Dushi bida na Korsou #43

Met m’n paps en mams op bezoek en alle leuke dingen die we samen doen, vliegt de tijd echt voorbij… Deze week bezochten we Velas Latinoamérica, gingen we samen op stap en wipten we binnen bij de galerij van Nena Sanchez.

MAANDAG
Na het openingsconcert op zondag, ging maandag de Sail (Velas Latinoamérica) eigenlijk pas echt van start. Tijd om er een kijkje te nemen dus! Samen met mijn ouders heb ik een rondje gelopen en een aantal schepen bezocht. Maar eerlijk gezegd vond ik het niet super spectaculair, omdat vrijwel overal alleen het dek was opengesteld. Gelukkig had ik een avond eerder al een spontane privétour gehad bij de Brazillianen, haha.

Toen we uitgekeken – en lichtelijk oververhit – waren, zijn we nog even bij Plein Café Wilhelmina gaan lunchen. En daarna moest ik weer aan het werk!

DINSDAG
Dinsdag heb ik overdag gewerkt en daarna ben ik met m’n ouders en Maaike gaan eten bij Pincho Garden. Toen ik hier vijf jaar geleden stage liep, was dat nog een soort uitgebouwde snèk. Er stond een grill, er was een barretje en het ‘restaurant’ bevond zich onder een afdekzeil en was ingericht met simpele tafels en plastic stoeltjes. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig restaurant, met zelfs twee vestigingen, en dat wilde ik mijn ouders graag laten zien… Het eten is trouwens nog net zo lekker!

‘s Avonds werd de Sail afgesloten met een concert van Oscar d’Leon, waar ik goede verhalen over had gehoord. Maar het was zó enorm druk op het Brionplein, dat we er helemaal claustrofobisch van werden en terug naar Pietermaai zijn gelopen om daar lekker een drankje te doen bij Mundo Bizarro. Ook leuk!

WOENSDAG
Woensdag ben ik na werk met papa gaan bootcampen. Super leuk om dat eens samen te doen! Later op de avond hebben we met zijn drieën nog even een koffietje en een borrel gedronken bij BijBlauw, een heerlijk plekje aan zee.

DONDERDAG
De volgende dag had ik weer een avonddienst, dus konden we overdag samen wat leuks doen. Ik had allerlei lekkere dingen in huis gehaald, zodat we samen konden brunchen bij mij op terras en daarna hebben we nog even een paar uurtjes bij Mood gezeten. Daar maakte papa een foto van mij voor een nieuwe blog die ‘s avonds online ging en dronken we lekker wat op de steiger. Chill!

VRIJDAG
Het weekend begon ik weer goed door te gaan hardlopen. Een rondje van vijf kilometer, dat gelukkig een stuk lekkerder ging dan de vorige keer. Als beloning voor het harde werken, nam ik daarna een mega grote pizza bij Limoncello, een Italiaans restaurant aan zee. Daar hebben ze trouwens echt de lekkerste pizza die ik tot nu toe op  Curaçao heb gegeten; je kunt hem helemaal naar jouw smaak samenstellen en de bodem was heerlijk krokant. (#nospon)

Toen we na het eten onderweg waren naar de auto, hoorden we dat er live muziek was bij Madero. Het klonk zo goed dat we er niet voorbij konden lopen. Nog even een afzakkertje doen, zeiden we… Dat ‘even’ werd eigenlijk bijna de rest van de avond, want het was er echt super gezellig!

ZATERDAG
De volgende dag sliepen we lekker uit en daarna zijn we naar Bandábou gereden. Ik had al vaker gezien dat daar een galerij zat van Nena Sanchez, maar was er nog nooit geweest. Nu kon ik mijn nieuwsgierigheid niet meer bedwingen en papa en mama waren ook wel in voor wat cultureels, dus besloten we een kijkje te gaan nemen. De kunstwerken van Nena Sanchez zijn heel erg kleurrijk en hebben allemaal een Curaçaos tintje. Zowel de originelen als een aantal replica’s worden tentoongesteld in een landhuis bij Sint Willibrordus en ook in de tuin staan toffe, grote beelden. Tof om eens binnen te wippen als je er langs komt!

De rest van de middag brachten we door bij Karakter en ‘s avonds zijn we bij de Gouverneur wezen eten. Voor de verandering ben ik eens een avondje niet op stap geweest. Tijd om bij te slapen!

ZONDAG
Zondag ging de wekker op tijd, omdat we nog een toertje Westpunt wilden doen. De snorkel ging mee, want ik papa de schildpadden bij Playa Grandi wel eens laten zien. Dit strandje wordt steeds bekender, waardoor we jammer genoeg meer mensen dan mooie dieren zagen onder water. Maar we hebben uiteindelijk toch nog twee grote zeeschildpadden gezien!

Na onze duik reden we door naar Playa Lagun, waar we mega lekkere tosti’s aten. En daarna was het voor mij tijd om terug te rijden naar Bandábou om nog een avondje te werken!

You may also like

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *