Dushi bida na Korsou #55

Deze week had ik lekker een dagje vrij, bereikte ik een hele kneuterige mijlpaal en kreeg ik een gezellige logee in huis… Benieuwd hoe dat allemaal zit? Ik vertel jullie er alles over in deze nieuwe weekblog!

MAANDAG
Ik kon deze week rustig op gang komen, doordat ik maandag een avonddienst had. Overdag bleef ik lekker thuis en volgde ik de masterclass ‘In 5 stappen je girlboss business laten groeien’. Niet dat ik (al) een eigen business heb, maar ik vind het vaak heel inspirerend om naar zulke verhalen te luisteren en er zo de nodige lessen uit te halen. Een vruchtbare middag dus.

De krant was op tijd klaar, dus was ik ‘s avonds weer redelijk op tijd thuis en aangezien ik dinsdag vrij was, besloot ik nog een pyjamaparty met mezelf te houden. Romantische komedie (‘Set it up’) op en languit op de bank met een kop thee. Heerlijk!

DINSDAG
Zoals ik al zei was ik dinsdag dus lekker een dagje vrij. Woensdag was het Dia di Outonomia – de dag dat Curaçao acht jaar geleden een autonoom land werd binnen het Koninkrijk der Nederlanden – en dat is een officiële feestdag waarop er geen krant uitkomt. Dus kon ik lekker leuke dingen gaan doen!

Ik begon met een pannenkoekenontbijt bij Eetcafé De Dames samen met Britt en reed daarna door naar City Beach 88 om mijn billen op een strandbedje te parkeren. Ik dacht eerst dat ik ‘The subtle art of not giving a fuck’ wilde gaan lezen, maar die besloot ik toch nog even te bewaren voor Colombia, haha.

Na het eten ben ik met Maaike gaan dansen bij iemand die zij nog kent van haar vorige werk. Streetdance/hiphop, wat ik op de middelbare school ook altijd heb gedaan. Super leuk! En daar bleef het niet bij qua dansen, want later op de avond ben ik nog naar Latin Lounge gegaan, een maandelijks latin feest. Ik wilde hier al zo lang heen, maar ‘durfde’ nooit omdat ik het gevoel had dat dat ik daar niet goed genoeg voor kon dansen – which is probably true. Maar nu ik op salsales zit, moet ik dat natuurlijk wel af en toe in de praktijk brengen! 😉

WOENSDAG
De volgende dag moest ik weer aan de bak. Het was opeens heel erg slecht weer, dus ik had geluk dat ik een dag eerder dan de rest van het land vrij was. Want nu kon ik lekker droog binnen in kantoor zitten.

‘s Avonds werd ik door Maaikes ouders – die hier op bezoek zijn – getrakteerd op een etentje bij Restaurant De Gouverneur. Eén van mijn lievelingsrestaurants, met de sfeervolle binnentuin en het malse vlees van de Green Egg. En met goed gezelschap is het natuurlijk helemaal een groot feest. Ik ging voor de mixed grill en deelde nog een trio van taartjes met Maaike. How romantic!

DONDERDAG
Donderdag was ik niet zo fit en dat kwam eigenlijk wel goed uit want ik moest ‘s ochtends voor mijn werk naar de GGD om me tegen gele koorts te laten vaccineren (voor Colombia). En nou heb ik het, op zijn zachtst gezegd, niet zo op spuiten… Ik ben als kind ooit eens flauwgevallen tijdens het bloedprikken en sindsdien vind ik het maar een akelige bezigheid. Maar nu was het al gepiept voor ik het in de gaten had. En ach, zoals de zuster zei: ‘je bent nu ook wel oud genoeg om het alleen te doen hè’. True that, sis, maar mooi wel even een mijlpaal bereikt zo!

Ik had nog precies genoeg tijd om voor werk even langs de Starbucks te rijden en dat te vieren door mezelf te belonen met een vanilla latte. Yummy!

VRIJDAG
Mijn weekend kon niet beter beginnen, want ik kreeg alweer bezoek uit Nederland! Dit keer is Tedje voor mij overgevlogen en ze blijft gezellig tien nachtjes logeren. Het mooie weer heeft ze jammer genoeg thuisgelaten, want ze was nog geen half uur bij mij en het begon hier alweer (!) keihard te stortregenen. Echt heel erg balen.

Gelukkig konden we bij Scuba Lodge ook overdekt gezellig zitten. We dronken daar een paar drankjes, aten de heerlijke pulled pork burger en speelden een potje pesten (een kaartspel waar we te lief voor bleken, want we waren iets te coulant in de spelregels, haha). Net zo lang tot we genoeg tijd hadden gerekt om weer naar huis te gaan, en ervoor te zorgen dat Tedje zo snel mogelijk mee zou gaan in het goede ritme en meteen van haar jetlag af was.

ZATERDAG
Missie geslaagd, want zaterdag werden we pas rond tien uur wakker. Bijna het klokje rond geslapen! Jammer genoeg was het nog steeds niet echt topweer en besteedden we de dag onder een dik wolkenpak. Ik besloot daarom een bezoekje aan de mooie stranden als Grote Knip en Cas Abao nog even uit te stellen en nam voor deze dag genoegen met Karakter, waar het stiekem ook gewoon heerlijk vertoeven is.

Aan het einde van de middag moesten we terug naar huis voor mijn salsales. De beginnerscursus is nu voorbij dus ik geloof dat ik mezelf bijna ‘intermediate’ mag noemen. Al voelt dat nog láng niet zo. Haha!

Van dansen krijg je natuurlijk honger, dus reden Tedje en ik vrijwel direct door naar Pop’s Place waar we lekker hebben gegeten. Dit keer ging ik in plaats van de galiña di smoor (gesmoorde kip), voor de stobá karni (runderstoofvlees) en ook die was weer top! En we waren al mooi om de hoek van Zanzibar waar we nog even wat drankjes en dansjes hebben gedaan voor het weer begon te regenen.

ZONDAG

Zondag hadden we, voor zover mogelijk, een nog relaxtere (is dit een woord?) dag. Het was nog steeds geen topweer, maar gelukkig wel iets beter dus gingen we dit keer wél naar de Grote Knip. Na even een korte fotoshoot, zochten we en bedje op waar we de rest van de dag amper meer van af zijn gekomen. Allebei lekker lezen, schrijven én kletsen. Hopi chill!

Onderweg naar huis stopten we in Piscadera bij Tomatoes. Een toplocatie om pizza te eten met een lekkere dunne, krokante bodem. En normaal gesproken heb je hier ook nog eens kans om getrakteerd te worden op een prachtige zonsondergang. Dat geluk hadden wij vanwege het mindere weer nu even niet, maar het eten aan zee is sowieso een goede reden om hier neer te strijken.

De rest van de avond hielden we het lekker rustig met een avondje Netflix. We keken naar de film ‘Nappily ever after’ en kropen daarna onder de wol om fit aan een nieuwe week te beginnen. Bon siman tur hende!

You may also like

3 reacties

  1. Hoe heerlijk om iedere keer te lezen hoe fijn je het hebt. SUPER lieve schat!
    Je bent een kei dat je zo positief in je leven staat. CHAPEAU.
    Nog veel plezier met je vriendin, LIEFS tante Vief, LY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *