad, was het mijn beurt om de massagetafel op te gaan. De kamers bij 8 The Experience hebben uitzicht op zee, wat echt prrrrrachtig is. Al zie je daar tijdens de massage natuurlijk helemaal niets van, je hoort wel het heerlijke geluid van de golven. Niet van een cd’tje, maar gewoon live! Een uur lang werd ik helemaal losgemasseerd en daarna bleven we – Britt en ik – nog even lekker in de zen-modus in de jaccuzzi (jep, ook met oceanview). Wat een genot!

We aten nog lekker bij Koraal, voordat we terug naar Willemstad reden om ons klaar te maken voor de Christmas Fair in Pietermaai. Ook Joëlle sloot daar gezellig bij aan. Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik echt een fan van kerst dus dit is helemaal mijn ding. We struinden langs de kraampjes vol leuke hebbedingetjes en hebben hier en daar ook nog wat gekocht. Zo scoorde ik een leuke to-do-list bij de stand van Mensing’s Caminada en een mega tof kussen van FleaFinds.

ZONDAG

Achteraf gezien had ik misschien toch iets meer rust moeten nemen, want zondagochtend voelde ik me echt ziek. Mijn keel was helemaal dik en volgens mij had ik zelfs koorts. Ik voelde me zo slecht dat ik – op advies van een paar lieve volgers op Instagram – zelfs heb gegorgeld met een zoutoplossing in warm water. MEGA SMERIG! Haha.

Met een hoop zelfmedelijden heb ik mezelf aan het einde van de ochtend toch uit bed gehesen om naar de supermarkt te rijden en een hoop vitaminen in te slaan. Kiwi’s, citroenen, versgeperste sinaasappelsap en groentjes om soep mee te maken. Hopelijk nog net op tijd om een echte keelontsteking te voorkomen!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *