Dushi bida na Korsou #52

Deze week heb ik heerlijk lokaal geluncht bij Plasa Bieu, had ik een spontane housewarming en ging ik naar een heel geslaagde poolparty bij Madero. Oh guys, en zien jullie de teller van deze blog? Nummer 52, dat betekent dat ik deze week een jaar op Curaçao ben. Whaaat!

MAANDAG
Deze week begon ik door iets van mijn to-do-list af te strepen wat er al héél lang op stond: een grote beurt voor mijn auto. Even alles checken, vloeistoffen vernieuwen, luchtfilters schoonmaken, enzovoorts. En aangezien ik nou ook niet zo’n handige Harry ben die dat allemaal zelf kan, hielp Michel mij daarmee in de garage op de marinekazerne (lees: hij deed alles en ik stond ernaast). Super fijn dat alles nu weer in orde is!

Later op de avond ben ik nog wat gaan drinken met Max en Sheila. Eerst een koffietje bij BijBlauw, waar zij hadden gegeten en daarna nog een afzakkertje bij Scuba Lodge. Gezellig!

DINSDAG
De volgende dag moest ik pas om twee uur werken, dus had ik overdag nog even de tijd om Max en Sheila wat van Willemstad te laten zien. We wandelden vanuit Pietermaai naar Otrobanda, haalden daar een verse smoothie, liepen door Rif Fort en deden een drankje aan de Handelskade. Vervolgens struinden we langs de Venezolaanse barkjes (die tijdelijk op de Kleine Werf zitten) en liet ik ze de mooie muurschildering van Francis Sling zien in Scharloo. Daarna was het tijd om lokaal te gaan lunchen bij Plasa Bieu (tijdelijk boven bij Marshe Nobo), waar we heerlijke stoba’s hebben gegeten bij Zus! (Ik vind dit trouwens echt een mega lelijke foto, maar ja onder het motto ‘echt zijn online’ plaats ik hem er toch maar bij)

WOENSDAG
Woensdag hadden we afgesproken om te gaan lunchen bij Number Ten. Ik had op Instagram gezien dat ze volgende week dicht zijn en wilde Max en Sheila natuurlijk wel mijn lievelings coffee-/lunchroom laten zien! Dus reserveerde ik snel een tafeltje voor vier – met Maaike als mijn +1. We gingen allemaal voor de slider met drie broodjes; één met gebakken zalmfilet en dille, één met ossenhaas en truffelmayo en één BLTC. Super lekker! Dit schijnt ook echt al wekenlang de special te zijn, omdat iedereen ervoor terug komt, haha. Dat is dus niet voor niks.

DONDERDAG
Donderdag heb ik expres bijna niks gegeten, omdat ik ‘s avonds met Max en Sheila had afgesproken om onbeperkt sushi te gaan eten bij Origami (sushirestaurant bij Mambo). Echt weer zó lekker! En ondanks dat we nog niet eens een volle ronde sushi hadden genomen, zaten we echt bomvol. Zo vol zelfs dat ik er ‘s avonds nog misselijk van was, en daarom op tijd weg ben gegaan bij Bar 27, waar we nog een drankje gingen doen…

VRIJDAG
Mijn weekend begon zo fijn! Maaike en ik hadden bedacht dat het misschien wel leuk was om samen met ons bezoek te gaan eten. Zij heeft namelijk haar zus en zwager over uit Nederland en ik natuurlijk Max en Sheila. Én aangezien ik net een nieuw appartement heb, hebben we er meteen maar een soort van housewarming van gemaakt. Ik had kip- en hamburgers ingeslagen en allerlei lekkers voor erop en zo hebben we heerlijk lopen smikkelen met z’n allen.

Een goed begin van een avond die alleen maar leuker werd. Want na het eten zijn we naar de poolparty bij Madero gegaan, waar het echt mega gezellig was. Ik weet niet precies waar ik last van had, maar ik was zo blij dat ik halverwege de avond letterlijk zei: ik voel me zó gelukkig. Soms heb je van die dagen, hè? Haha!

ZATERDAG
Zaterdag zijn we eerst naar Porto Mari gegaan, om naar de varkentjes te kijken. Maar omdat dit strandje altijd zo druk is, zijn we er na een koffietje alweer weggegaan om een klein stukje verderop, bij Karakter, op een strandbedje neer te ploffen. Heerlijk even in de chillmodus na een nachtje weinig slaap.

Na mijn salsales zijn we naar Café de Tijd gegaan om spareribs te eten. Damn, dat was lang geleden! En ik weet eigenlijk niet goed waarom, want het is daar altijd zo fantastisch lekker! We hadden niet echt zin om weer te gaan feesten, dus hebben ‘s avonds Zanzi geskipt en hebben alleen nog een borrel gedaan bij Miles, om vervolgens op tijd huiswaarts te gaan. Prima dagje zo!

ZONDAG
Zondag besloot ik dat het maar eens tijd was voor een grote schoonmaak in mijn nieuwe appartementje. Toen ik hier aankwam heb ik wel alle kasten schoongemaakt, voor ik ze inlaadde, maar verder was ik nog niet echt aan een poetssessie toegekomen. En meine güte, het was dus wel echt effe nodig om goed schoon te maken in de hoeken, achter de bank en onder mijn bed (die spontaan uit elkaar viel toen ik ‘m opzij trok). Zo. Veel. Stof!

Ik heb even een prachtige selfie bij deze collage gedaan, om jullie te laten zien hoe héét het is om schoon te maken hier. Echt niet normaal. Het zweet gutste van mijn lijf!

Na een goeie lunch, met wat restjes van vrijdagavond, was het alweer tijd om te gaan werken. Duty calls!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *