Dushi bida na Korsou #51

Jeetje jongens, wat een week! Ik weet gewoon niet waar ik moet beginnen met vertellen, zo veel leuke dingen heb ik gedaan. Bovenaan het lijstje natuurlijk mijn verjaardag, de verhuizing naar mijn nieuwe appartement en hooggeëerd bezoek! Kijken jullie mee? 

MAANDAG
De week begon ik met energie en vitamientjes; koffie en een smoothie! Na een gewone werkdag op kantoor maakte ik me meteen klaar om door te rijden naar het SDK-stadion, waar de eerste kwalificatiewedstrijd van de Concacaf Nations League werd gespeeld. Curaçao tegen Grenada. Ik was nog nooit eerder naar een ‘profwedstrijd’ gaan kijken, dus had er mega veel zin in en het was echt doelpuntenregen aan de zijde van Curaçao, want ze wonnen met 10-0! Kei leuk. Ik was er voor werk om foto’s te maken en een verslagje te verzorgen voor de krant van de volgende dag, dus deed voor het eerst in tijden weer eens ‘live’ vanaf locatie verslag.

‘s Avonds besloot ik mezelf alvast een heel groot verjaardagscadeau te geven: drie weken Colombia! Ik kwam er vorige week vrijdag achter dat ik nog 15 vakantiedagen over had en Maaike had al plannen om daar in november heen te gaan, dus ik had spontaan bedacht dat ik mee wilde. En Maaike zag het gelukkig ook wel zitten om zo lang met mij op pad te gaan (komt ze nog wel op terug), dus boekte ik mijn tickets. Woehoe, zó veel zin in!

Iets voor twaalf stond Maaike opeens als verrassing voor mijn deur met twee Amstel Brightjes, ‘omdat ik echt niet alleen mocht zijn om twaalf uur’. De cutie! Konden we mooi meteen proosten op onze reis samen en natuurlijk op mijn verjaardag!

DINSDAG Dinsdag stond helemaal in het teken van mijn verjaardag. Het begon dus al ‘s nachts met het bezoekje van Maaike en een heel lief kaartje van mijn ouders. ‘s Ochtends had ik m’n beste vriendinnetjes bij mij uitgenodigd voor een brunch met natuurlijk veel te veel eten en taart. En daarna, op werk, ging het feest vrolijk door. Toen ik aan kwam was mijn stoel versierd, ik trakteerde op taart en iedereen kwam me feliciteren. Super leuk. En toen werd ik ook nog eens mega verrast door mijn vriendinnetjes uit Tilburg, die cupcakes naar de redactie hadden laten sturen. Zó lief, dat ik er even een brok van in mijn keel kreeg.

Na werk zou ik eigenlijk nog op stap gaan met wat vrienden, maar omdat ik niet zo veel energie had (tja, ik word oud he), heb ik het lekker bij een biertje gehouden op terras bij Miles. Helemaal top!

WOENSDAG
De volgende dag had ik na al dat gebak en lekker eten even de behoefte aan wat beweging, dus ging ik ‘s ochtends naar Mambo om een uurtje baantjes te trekken. Ik haat zwemmen nog steeds, maar aan de andere kant word ik er altijd super rustig van en geniet ik zo van het idee dat ik me – voor mijn werkshift begint – nog even op zo’n vakantiebestemming kan wanen. Heerlijk!

‘s Avonds ben ik met Maaike naar Cabana gegaan, waar ik twee ‘oude bekenden’ tegenkwam. Wilco en Vanity liepen tegelijk met mij stage op Curaçao en waren hier op vakantie, dus hadden we afgesproken om te meeten. Super leuk om elkaar na vijf jaar weer eens te zien!

DONDERDAG
Donderdag deed ik wat rustiger aan. Voor werk ben ik met mijn laptop nog even naar Mijn Broodje Pietermaai gegaan om daar een blogje te schrijven en dat was het eigenlijk wel.

VRIJDAG
Vrijdag had ik eindelijk een langverwachte date met Roelie. Zij loopt hier stage bij Caribisch Netwerk en volgt dezelfde opleiding als ik heb gedaan en een leraar had haar aangeraden om contact met mij op te nemen. Snap ik, want ik ben natuurlijk ook mega gezellig (#zelfkennis). We gingen naar Vita, een heel sfeervol, vegetarisch restaurant achter een woning aan de Santa Rosaweg. Prima eten, goede service en een dromerige entourage. Kijk nou toch die lichtjes in de bomen, dat is toch fantastisch?

ZATERDAG
De volgende dag was méga druk. ‘s Ochtends verhuisde ik al mijn spullen over naar mijn nieuwe appartement. En jéétje wat heb ik hier al veel spullen verzameld. Dat krijg ik natuurlijk nooit meer in twee koffers terug mee naar Nederland, haha. Maar goed, zo ver is het gelukkig ook nog niet, dus ik kan er hier mooi nog even van genieten. Ik heb nu dus een nieuw huisje, wat een stuk moderner en ruimer is dan mijn vorige woning. Ik heb zelfs een aparte slaapkamer, een volwaardige keuken, een bank en een tv. Na een jaar in een ouderwetse knaloranje studio is dit echt LUXE!

Het was zaterdag overigens code geel vanwege de hitte, dus het zweet liep letterlijk over mijn hele lichaam. En voor ik het wist was het al tijd om naar Hato te gaan, waar Max en Sheila aan het begin van de middag zouden landen. Snel douchen, tanken en die kant op… Hadden ze een uur vertraging bij de douane. Haha! Maar ik was blij dat ik daardoor wel tijd was, want zo kon ik ze in ieder geval met een dikke knuffel ontvangen. Zó leuk dat ze er zijn! We zijn na een tussenstop bij hun hotel meteen naar Scuba Lodge doorgereden om lekker wat biertjes te drinken en snackies te eten; de beste manier om kennis te maken met het mooie leven (‘dushi bida’) op Curaçao.

Na mijn tweede salsales zijn we lekker wat gaan eten bij El Gaucho. Ik was hier nog nooit geweest, maar vond het echt een heel tof restaurant. Een mooie plek, met prachtig uitzicht, live muziek en heerlijk eten. We gingen alle drie voor de Smokey Burger en ik nam er lekker truffel bij, hmm, daar ben ik zo gek op!

Toen ik Max en Sheila tot tien uur had bezig gehouden door een afzakkertje te doen bij Miles, mochten ze van mij eindelijk naar bed (jetlag). En daarna ben ik met Maaike nog gezellig even naar Zanzibar gegaan. Oh what a day!

ZONDAGZondag hadden we een hele dag te gaan, dus had ik bedacht om die lekker door te brengen op Westpunt. We deden boodschapjes voor de lunch en zijn daarna doorgereden naar de Grote Knip waar we de hele middag languit hebben gelegen. Zo lekker!

Nadat we helemaal gaar waren gekookt in de zon, zijn we huiswaarts te gaan om ons op te frissen en lekker te gaan eten bij Ginger. Konden we met een goede, en gezonde, bodem naar Wet&Wild voor nog een heel gezellig avondje!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *