Citytrip Middelburg: 2 nachtjes weg in eigen provincie

Historische gebouwen, mooie grachten en het strand om de hoek. Middelburg heeft het allemaal en meer. Pas geleden vertoefden wij drie daagjes in de hoofdstad van Zeeland, en ik kan jullie vertellen: dat was héérlijk! In deze blog neem ik jullie mee en geef ik een aantal hele fijne tips voor coronaproof activiteiten, hotspots en mooie plekjes. Kijk je mee?

DAG 1
17.00 – Aankomst in Middelburg

Het zonnetje op mijn gezicht, het geluid van de meeuwen en de zilte lucht, bezorgen me meteen bij aankomst al het vakantiegevoel! Zó fijn om er eindelijk weer eens op uit te zijn. En wat een geluk dat we aan deze mooie gracht mogen verblijven. We slapen namelijk bij B&B Number 9 (op Instagram beter bekend als @slapeninstijl).

We worden persoonlijk door de gastheer en -vrouw ontvangen en wanneer we naar boven lopen, prijken onze namen al op een bordje aan de deur van onze kamer. Dat noem ik nou nog eens een warm welkom!

19.00 – Restaurant aan huis

De loft is prachtig. Historische elementen, zoals de houten constructie uit de vijftiende (!) eeuw, worden gecombineerd met moderne meubels, als een pastelroze velours bank. De eigenaren vertellen ons dat ze dit pand, een Rijksmonument, in hartje centrum ruim vier jaar geleden hebben gekocht. En sindsdien zijn ze volop aan het klussen geslagen. Ze houden de bijzondere, oude elementen in ere en geven daar een eigentijds tintje aan. Love it!

We stallen onze spullen uit en kijken snel op Thuisbezorgd.nl om te zien waar we wat lekkers te eten kunnen bestellen. Onze keuze valt op La Presa, een tapasrestaurant. Met onder andere Korean Fried Chicken, sticky spareribs en gambakroketjes op het menu. Allemaal bezorgd tot aan de deur. Mmm, wat een goed begin van deze citytrip Middelburg!

21.00 – Badderen en bankhangenNa het eten laten we het bad op de bovenverdieping vollopen met water. We zetten een rustig jazzmuziekje op en nemen even een momentje om te relaxen. Uitbuiken is nog nooit zo fijn geweest!

DAG 2
10.00 uur – Ontbijt halen


We slapen uit tot iets na negenen en als we wakker worden staat de zon al hoog aan de hemel. Wie had kunnen denken dat we eind februari zo mooi weer zouden hebben? Het lijkt wel al lente! Ik wrijf de slaap uit mijn ogen en besluit snel een ontbijtje te gaan halen. We lopen naar De Juf voor een croissantje, yoghurt met granola, verse jus en een latte to go. Goeeeeeedemorgen!

11.00 – Sightseeing
Omdat er vanwege de lockdown nog vrijwel niets open is, besluiten we van het heerlijke weer te gaan genieten met een leuke stadswandeling. Langs onder andere de Abdij, de Lange Jan, het stadhuis en de Oostkerk (foto hieronder). En de leuke grachtjes aan de Houtkaai en Londensekaai niet te vergeten!

Tussen de middag eten we een broodje bij Fromagerie Forianne. En laat je niet misleiden door deze naam, want hier kun je dus veel meer eten dan alleen kaas. Ik neem een broodje rosbief met truffelmayonaise en pijnboompitjes. En poh, wat is dat smullen, zeg! Ik had er graag een foto van gemaakt, maar werd na één hap al aangevallen door een meeuw, dus toen durfde ik niet meer, haha.

Wij lopen een eigen route, maar als je de stad nog niet zo goed kent is het misschien leuk om mee te doen aan De Stadswandeling Middelburg. Die leidt je naast de bezienswaardigheden ook nog eens langs allerlei hotspots voor take-away eten en drinken. Ik hoorde helaas pas te laat dat het bestond, anders had ik graag meegedaan.

Gelukkig weet ik zelf ook wel al wat leuke plekjes te vinden in Middelburg. Waaronder bakkerij Jan Schrieks op de markt, waar je heerlijke Zeeuwse bolussen kunt halen. Mocht je de bolus nog niet kennen: probéér het een keer als je in de provincie bent. Ik beloof: je zult er geen spijt van krijgen.


Halverwege de middag rijden we naar Valkenisse om een stukje te gaan wandelen over de duinen. Die zijn hier zó hoog dat het haast lijkt alsof we de bergen tegemoet rijden. Ik was nog nooit in Valkenisse geweest en vond het heel tof en indrukwekkend om eens te zien.

Terwijl we uitwaaien, komen we erachter dat een bevriend koppel op het naastgelegen strand van Zoutelande is. We stappen snel in de auto en rijden die kant op om samen een drankje te doen in de duinen. Rond etenstijd keren we terug naar Middelburg en halen we friet bij de Frietboetiek. Feestje!

DAG 3
10.00 uur – Een laatste rondje
Na twee nachten komt er aan onze citytrip Middelburg een eind. Maar ik kan de stad natuurlijk niet verlaten voor ik twee dingen heb gegeten: een broodje van ‘t Smoske én een stuk taart van Honeypie. Het kan dan ook bijna geen toeval zijn dat deze twee zaken vlak bij elkaar zitten.

We lopen via Langeviele, wat normaal een levendige winkelstraat is boordevol boetiekjes en leuke hotspots, naar de Markt waar het deze ochtend weekmarkt is. Met verse groenten, noten, vis, bloemen enzovoorts. Leuk om de stad nog even zo bruisend te zien, als die hoort te zijn. Middelburg, wat wás je fijn!

 

Disclaimer: Als ambassadeur van Zeeland voor de campagne #hiermoetjezijn, mag ik het komende half jaar de leukste plekjes van de provincie uitlichten op sociale media! Middelburg kon daarbij natuurlijk niet ontbreken. Onze overnachtingen bij Number 9 waren gesponsord, maar deze accommodatie is oprecht een hele, héle dikke aanrader om te verblijven.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *