Beklim de Christoffelberg | CURACAO TIPS

Het kost wat bloed, zweet en tranen en je moet er vroeg voor uit de veren, maar bij het bereiken van de top ben je dat allemaal in één klap weer vergeten. Het uitzicht vanaf de hoogste berg van Curaçao is prachtig en het is dan ook absoluut geen straf om bovenop even de rustig bij te komen van de klim. Schrijf hem maar op je bucketlist: de Christoffelberg!

Klimmen en klauteren

De Christoffelberg is 372 meter hoog, dus dat valt op zich mee, maar mede door de warmte is het toch best een uitdaging. Op het begin kun je gewoon bergop lopen met af en toe wat hogere opstapjes. Maar naarmate je hoger komt, moet je steeds meer klimmen en het laatste stukje naar de top is echt klauteren op en over de rotsen. Voor wie hoogtevrees heeft, is dat met het ravijn in zicht niet echt een pretje om te doen. Been there, done that. Maar geloof me: het is het waard.

Prachtig uitzicht

Niet alleen door het gevoel van overwinning als je helemaal bezweet op de top staat. Maar vooral door het prachtige uitzicht. Vanaf de Christoffelberg kun je heel Westpunt zien; de noordkust, de zuidkust, de blauwe baaien, de gele landhuizen en de groene natuur van het nationale park. Als je op een beetje een heldere dag gaat is het echt een palet aan felle kleuren, net een schilderij. Zeker de moeite waard om hier even op je gemak uit te rusten, wat te drinken en natuurlijk een uitgebreide fotoshoot te houden.

Begin vroeg

Behalve genoeg water meebrengen en stevige schoenen aantrekken is er nog een puntje van aandacht: de vertrektijd. Ik probeer zelf altijd voor 8.30 uur aan de hike te beginnen, zodat ik rond 11.00 uur weer beneden ben. Dat is echt perfect, net voor het heetste van de dag. Als je later gaat, heb je alleen jezelf er mee en na 11.00 uur mag je uit veiligheidsoverwegingen de berg niet eens meer op, omdat het dan echt te warm wordt. Hou er trouwens ook rekening mee dat je vanuit Willemstad drie kwartier onderweg bent naar het Christoffelpark, dus zet je wekker op tijd! Eventjes op je tanden bijten tijdens je vakantie 😉

Kosten Christoffelberg

Om de berg op te mogen, moet je eerst een entreekaartje kopen bij de ticket office. Voor volwassen toeristen kost dat 25 gulden en voor inwoners van Curaçao (op vertoon van je sedula) kost het maar 5 gulden. Het ticket geeft je in principe toegang tot het hele Christoffelpark, dus als je er nog puf voor hebt kun je achteraf nog even een toertje doen.

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *