6 leuke activiteiten voor een geslaagd dagje Punda | CURACAO TIPS

De winter is aangebroken en dat betekent hoogseizoen voor de cruisevaart. Soms liggen er wel drie van die mega schepen tegelijk in Willemstad. Meestal zijn ze er maar één dag en het lijkt me als toerist best een uitdaging om alles uit die ene dag te halen als je hier niet thuis bent. Daarom laat ik in deze blog zien wat mijn favoriete invulling voor een dagje Punda is!

Terrasje aan de Handelskade

Als het aan mij ligt, begin ik de dag rustig. Ik start het liefste met een koffietje aan de Handelskade terwijl ik zit te turen naar pontjesbrug. Het is de enige houten draaibrug ter wereld en hij drijft op zestien pontons. Ik blijf het leuk vinden om daar naar te kijken en hoe kun je dat nou beter doen dan vanaf de eerste rang? Iguana Café heeft een terras pal aan de Sint Annabaai (zie de witte parasols op de foto) en vanaf daar heb je perfect uitzicht op ‘the swinging old lady’. Met een beetje geluk varen er nog wat mooie boten voorbij en kun je mooi zien hoe de brug open en dicht gaat.

Rondneuzen op de Floating Market

Als de cafeïne zijn werk doet en je klaar bent voor wat meer activiteit, is het leuk om via de winkelstraat naar de Floating Market te wandelen. Tegenwoordig wordt de drijvende markt ook wel de fruitmarkt genoemd, omdat lang niet alle handel meer direct plaatsvindt vanaf de bootjes, maar in kramen aan wal. Op de markt worden producten uit nabijgelegen landen verkocht, zoals vers fruit, verse groenten, verse vis en verschillende souvenirs. Omdat de etenswaren een stuk goedkoper zijn dan in de supermarkt, doen ook veel locals hier hun ‘boodschappen’. Absoluut de moeite waard om even rond te neuzen!

Lunchen bij Plasa Bieu

Van al dat eten op de markt, zou je spontaan trek krijgen! Als je rond lunchtijd nog aan de Sha Caprilleskade bent, raad ik je aan om wat te gaan eten bij Plasa Bieu. Dat is een oude markthal, waar verschillende lokale restaurants zitten die heerlijk eten serveren. Waar je aan moet denken bij de Antilliaanse keuken? Bijvoorbeeld ‘sopi di karni’, waar niet alleen rundvlees in zit, maar ook behoorlijke stukken aardappel, mais en andere groenten. Of ‘stoba kabritu’, wat Papiaments is voor gestoofde geit. Dompel je onder in de cultuur van Curaçao en proef de kruidige gerechten uit de lokale keuken. You won’t regret it.

Toeristenkiekjes maken

Net als een selfie bij de Handelskade, kan ook een kiekje bij de de levensgrote woorden ‘Dushi’ en ‘Curaçao’ op het Wilhelminaplein niet in de galerij ontbreken volgens veel toeristen. En tja, eerlijk is eerlijk: ik heb zulke foto’s ook in mijn collectie! Extra tipje: aan de andere kant van de weg zitten verschillende eetcafé’s waar ik heel graag kom; Pleincafé Wilhelmina, Eetcafé de Buren en La Bohème. Voor een kop koffie, een snack of een goede en betaalbare maaltijd. Zeker wanneer er veel cruisepassagiers op het eiland zijn, zul je in die buurt ook vaak live muziek horen waardoor je helemaal in de Caribische sferen komt.

Een culturele wandeling maken

Als je op tijd weet dat je een dagje naar het centrum van Willemstad gaat, kun je een reservering doen voor een wandeling door de historische binnenstad. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit zelf nog niet heb gedaan, maar het staat hoog op mijn lijstje omdat ik er goede verhalen over hoor (en omdat ik er gewoon nieuwsgierig naar ben). Ik weet dat ‘Dushi Walks‘ en ‘Otrobanda-Pundatours’ wandelingen aanbieden onder begeleiding van een gids. Zij laten je voor een paar gulden de mooiste plekjes zien en vertellen je een hoop over de geschiedenis van het centrum. Een absolute must-do voor de cultuurliefhebber dus!

Dineren in Pietermaai

En dan is het ‘s avonds tijd om te verkassen naar mijn favoriete wijk van heel Curaçao: Pietermaai. In de Nieuwstraat kun je heerlijk eten bij bijvoorbeeld Ginger, El Cantina del Patron of bij Mundo Bizarro. Bij die laatste kun je ook terecht voor alleen een drankje en daarnaast vind ik Miles Jazz Café een hele fijne plek om even wat te drinken. Liever aan zee zitten? Dat kan een paar meter verderop aan de Kaya Wilson Godett, bij onder meer St Tropez Ocean Club, Scuba Lodge en BijBlauw. St Tropez is wat mij betreft ook echt een aanrader als je nog even een cocktail wilt drinken. En ik kan me voorstellen dat die er na zo’n actieve dag wel in gaat! 😉

Hopelijk hebben jullie wat aan mijn tips en mocht je nog meer hotspots of leuke activiteiten weten, dan hoor ik dat natuurlijk heel graag!

Deze blog schreef ik in samenwerking met Downtown Management Organization.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *