Dushi bida na Korsou #53

Deze week barstte weer van de etentjes en de feestjes. Zo at ik heerlijk lokaal bij Purunchi en Pop’s Place, ging ik naar Madero Sunsets met Chef Special en brunchte ik bij BijBlauw en Hofi Cas Cora. Benieuwd wat ik nog allemaal deed? Lees dan gauw verder!

MAANDAG
Maandag ben ik na werk weer eens lekker gaan bootcampen. Althans, lekker… Het was voor het eerst sinds een week dat ik dichte schoenen aantrok, omdat ik vorige week mijn kleine teen keihard heb gestoten. Mijn nagel overweegt sindsdien om mij te gaan verlaten en zat me tijdens het sporten behoorlijk te klieren. Maar ach, ik ben in ieder geval weer geweest!

Later op de avond ben ik met  Max en Sheila gezellig wat gaan drinken bij Mundo Bizarro.

DINSDAG
De volgende dag moest ik pas om twee uur werken, en Max en Shei waren een dagje naar Klein Curacao, dus dacht ik mooi even mijn adres te gaan wijzigen bij Kranshi (het ‘stadhuis’). Maar dat zat er helaas niet in. Na een half uur wachten – die ik prima doodde met een boek -, kreeg ik de boodschap dat mijn nieuwe appartement niet was geregistreerd en dat ik me er dus niet kon inschrijven. Grr, al die moeite voor niets.

Daardoor had ik nog wel wat tijd over om een blogje te schrijven; over mijn eerste jaar op Curaçao.

WOENSDAG
Woensdag ben ik met Max en Sheila Willemstad in gegaan. We wandelden we naar Otrobanda om een gepersonaliseerd drijfhouten bordje te laten maken en dronken even een koffietje in Rif Fort tot het klaar was. Vlak voor ik weer aan het werk moest, zijn we naar Beans gegaan om daar te lunchen. Dit keer nam ik een ontbijtgerecht; toast gerookte zalm met avocado en een gepocheerd eitje. Dit at ik in New York bijna elka dag… Love it!

’s Avonds na werk ben ik met Joelle naar Madero gegaan. Het was voor mijn gevoel al een eeuwigheid geleden dat ik daar eens was geweest, en ondanks dat het niet zo druk was en het zelfs nog even met bakken uit de hemel kwam, was het echt weer ‘hopi’ gezellig.

DONDERDAG
We deden het donderdag gelukkig lekker rustig aan. Ik heb ’s ochtends even in de lounge bij Starbucks gezeten, terwijl Max en Sheila zich klaarmaakten voor lunch. En daarna zijn we naar Purunchi gegaan. Dat is een lokaal visrestaurantje wat ik een paar weken geleden heb ‘ontdekt’. De vis daar is kakelvers en heerlijk bereid!

Na een super gezellige middag moest ik weer aan de bak, maar in de avond gingen we vrolijk verder waar we gebleven waren. We zijn wat gaan drinken bij Bar 27 en belandden uiteindelijk zelfs nog even bij Mojitos, waar het donderdags altijd latin dance is. En natuurlijk gooiden we ook zelf nog even de heupjes los. Haha!

VRIJDAG
De volgende avond was het weer feest. We luidden het weekend in bij Pop’s Place om heerlijke stoba’s te eten, zijn daarna even bij de zaalvoetbal gaan kijken en deden tot slot nog een drankje bij een snèk. Veel lokaler gaat m’n bezoek Curaçao niet zien denk ik, haha! De foto’s zijn overigens niet echt top, omdat ik totaal niet bezig geweest met het maken van beelden voor mijn blog, haha. Daarvoor was het veel te gezellig.

ZATERDAG
Ook zaterdag had ik weer een super leuke dag. We begonnen met een brunch bij Hofi Cas Cora en zijn ’s middags doorgereden naar Playa Daaibooi om daar lekker te chillen. Op weg naar huis maakten we nog een tussenstop bij The Pirate Bay voor een drankje en een snack en daarna ben ik me thuis gaan klaarmaken voor een avondje Madero Sunsets met Chef Special. Dat vind ik sowieso al een super tof evenement en met zo’n goede band op het hoofdpodium kon deze editie natuurlijk bij voorbaat al niet meer stuk. Zó leuk!

ZONDAG
Zondag was mijn allerlaatste dag met Max en Sheila. We hadden afgesproken om te gaan brunchen bij BijBlauw – met vers landbrood, een croissantje en een goede koffie aan zee – en hebben de rest van de dag zo’n beetje doorgebracht op de vlonder bij Mood. Dat is zo’n fijn plekje. We hebben wat geborreld en gedronken tot het tijd was voor mijn vriendjes om naar het vliegveld te gaan. Altijd weer stom om afscheid te nemen, maar wat hebben we genoten twee weken lang. Heerlijk om weer mensen van thuis om me heen te hebben en wat tijd samen in te halen!

Vanuit Hato ben ik direct doorgereden naar The Pirate Bay, om daar te eten met Maaike en haar bezoek. Heerlijk met onze voetjes in het zand. Daarna ben ik moe maar voldaan naar huis gegaan om tevreden op de bank te ploffen. Na weer een paar fijne, maar intensieve weken weer eventjes rust. De komende tijd maar eens even op rantsoen voor ik over anderhalve week weer bezoek krijg!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *