Bezoek aan het verlaten resort van Santa Martha

Dat je voor de mooiste plekjes op Curaçao het beste richting Westpunt kunt rijden, weten de meeste toeristen inmiddels wel. Maar dat Santa Martha één van die plekjes is, is minder bekend. De voornaamste reden om hierheen te gaan is om een bezoekje te brengen aan het verlaten resort. Maar er is meer te beleven dan alleen dat.

Locatie & uitzichtpunt
Het resort ligt in de buurt van het dorpje Soto. Dit zie je vanzelf een keer op de wegwijsborden verschijnen als je richting Westpunt rijdt. Na de kerk (aan je rechterhand) neem je eerste afslag links en vanaf daar hoef je alleen nog maar de weg te volgen. Let onderweg goed op, want op een gegeven moment zie je rechts van je een grote rots, van waar je een adembenemend mooi uitzicht hebt over de Santa Martha Baai. Echt prachtig, dus zeker de moeite waard om even uit te stappen.

Verlaten resort
Als je uitgekeken bent en genoeg foto’s hebt genomen om je Instagramfeed mee op te leuken, kun je de weg nog een stukje vervolgen naar beneden. Zo kom je vanzelf uit bij het verlaten resort. Dit was ooit ‘Sunset Waters’, wat een topaccommodatie moet zijn geweest op Curaçao. Toch is het in 2009 failliet gegaan en sindsdien heeft niemand er meer naar omgekeken. Daarom verkeert het gebouw nu in vervallen staat.

Precies dat maakt het zo leuk om er even rond te kijken. Op de muren is graffiti gespoten, vanuit de (lege) kamers kun je over de felblauwe zee turen en nog steeds is te zien dat er IN het (nu lege) zwembad ooit een bar heeft gezeten. Hoe cool is (eh, was) dat? Eeuwig zonde natuurlijk dat zo’n immens gebouw met 70 hotelkamers op een locatie als deze niet meer wordt gebruikt en zo aan zijn lot wordt overgelaten. Aan de andere kant is dat ook juist wat het zo de moeite maakt om er een kijkje te gaan nemen.

Rustig strandje
Als je het resort hebt gezien, kun je nog een klein stukje verder naar beneden rijden voor een bezoek aan het strand. Hier zijn vaak maar een handjevol – of zelfs helemaal geen – mensen, en je kunt gewoon met je auto het strand op (maar let op: niet elke auto is geschikt om over los zand te rijden!). Overigens zou ik hier zelf niet graag de hele dag blijven liggen als het zo rustig is. Je hoort regelmatig verhalen dat er spullen worden gestolen, en dat is natuurlijk ook niet zo gek met zo weinig sociale controle.

How I enjoy my weekends 🌞🌊

Een bericht gedeeld door Elodie Kint (@eloditnl) op

Lunchen bij Landhuis KSM
Als je dit allemaal hebt bekeken, kun je Santa Martha bíjna van je lijstje afstrepen. Ik las laatst in TUI Magazine nog de tip om langs Landhuis Klein Santa Martha te rijden voor een lunch, waarbij je onder het genot van (schijnbaar) heerlijk eten nog even rustig kunt genieten van het mooie uitzicht. Ik heb dit zelf nog niet gedaan, maar wil dit zeker snel gaan uitproberen als ik weer naar Westpunt ga en zal dan natuurlijk ook laten weten hoe het me is bevallen. De menukaart ziet er in ieder geval veelbelovend uit en de prijzen schrikken me absoluut niet af!

Ben jij al eens naar Santa Martha geweest? Of komt het op je to-see-list te staan?

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *