Carrièreswitch: ik ga freelancen!

De kogel is door de kerk, mijn besluit is genomen. En nu mag ik het eindelijk van de daken schreeuwen: ik ga freelancen! Vanaf het nieuwe jaar ga ik fulltime aan de slag als zelfstandig journalist en tekstschrijver.

Foto’s Giulia Trentini Photography

Na mijn vakantie in Colombia heb ik mijn dienstverband bij het Antilliaans Dagblad opgezegd. Dat heb ik natuurlijk niet in een opwelling gedaan. Ik speel echt al maanden met dit idee. Omdat ik graag weer wat creatiever bezig wil zijn, wat losser wil kunnen schrijven en ook weer wat multimedialer wil werken. Daarnaast lijkt het me heel erg fijn om meer vrijheid te hebben. Als freelancer kan ik zelf kiezen wat ik wel en niet doe en als het een beetje mee zit kan ik ook locatie-onafhankelijk gaan werken. Want een laptop, een camera en Wi-Fi zijn eigenlijk alles wat ik nodig heb om mijn werk te kunnen doen.

Een tijdje terug kwamen er opeens een heleboel leuke dingen op mijn pad. Dat gaf voor mij de doorslag dat dit het moment was om ervoor te gaan. Ik heb dus al een aantal toffe opdrachten lopen. Zo word ik bijvoorbeeld ingehuurd voor een maandelijkse rubriek in een makelaarsblad, schrijf ik allerlei teksten voor een start-up en ben ik weer geregistreerd als freelancer bij de PZC, waarvoor ik in november al een stuk schreef. Waarschijnlijk ga ik vanaf januari aan de slag als copywriter voor een paar vrij grote Nederlandse merken, waarover ik super excited ben. En ook het Antilliaans Dagblad laat ik niet ‘cold turkey’ achter, want daar zal ik nog een aantal dagen per week worden ingeschakeld.

Kortom: ik mag niet klagen met zulke goede vooruitzichten. En dat nog voordat ook maar iemand wist dat ik als freelancer beschikbaar ben voor dit soort diensten. Hopelijk wordt dat na deze blogpost alleen maar meer, want ik sta echt te trappelen. Het geeft me zó veel energie! Om potentiële klanten een idee te geven bij wat ik voor ze kan betekenen, ben ik de afgelopen weken bezig geweest met het maken van een zakelijke website. Voor wie mijn weekoverzichten leest; dat is dus ook de reden dat ik pas een fotoshoot had. Zo kon ik mijn site meteen mooi aankleden. Benieuwd naar het eindresultaat? Klik dan gauw op deze link!

Nu weet ik dat jullie je allemaal afvragen: Elo, ga je dit op Curaçao doen of in Nederland? Dat weet ik zelf eerlijk gezegd ook nog niet helemaal zeker… Mijn opa zou zeggen: “De tijd zal het leren, meisje.” En daar moeten jullie het voorlopig maar even mee doen. Haha!

You may also like

14 reacties

  1. Goed bezig! Mocht je blijven hangen in die hoek, dan zie ik nog wel een correspondentschap Antillen/Zuid-Amerika in het vooruitzicht. Ga er voor! Je kan het en je weet dat je aan deze kant van de plas altijd een veilig baken hebt! xx

    1. Dankjewel Marcel! Haha, een correspondentschap zou zomaar kunnen, maar misschien eerst nog wat andere hoeken van de wereld verkennen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *