Dushi bida na Korsou #56

Jongens help. Ik weet het niet meer zeker. Was het nu herfst in Nederland of op Curaçao? Wat hebben we een hoop regen gehad afgelopen week, zeg! Dat leverde lekkages en overstromingen op in mijn appartement en dat was even wat minder leuk. Maar daar buiten had ik vooral heel erg veel lol met Tedje en heb ik haar lekker veel van het eiland laten zien! Dus: kijken jullie weer gezellig mee naar een nieuwe week in het paradijs?

MAANDAG
Zowel ik als Tedje moesten deze week gewoon werken. En hard werk moet natuurlijk beloond worden, dus gingen we maandagavond naar Origami om onbeperkt sushi te eten. We hebben deze hele boot niet met z’n tweetjes op gegeten hoor. Joëlle en Britt hielpen ons een handje (of – in dit geval – een hapje) en ook Maaike was er gezellig bij.

Na het eten zijn we doorgegaan naar Mood Beach, waar we lekker een koffie en een borrel dronken op de steiger.

DINSDAG
Dinsdag besloten we zelf wat te eten te maken thuis. We maakten krokante kipwraps met guacamole, tomaat en ei en zijn daarna nog even naar Fort Nassau gegaan voor een drankje. Ik móest Tedje het prachtige uitzicht daar gewoon laten zien! * hearteyes *

WOENSDAG
De volgende dag waren we alweer vroeg uit de veren voor een actief begin van de dag: de Christoffelberg beklimmen! Het was heel erg benauwd omdat de luchtvochtigheid door de vele regen enórm hoog is de afgelopen dagen, maar het is ons met de nodige pauzes gelukt om de top te bereiken. Het was voor mij al de vijfde keer dat ik de berg op ging, haha, ik geloof dat ik er mijn hobby van heb gemaakt 😉

Toen we eenmaal terug beneden waren, zijn we naar Playa Lagun gereden om even af te koelen in het water en boven bij Bahia Restaurant te lunchen. Daarna was het alweer tijd om naar huis te gaan, omdat ik ‘s avonds nog gewoon moest werken. Gelukkig was ik op tijd klaar en konden we nog op tijd naar Cabana om te dansen met Dave Roelvink (grapje, die stond natuurlijk niet tussen de pleps, maar achter de draaitafel).

DONDERDAG
Donderdag had ik opnieuw een avonddienst, maar toen konden we iets minder van onze uurtjes overdag genieten omdat de regen met bakken uit de lucht kwam. Maar onze plannen vielen niet helemaal in het water, want ik had onder andere een lunch bij Number Ten op ‘het programma’ staan, waar je ook binnen prima – en vooral droog – kunt zitten. We namen allebei de slider met drie verschillende broodjes en dronken een heerlijke koffie om op te warmen (hoewel dat niet helemaal was gelukt door de koude airco, haha).

‘s Avonds hadden we wel weer zin om erop uit te gaan en aangezien Tedje net zo van dansen houdt als ik, gingen we naar Bar 27 waar Gigo Martinez optrad. Ik heb echt in tijden niet meer zo’n leuke avond gehad, haha. Zo veel gedanst en zoveel toffe mensen leren kennen; vanuit Colombia tot Brazilië, Aruba en Curaçao. Echt hopi genietings!

VRIJDAG
Vrijdag was ik vrij, omdat ik nog een verhuisdagje tegoed had. ‘s Ochtends kwam eerst de loodgieter langs om ervoor te zorgen dat we weer konden douchen en naar de wc konden zonder dat de boel overstroomde (ja, dat was echt zo vies als het klinkt). En ‘s middags zijn we eindelijk Willemstad in gegaan. We hadden er echt vurig op gehoopt dat het droog zou blijven, maar we waren nog maar net de auto uit en werden al het slachtoffer van een flinke stortbui. Als verzopen katjes kwamen we daarom terecht bij Pleincafé, waar we opdroogden onder de overkapping en meteen maar even een lunch bestelden. Daarna hebben we nog bijna drie uur rondgelopen in Punda, Scharloo en Otrobanda. Gelukkig hielden we het toen wel droog!

‘s Avonds zijn we met Joëlle en Britt gaan eten bij Kome in Pietermaai. Ik was daar nog nooit geweest en het stond al heel erg lang op mijn to-do-list. En whaaa, het was zo lekker! En bovendien super geschikt om te eten bij slecht weer, want het is binnen. Ik ging voor de pepper hanger steak en die werd geserveerd met een aardappelpuree die heerlijk was gekruid. Het was echt zo’n weekendmaal wat m’n moeder ook zomaar had kunnen maken op een herfstachtige dag (niets tegen de kok van Kome, maar m’n mams kan soms ook gewoon best lekker koken, haha).

ZATERDAG
Zaterdag leek het weer eindelijk wat beter te worden, dus kon ik de lang uitgestelde Westpunttoer met Tedje gaan doen. We begonnen bij Playa Grandi om daar te snorkelen met schildpadden, maakten een tussenstop bij het uitzichtpunt van Santa Martha en strandden uiteindelijk bij mijn favo beach, Cas Abao, om nog even te relaxen.

‘s Avonds zijn we met Joelle gaan eten bij El Mexicano, waar ik al niet meer was geweest sinds ik hier stage liep in 2013, maar waar het eten nog steeds prima is. Alleen vind ik het wel een beetje uit verhouding duur, maar je betaalt natuurlijk ook een beetje voor een toeristische locatie aan het strand. Met goedgevulde maagjes zijn we daarna naar Zanzibar gereden om daar nog wat dansjes en drankjes te doen. Gezelllll punt nl!

ZONDAG
En de volgende dag was het weer tijd om te chillen. Ik maakte ‘s ochtends een zondags ontbijtje met croissantjes, minibroodjes en roerei en daarna zijn we naar Koko’s gegaan om nog even op het strand te liggen. Helaas duurde dat niet al te lang, want rond half twee begon het weer te regenen en moesten we gaan schuilen. We zijn daarom bij Zanzibar – overdekt – wat gaan eten en vervolgens naar huis gegaan, omdat ik ‘s avonds gewoon weer moest werken.

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *