Dushi bida na Korsou #50

Deze week lachte ik de ballen uit mijn broek in de bioscoop, ging ik naar de kapper en had ik mijn allereerste salsales. Ondanks dat ik niet zo fit was en het voor mijn doen redelijk rustig aan heb gedaan, heb ik dus toch gewoon weer een hartstikke leuke week gehad! Kijken jullie mee? 😉 

MAANDAG
Zoals ik in mijn vorige blog al zei, begon ik deze week niet zo fit. Ik dacht eerst dat ik een enorme kater had van het Curaçao North Sea Jazz Festival (terwijl ik echt niet veel had gedronken), maar ik was stiekem een beetje ziekjes aan het worden. Dus húp vitaminen ingeslagen; citroen in de thee, sinaasappels in mijn water en een kiwi tussendoor.

‘s Avonds ben ik toch gewoon gaan bootcampen, wat op zich nog wel oké ging, en heb ik mijn allerrrrrrrrrlaatste handwas gedaan. Vanaf volgende week zondag heb ik namelijk een eigen wasmachine tot mijn beschikking in mijn nieuwe appartement. Hoe fijn is dat?!

DINSDAG
Dinsdag had ik een paar uurtjes overgewerkt – met zo’n suf hoofd is het best moeilijk om je te concentreren op taaie stof – en daarna moest ik nog gaan koken. Daar had ik écht geen zin in, dus tijdens mijn toertje door de supermarkt bedacht ik ter plekke iets simpels, wat me wel eetbaar leek. Maar eerlijk: het was echt super lekker, dus ik zal het recept even met jullie delen. Men neme per persoon: een halve avocado, een half ei (met zachte dooier), een halve gepaneerde kipburger op stukjes, een wrap, strooikaas, chilisaus en een streepke mayo. Oke, en de andere helft van alles kun je natuurlijk gewoon op een tweede wrap gooien 😉

‘s Avonds zou ik eigenlijk nog wat gaan drinken, maar omdat degene met wie ik zou gaan lastminute was opgepiept op werk, bleef ik lekker thuis. Helemaal niet zo’n slecht idee met een energiepeil van beneden het nulpunt. Linda’s Zomerweek aan en chillen maar!

WOENSDAG
De volgende dag dacht ik in eerste instantie fit uit bed te zijn gekomen. Ik dronk ‘s ochtends even een koffietje bij Scuba Lodge om wat foto’s te maken voor mijn maandelijkse blog over werk, en ging daarna naar de kapper. Mijn haar was opeens zo afschuwelijk lang geworden, dat het hoog tijd was om er weer een paar centimeter af te halen. En ik heb maar meteen nieuwe highlights laten zetten, zodat ik ook weer een tintje blonder ben.

Eenmaal terug thuis heb ik toch nog even een hoognodig dutje gedaan, voor ik moest werken. Zo had ik precies genoeg energie om de avond weer door te komen en een krant te maken.

DONDERDAG
De volgende dag had ik met Maaike afgesproken bij De Dames. Ik had opeens mega veel zin in een pannenkoek met appel. Misschien is dat wel het ultieme bewijs dat ik een beetje ziek was, want ik eet nóóit pannenkoeken, haha. Maar het smaakte me prima. Nog een smoothie vol fruitjes als toetje, een powernapje thuis, en ik kon er weer een avond tegenaan!

VRIJDAG
Vrijdag na werk waren er allerlei feestjes waar ik heen kon, maar ik had er simpelweg de puf niet voor. Ik was meer in de mood voor een bioscoopavondje. Ik had nog twee vrijkaartjes voor Cinemark, de bioscoop bij Sambil, en hoorde dat de Crazy Rich Asians een hele leuke film was, dus sprak af met Joëlle om daar heen te gaan. Nou echt, we hebben de ballen uit ons broek gelachen – kun je dat als vrouw zeggen? – en tegelijkertijd hebben we heerlijk weggezwijmeld bij de knappe hoofdpersoon en de liefde tussen hem en zijn vriendin, die van het scherm afspatte. Wat een topfilm!

ZATERDAG
Zaterdag voelde ik me al ietsjepietsje beter. Overdag bracht ik met Britt en Maaike door op het strand bij Cabana en begon ik een nieuw boek; ‘Dagboek van een getuige’ van Astrid Holleeder. Het vervolg op ‘Judas’ gaat over alles wat de getuigenis tegen Willem en het uitbrengen van de familiekroniek teweeg heeft gebracht. Ik ben erg benieuwd! (In deze boekenblog lees je o.a. wat ik van Judas vond)

Ik moest alweer redelijk op tijd weg, omdat ik om vijf uur bij de dansstudio van Beats ‘n Steps moest zijn voor mijn allereerste salsa les. De basis van salsa gaat me op zich prima af, maar zodra ik moet draaien raak ik compleet de weg kwijt. Daar moest maar eens verandering in komen, vond ik, dus heb ik me ingeschreven voor een cursus. I’m telling you, deze meid is een dancing queen in wording!

Na het dansen ben ik met Maaike, Britt en Joëlle gaan eten bij Pincho Garden. Ik had niet zo super veel honger, dus ging dit keer niet voor de spies met 250 gram vlees, maar hield het bij een Mexicaanse hamburger met jalapeños en guacamole. Hmmm yummy! Later op de avond zijn we nog naar Zanzibar gegaan, maar omdat we natuurlijk wel een beetje oud beginnen te worden, hadden we het daar rond een uurtje of tien wel weer gezien en besloten we nog even thuis te chillen. Minstens zo gezellig!

ZONDAG
Zondagochtend heb ik eerst lekker uitgeslapen en daarna ben ik boodschappen gaan doen voor mijn verjaardag. Toen ik daar klaar mee was, ben ik spontaan naar de motorcrossbaan gegaan bij de Sint Jorisbaai. Dexter, een vriend van mij, rijdt daar elke week en omdat ik in de krant had geschreven over de race van volgende week, vroeg hij of ik eens wilde komen kijken. En welke vrouw zegt er nou nee tegen mannen in strakke pakken op een plek waar het testosteron je om de oren vliegt? Kortom: ik heb me prima vermaakt. Haha!

‘s Avonds moest ik gewoon weer aan de bak!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *