Dushi bida na Korsou #58

Deze week heb ik een klein beetje geleefd als een kluizenaar. Lekker veel geschreven en thuis gechilld. Maar ik ging ook naar Cabana Beach Fest met Kraantje Pappie, dronk Starbucks uit een fantastische kerstbeker en at een heerlijk drie-gangen-diner bij Mood Beach. Oh. En ik trof mijn huis aan met een flinke laag water op de vloer en heb daardoor afscheid moeten nemen van mijn bij nader inzien niet onverwoestbare iPod. Meh. 

MAANDAG
Maandag is eigenlijk de enige dag van de week geweest dat ik overdag buiten ben gekomen. Best wel ernstig, haha. Maar dat was meteen ook wel een super chille middag, want ik ben met Maaike en haar broertje gaan lunchen bij Saint Tropez. Daar was ik echt al heel lang niet meer geweest, dus de koffie en het verse boterkoekje smaakten weer extra goed. En ik at ook nog eens een heerlijke bagel met zalm. Een goed begin van de week, dus!

DINSDAG
De volgende dag ben ik na werk weer naar de bootcamp gegaan. Even een uur keihard bikkelen om vervolgens de rest van de avond helemaal niets meer te doen. Ik ben met Maaike op de bank geploft en we hebben de natuurdocumentaire ‘Wild: Magic Colombia’ gekeken op aanraden van haar vader en natuurlijk vooral ook als voorpret voor onze reis!

WOENSDAG
Woensdag had ik na werk echt een hele toffe avond. Ik ben samen met Britt naar het Nautica VIP Event geweest, dat door Dexter werd georganiseerd. Nautica is een kledingwinkel die er nu bijna een jaar is en dat werd gevierd met een modeshow, cocktails en vooral een heleboel gezellige mensen. Daarna zijn we nog doorgereden naar Madero om de happy hour nog even mee te pikken. Hopi gezellig!

DONDERDAG
De volgende avond heb ik echt geleefd als een kluizenaar. Ik had wat restjes gegeten – boterhammen met knakworst en kippensoep uit een pakje – en ben daarna een hele avond aan het schrijven geslagen. Ik ‘moest’ nog wat blogs afmaken en heb voor het eerst in meer dan een jaar weer eens een artikel geschreven voor mijn oude krantje, de PZC. Dus aan alle Zeeuwse volgers: beware want als het goed is lig ik deze week weer eens bij jullie bij het ontbijt!

VRIJDAGVrijdag had ik met Maaike afgesproken om nog een laatste keer met zijn tweeën het weekend in te luiden. Ik wilde in eerste instantie naar De Buren om daar fajitas te eten zoals we op het begin heel vaak deden, maar Maaike had meer zin in een salade bij Greenhouse en dat vond ik ook wel prima. Ik nam lekker de pasta Alfredo, die daar ook altijd heel erg goed is.

Voor ik naar huis ging wipte ik nog even binnen bij de Starbucks om een vanilla latte te halen en toen zag ik tot mijn grote blijdschap dat ze daar – net als ik – al helemaal in de kerstsferen zijn. Ik slaakte zowat een gilletje toen ik de kerstbekers zag en heb heel lief gevraagd of ik please een rode mocht, want dat vind ik de enige echte kerstkleur (liefst nog samen met groen). Het moet niet gekker worden, haha.

ZATERDAG
Voor de verandering heb ik zaterdag eens niet met mijn luie reet op het strand gelegen. Ik ben overdag vooral bezig geweest met de voorbereidingen voor Colombia. Ik moest nog een heleboel spulletjes in huis halen, had nog een berg was te doen en heb meteen maar even de boel opgeruimd. Want wat is er nou fijner dan na een lange vakantie terug thuiskomen in een schoon huis?!

‘s Avonds had ik met Joelle en Maaike afgesproken om te gaan eten bij Mood Beach. Dat is een van de duurdere restaurants op Curaçao en ik had er daarom ook nog nooit gedineerd. Maar nu is het restaurantweek (nog de hele week!) en dan betaal je bij alle deelnemende restaurants maar 55 gulden voor drie gangen. Ik nam als voorgerecht de carpaccio, als hoofd de bavette en als nagerecht oreo surprise. En ik kan je vertellen: het was verrukkelijk! En de borden waren zo mooi opgemaakt. Me likey!

Het echte toetje kregen we bij de buren, want daar was het Cabana Beach Fest met als hoofdact Kraantje Pappie. Wat een toffe artiest zeg! Ik vind zijn muziek sowieso al heel leuk, maar hij is vooral live echt top en zoekt de hele tijd interactie met het publiek.

ZONDAG
Toen ik rond middernacht thuis kwam van Cabana Beach Fest – om eigenlijk nog door te gaan naar een volgend feestje – kwam ik tot de vervelende ontdekking dat mijn huis volledig blank stond. Ik dacht eerst nog dat het wel meeviel, omdat het in de woonkamer voor een deel al was weggetrokken, maar in mijn slaapkamer stond het water nog twee centimeter hoog en tot overmaat van ramp lagen er ook nog eens allemaal spullen op de grond die ik had klaargelegd om in te pakken. Waaronder boeken, tijdschriften, mijn lievelingsnotitieboekje vol aantekeningen van alle ondernemerscursussen die ik onlangs heb gevolgd en mijn iPod. Die hebben urenlang liggen zwemmen in het water en zijn dus allemaal kapot. Mega, mega, mega kut. Ik heb dus nog tot diep in de nacht – samen met Britt to the rescue – staan dweilen en kwam er pas de volgende dag achter wat er aan de hand was. Bij mijn buurvrouw was een leiding gesprongen en op de een of andere manier is het water – of door de muur, of via de grond – ook mijn huis in gestroomd. Heel erg balen van de spullen die zijn gesneuveld, maar helaas niets aan te doen!

Extra balen dat dit mijn zondag ook nog eens behoorlijk heeft bepaald. Want doordat ik zo laat in bed lag, kwam ik er ook pas laat uit en zo was ik nog een hele ochtend bezig met opruimen. Gelukkig had ik nog genoeg tijd om mijn spullen alvast in te pakken, zodat ik wel gewoon klaar ben om te vertrekken. Na nog een avondje werken kan ik nu eindelijk zeggen dat ik vakantie heb. VAKANTIEEEEEEEEEE!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *