Vakantiekriebels? Dit zijn 5 leuke boeken voor reizigers

Zoek je een cadeau voor een fervent reiziger? Ben je een echte globetrotter en toe aan leesvoer? Of heb je bij gebrek aan echte vakanties door het coronavirus zin om je even in een andere wereld te begeven met behulp van de letters op papier? Dan heb ik hier een aantal hele leuke reisgerelateerde boeken voor je. Over het leven als een digital nomad, de psychologische effecten van reizen op jouw gesteldheid én bestemmingen die niet op je bucketlist mogen ontbreken!

Work hard, travel harder – Suzanne van Duijn

Twee jaar geleden volgde ik de cursus ‘Reizend ondernemen’ bij Suzanne van Duijn. Toen al inspireerde ze mij met haar verhalen en praktische tips om te gaan ondernemen en een leven als digital nomad vorm te geven. In haar nieuwe boek ‘Work hard, travel harder‘ heeft ze nu al die tips uitgebreid, aangescherpt en gecombineerd met een heleboel ervaringsverhalen van haarzelf en andere digital nomads, die ieder op hun eigen manier invulling geven aan ‘remote work’. Zo vertelt Suzanne hoe je van de wereld je werkplek maakt. Hoe je klanten binnenhaalt vanuit het buitenland. Hoe je productief werkt en valkuilen vermijdt. Erg leuk om te lezen en het ziet er ook nog eens super mooi uit!

Wie (niet) reist is gek – Ab Dijksterhuis

Op aanraden van een reislustig vriendinnetje kocht ik een paar jaar geleden ‘Wie (niet) reist is gek‘. Een pocketboekje, waarin schrijver en psycholoog Ab Dijksterhuis je op een hele vlotte manier vertelt welke effecten reizen heeft op je gesteldheid. Het maakt ons bijvoorbeeld gelukkiger, geeft ons een andere kijk op bestaande vooroordelen, prikkelt onze creativiteit én het verlengt ons leven. Terwijl hij uitlegt hoe dat allemaal werkt, neemt hij je mee op de reizen die hij heeft gemaakt. Van Iran tot Zanzibar en van India tot de VS. Hilarisch, verrassend, interessant en vanwege het formaat ook nog ideaal om mee te nemen op reis!

Humans of New York – Brandon Stanton

Een collector’s item dat niet mag ontbreken in de boekenkast van iedere reiziger, is het boek ‘Humans of New York‘ van Brandon Stanton. De maker sprak hiervoor willekeurig mensen aan op straat en vroeg ze simpelweg wat er in hen omging. Dat leverde vaak prachtige, menselijke verhalen op. Verhalen die een lach op je gezicht toveren, of die je juist ontroeren. Door de foto’s en verhalen te bundelen geeft Stanton een uniek inkijkje in het leven van de inwoners van the Big Apple. Humans of New York is geen boek dat je in één keer van A tot Z uitleest, maar dat je zo nu en dan eens openslaat om wat van die geweldige interviews te lezen.

Bucketlist reizen – Marloes de Hooge

Er zijn zo van die reizen die je ooit in je leven gemaakt moet hebben. Precies dat soort reizen, verzamelde Marloes de Hooge in haar boek ‘Bucketlist reizen‘. Van de parel van het Midden-Oosten, Jordanië, tot het gedroomde Hawaï. En van het idyllische Bali tot de westkust van de Verenigde Staten. De schrijfster en oprichtster van Travelvalley.nl beschrijft bij elk van deze bestemmingen wáárom je hiernaartoe wilt en geeft direct tips over hoe je die reis het beste kunt vormgeven. Mede dankzij de prachtige foto’s een heerlijk boek om je te laten inspireren voor je volgende reis.

365 dagen onderweg – Floortje Dessing

Geen nieuw boek, maar nog steeds leuk om doorheen te bladeren: 365 dagen onderweg. Niet in de laatste plaats omdat het is geschreven door mijn grote voorbeeld Floortje Dessing. In dit boek neemt ze je mee de wereld over. Terwijl ze mediteert in Arizona, kitesurft in Sint Maarten en overnacht in een boomhut in Australië. Door op een vlotte en persoonlijke manier te beschrijven hoe zij die avonturen beleeft, prikkelt ze je om de wereld te ontdekken. Ondertussen geeft ze hele praktische tips om bijvoorbeeld goedkope vliegtickets te scoren. Wist je trouwens dat ze met de opbrengsten van haar boeken de fair-tradekledingwinkel Nukuhiva startte?

Ik ben benieuwd: wat is jouw favoriete reisgerelateerde boek? Laat het me weten in een reactie!

You may also like

3 reacties

  1. Ha wat toevallig, ik heb onlangs ook een blog online gezet met daarin must-have boeken voor reisliefhebbers! 2 ervan komen overeen, die moeten dan wel héél leuk zijn. 😉 De laatste 3 van jouw lijstje heb ik nog niet gelezen, gaan op het lijstje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *