Dushi bida na Korsou #57

Toen ik Tedje maandag had uitgezwaaid, plofte ik thuis meteen op de bank. Na al het bezoek van de laatste maanden, was het deze week even tijd voor een me-time! En behalve dat ik een heleboel heb gechilld, ging ik ook naar The Flying Dutch Curaçao, ontdekte ik twee nieuwe restaurants en heb ik een dagje over het eiland getoerd met Britt. Kijk en huiver!

MAANDAG
Maandag was Tedje haar laatste dag op Curaçao en we hadden afgesproken om haar vakantie goed af te sluiten door lekker te gaan brunchen bij Number Ten. Ik had ook nog wat andere plekken overwogen, maar door het slechte weer waren we bang voor regen op de leuke plekjes aan zee, dus besloten we maar voor een veilige en overdekte keuze te gaan. En bovendien is Number Ten áltijd een goed idee. Ik ging voor de special; wafel met rood fruit en banaan, en Tedje nam de avocado smash. Njammie!

Daarna brak toch echt het moment aan dat ik haar, na een hele leuke week samen, naar het vliegveld moest brengen. Altijd weer even stom, nadat je dagenlang zo intensief met elkaar bent opgetrokken. Maar gelukkig hebben we weer wel een heleboel mooie herinneringen om op terug te kijken!

DINSDAG
De volgende dag had ik gewoon een dagdienst, wat betekende dat ik na werk naar de bootcamptraining kon. Ik dacht van tevoren dat ik er de puf niet voor had, maar toen we bezig waren vond ik het toch weer lekker dat ik er was!

Nadat ik mezelf had opgefrist, ben ik nog even naar Britt gereden om samen een filmpje te kijken. We hadden allebei de puf niet om op stap te gaan, dus waren helemaal happy met een kop thee en een foute kerstfilm. Haha!

WOENSDAG
Ook ‘s woensdags deed ik rustig aan. Ik had een avonddienst en bracht overdag thuis door. Ik schreef wat blogs vooruit, omdat ik volgende week op vakantie vertrek en m’n website wel graag een beetje levend wil houden. En ik voorzag mijn (niet meer zo) witte sneakers van een hoognodige schoonmaakbeurt. Met succes. Kijk ze shinen dan in de zon!

DONDERDAG
Donderdag kreeg ik een enorm zware taak op werk. Ik werd ‘s avonds namelijk naar The Flying Dutch gestuurd voor een verslag. Geintje natuurlijk. Ik was mega blij dat ik namens het AD geaccrediteerd was en zo kon genieten van een festival met kneiter goede dj’s, zoals Armin van Buuren, Sunnery James & Ryan Marciano. Het was voor de verandering echt even heel fijn om op een écht festival te zijn met muziek die je normaal op Curaçao bijna nooit hoort…

VRIJDAG
Het weekend luidde ik met Britt in bij Restaurant Fish A Licious. We waren er allebei nog nooit geweest en hadden er hoge verwachtingen van door de goede verhalen die we erover hadden gehoord. En die verwachtingen werden meer dan waargemaakt. Als voorgerecht deelden we een half pannetje mosselen, die echt méga zacht en vlezig waren. En als hoofdgerecht namen we de Cataplana met kabeljauw, zeebaars, shrimps, geserveerd met risotto, spinazie en chorizo. Vooral die zoute chorizo zorgde voor een verrassende twist. Kortom: echt een aanrader om hier eens te gaan dineren!

Na het eten, reden we nog even naar Pietermaai om gezellig een drankje te doen tijdens het Pietermaai Dance Event, dat bij verschillende horecagelegenheden werd gehouden in het kader van The Flying Dutch.

ZATERDAG
Eigenlijk zouden we de volgende dag naar Float Fest gaan bij Mambo. Maar toen ik wakker werd vroeg ik me af met welke energie ik dat had moeten doen. En gelukkig was Britt ook wel in voor een iets rustigere invulling van de dag, dus deden we een eilandtourtje. We reden eerst naar Playa Kanoa – een surferstrand waar met de zachte wind echt niks te beleven was -, gingen vervolgens naar de Curaçao Zoo – waar we dikke lol hadden met de dieren op de kinderboerderij – en eindigden bij Jan Thiel – waar we een rondje liepen over de zoutpannen en nog even bij Zanzibar langs wipten voor een drankje. Daar hebben we ons geparkeerd op een strandbedje om naar de zonsondergang te kijken en uiteindelijk zijn we bij Chocogo Resort beland voor het avondeten. Echt fijn om op zo’n rustige plek aan het zwembad, tussen alle toeristen, te zitten; ik kreeg er helemaal het vakantiegevoel van!

ZONDAG
Over vakantie gesproken. Ik vertrek over een weekje met Maaike naar Colombia en ben daar zondag eigenlijk heel de dag mee bezig geweest. Nadat ik heerlijk had uitgeslapen ben ik achter de computer gekropen om de laatste dingetjes voor onze reis uit te zoeken en nog het een en ander te boeken. Ik kan soms echt zo’n regelnicht zijn als het op dit soort dingen aankomt, omdat ik niet graag op het laatste moment voor onaangename verrassingen kom te staan. Maar eigenlijk ook vooral omdat ik die voorpret zo heerlijk vind! Kijk nou, dat is toch fijn om alle info die je nodig hebt in een mapje mee te kunnen nemen? Van bevestigingen voor hotels, tot tips voor leuke activiteiten en de gegevens van mijn reisverzekering. Alles bij de hand!

‘s Avonds moest ik alweer aan het werk. Ik werk nu drie zondagen achter elkaar, zodat ik hierna drie zondagen vrij ben zonder dat het me een verlofdag kost. En ik had eigenlijk een verrassend lekker avondmaaltje bij elkaar geschraapt; tomatensoep met brood en een toast met avocado, ei en kaas. (Heel erg) simpel, maar prima te eten!

You may also like

2 reacties

  1. Hoi Elodie,

    Inmiddels ben ik weer terug in het koude Nederland. Ik heb echt een supervakantie gehad(mede dankzij jouw ultimate islandguide) en vond het heel leuk om jou in levende lijve te ontmoeten afgelopen zaterdag bij Chogogo. Ik wens je alvast een hele fijne vakantie in Colombia. Geniet ervan!

    Groetjes, Ronald Cappon

    1. Ah, wat leuk om te horen! Ik vond het ook leuk dat je even gedag kwam zeggen. Altijd tof om een beeld te krijgen bij mijn volgers. Dankjewel, en je zult de verhalen hier wel weer zien verschijnen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *