Abseilen van de Julianabrug (mét vlog) | CURACAO TIPS

Geen zin om een hele dag met je luie reet op een strandbedje te liggen? No worries, ook voor de thrillseekers is er genoeg te doen op Curaçao. Abseilen van de Julianabrug bijvoorbeeld! Jezelf op 45 meter hoogte van de reling laten vallen en vervolgens behendig naar beneden laten zakken, terwijl je onderweg nog wat kunstjes doet… Sounds good, right?

Angstplasje

Oké, ik moet zeggen dat ik dat helemaal niet zo goed vond klinken toen we onder de Julianabrug stonden en ik de hoogte goed in me opnam. Maar ik houd ondanks mijn hoogtevrees wel van een kick, dus terugkrabbelen was niet aan de orde. We kregen een kek broekie en een paar handschoenen aangereikt en na een angstplasje kon het avontuur beginnen. Allereerst klommen we vanuit Otrobanda een stuk omhoog en staken we de ring over (volgens instructeur Albert het gevaarlijkste van de hele ochtend), om vervolgens via een luik aan de zijkant van de weg ín de brug te kruipen.

Daar kregen we de nodige instructies en hoorden de vrouwen dat ze hun haren in een strakke knot of staart moesten binden. Met het liefste nog een haarband eroverheen om zo te voorkomen dat er babyhaartjes tussen ‘het achtje’ komen en je hoofd gescalpeerd zou worden. Verder was dit zoals je begrijpt een heel geruststellende gedachte.

Op de reling

Nadat Albert alles zorgvuldig had geïnstalleerd en zijn assistent al naar beneden was afgezakt, waren wij zelf aan de beurt. We moesten de brug verlaten via een klein rond raampje. En als je daar doorheen kroop, stond je al meteen op de reling. Ik had echt geen idee waar ik mee bezig was en scheet – zoals een echte held op sokken betaamt – natuurlijk zeven kleuren stront. Gelukkig was Albert geduldig en legde hij rustig uit wat ik moest doen. Allereerst een ontspannen houding aannemen (nee, is goed joh) en jezelf langzaam achteruit laten zakken tot je in een hoek van ongeveer 90 graden tegen de reling aan staat. Daarna nog één stapje naar beneden om je vervolgens te laten vallen. Wieeeh!

Remmer beneden

Dat is eigenlijk het engste moment. Want als je dit nooit eerder hebt gedaan, heb je nog geen idee hoe je jezelf onder controle gaat houden in de lucht. Het lijkt alsof je geen grip hebt op het touw, omdat je dit door de handschoenen niet goed voelt. Maar gelukkig krijg je die geruststelling vrijwel meteen als je eenmaal hangt. Bovendien staat er een ‘remmer’ beneden, die het touw strak houdt wanneer dat nodig is, zodat je echt niet zomaar kunt vallen. En het uitzicht is waanzinnig! Aan de ene kant de Isla, aan de andere kant de Handelskade. Wat een genot!

Trucendoos

Na wat aanmoedigende woorden van de instructeurs en vrienden die al heelhuids terug beneden waren, durfde ik het – voor de foto – aan om mijn handen even los te laten en om ondersteboven aan het touw te gaan hangen (!). Waar ik dat lef vandaan haalde, zou ik ook niet weten. Adrenaline doet rare dingen met je, haha! Ik had de smaak te pakken en ben zelfs nog een tweede keer gegaan. Ja, jongens, dit was echt super, super vet en ik zou het oprecht iedereen aanraden die van een beetje actie houdt.

Praktische informatie

Mocht je enthousiast zijn geworden en ook willen abseilen op Curaçao, dan is gecertificeerd instructeur Albert Schoop your man! Hij doet dit naast zijn werk. Dus abseilen onder zijn begeleiding kan enkel op zaterdagen, zondagen en feestdagen. Behalve van de Julianabrug (waar hoogte vooral een uitdaging is), kun je ook abseilen van het Rembrandtgebouw in Otrobanda (waar meer techniek bij komt kijken), of Gròt di Brua bij de vlakte San Pedro. Reserveren kan via verticalfuncuracao [a] yahoo.com, 5207799 of 6681118 (landnummer +5999).

De prijzen zijn afhankelijk van de grootte van de groep waarmee je gaat abseilen. Hoe meer deelnemers, hoe goedkoper het in verhouding wordt! De exacte tarieven zijn op te vragen bij Albert.

Dit artikel is niet gesponsord.

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *