Dushi bida na Korsou #54

Deze week heb ik voor mijn doen echt heel erg rustig aan gedaan. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ik helemaal geen leuke dingen heb gedaan. Zo had ik mijn vriendinnetjes een avond over de vloer om te eten, plande ik met Maaike onze reis naar Colombia en ging ik weer eens naar een lekker fout feestje: Dolfijn FM Oktoberfest! Lezen jullie mee?

MAANDAGNa weer een paar hele drukke weken, deed ik maandag lekker rustig aan. Ik heb eerst een dagdienst gedraaid op werk – waar ik mezelf keihard uitlachte omdat ik al een halve kop warm water op had voor ik erachter kwam dat er geen theesmaakje in zat – en ben daarna naar de bootcamp gegaan. Bij die work-out liet ik het niet zitten, want ‘s avonds heb ik mijn appartement nog onder handen genomen. Ik had geen Wi-Fi en was toch al helemaal bezweet, dus dat leek me wel een nuttige bezigheid zo aan het begin van de week.

DINSDAG
Ook dinsdag ben ik amper de deur uit geweest. Ik had Joëlle en Britt bij mij thuis uitgenodigd, omdat zij allebei mijn nieuwe appartement nog niet hadden gezien en maakte op hun verzoek een flinke pan kip tandoori. Na het eten kletsten we nog gezellig na op mijn terrassie.

Aangezien ik wegens gebrek aan Wi-Fi voor het slapengaan niet eindeloos kon doorscrollen op Facebook en Instagram, pakte ik er voor de verandering eens een LINDA. bij. Eigenlijk best chill om een beetje offline te leven!

WOENSDAG
De volgende dag ben ik, na mijn mislukte poging van volgende week, opnieuw naar Kranshi gegaan om mijn adreswijziging door te geven en dit keer lukte het gelukkig wel. Ik denk zelfs dat ik een nationaal record heb neergezet, want ik stond letterlijk binnen tien minuten weer buiten. Geholpen en al!

‘s Middags heb ik weer even de keukenprinses uitgehangen door een lekkere vulling te maken voor fajitas. Mijn diepvries begon akelig leeg te raken, en aangezien goed eten altijd een lichtpuntje is tijdens mijn avonddiensten op werk, was het tijd om de voorraad terug aan te vullen. Hmmm!

DONDERDAG
Donderdag had ik met Joelle afgesproken om na werk naar Number Ten te gaan, waar een marktje was van FleaFinds. Dat is een heel leuk merk op Curaçao met beschilderde spulletjes en ik wilde heel graag een kussen met aquarel palmbladeren erop voor op mijn bank. Maar omdat we niet in de gaten hadden dat de deuren al open waren gegaan – en deze marktjes altijd binnen een half uur volledig uitverkocht zijn (kijk hoe druk!) – waren de mooiste kussens alweer foetsie toen ik binnen kwam. Shit, haha!

Dan maar lekker ergens gaan eten… We belandden iets verderop bij De Heeren, waar ik weer voor de heerlijke truffelpasta ging. Ik had me voorgenomen om op tijd naar huis te gaan, maar we zaten uiteindelijk zo gezellig te kletsen dat het toch nog redelijk laat werd, haha. Maar dat was het helemaal waard.

VRIJDAG
Doordat ik vrijdag een avonddienst had, begon mijn weekend wat later. Zo had ik overdag wel mooi de tijd om met Maaike af te spreken. We gaan over een paar weken al naar Colombia, maar hadden nog geen één keer samengezeten om te bedenken wat we daar allemaal willen zien en doen. En aangezien we de komende tijd allebei nog druk zijn met bezoek, werd het hoog tijd om het een en ander te gaan plannen. Dat deden we onder het genot van een bagel bij Beyglz. We hebben nu globaal onze route vastgelegd en alvast een paar tussenvluchten en populaire hostels geboekt. Whaaaaa, zo veel zin in!

‘s Avonds had ik zo’n drukke dienst achter de rug, dat ik echt nog even behoefte had om erop uit te gaan voor ik in bed zou duiken. Dus ging ik samen met Joelle en Britt nog even naar Madero om te dansen. Van die latin muziek word ik direct weer vrolijk!

ZATERDAG
Zaterdag sliep ik eerst lekker uit en daarna ben ik met een vriend wat gaan eten bij Beans. Ik was behoorlijk brak dus ben na de lunch weer in bed gedoken tot ik naar salsales moest. Het was de vierde – en laatste – les van de beginnerscursus. In theorie zou ik nu allerlei draaien moeten kunnen, haha, maar ik moet toegeven dat ik het in de praktijk niet zo vaak oefen. Dus, op de bucketlist: vaker naar latin feestjes en dansen, dansen, dansen!

Een kleine overgang was het ‘s avonds toen ik na de barbecue bij Joëlle thuis met Britt nog door ben gegaan naar het Oktoberfest van Dolfijn FM. Maar eerlijk is eerlijk, daar had ik vrij weinig moeite mee, want après-skimuziek is echt zo enorm mijn ding. Heerlijk die foute liedjes en al die gekke mensen! :’)

ZONDAG
De volgende dag heb ik eerst uitgeslapen en daarna heb ik me op de bank geparkeerd tot ik moest werken. Ik moest nog een paar dingetjes regelen, waar Maaike en ik vrijdag niet meer aan toe waren gekomen en moest nog wat spulletjes bestellen, zodat Tedje die volgende week voor mij kan meenemen. Want die komt vrijdag al naar Curaçao, woehoe!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *