Dushi bida na Korsou #48

Deze week keek ik voor het eerst naar Mamma Mia!, ontdekte ik de nieuwe lunchspot Beans en hield ik een kroegentocht om het weekend te vieren. In deze nieuwe blog neem ik jullie weer gezellig mee in mijn leventje op Curaçao!

MAANDAG
Doordat ik onverwachts bezoek kreeg, was ik maandag een paar minuutjes later bij de bootcamp. Er werd een grapje over gemaakt en daarna heb ik gewoon lekker gesport. Nietsvermoedend… Tot ik de aanwezigenlijst achteraf even checkte en daar een passief agressieve boodschap van m’n trainer aantrof ‘RUIM TE LAAT!!!’, haha!

De rest van de avond heb ik thuis heerlijk gechilld met een filmpje. Ik heb voor het eerst in mijn leven Mamma Mia! gekeken, wat ik dus echt een enorm zoetsappige vrouwenfilm vond. Mega onrealistisch, maar – I have to admit – wel perfect om bij te relaxen!

DINSDAG
De volgende dag begon ik met een bezoekje aan Napa, om mijn voorband te laten vervangen. Die had ik ‘s zondags stuk gereden op een veel te hoge stoeprand – inschattingsfoutje – en kon absoluut niet meer gerepareerd worden. Woops!

‘s Avonds na werk ben ik met Britt en Joëlle naar Shakers Bar & Grill gegaan, een lokale tent in Mahaai. Daar aten we voor een prikkie super chille kipshoarma en van die gekruide krulfrietjes. Njam!

WOENSDAG
Nadat ik woensdagochtend een fles wasmiddel uit m’n handen had laten vallen (hallo ochtendhumeur), begon ik de dag onverwachts met een grote schoonmaakbeurt in huis. M’n badkamer lag helemaal vol en toen dacht ik: laat ik dan maar meteen de hele tent onder handen nemen.

Ik belde ‘s middags nog even met mijn ouders en ben daarna naar werk gegaan voor een indeeldienst.

DONDERDAG
Na lang uitstellen had ik donderdag eindelijk een lunchdate met Maaike. Wij volgen elkaar al een tijdje op Instagram en zij had de winactie gewonnen, die ik pas had gehouden in samenwerking met Fotofabriek. Natuurlijk had ik het zelf ontworpen notitieboekje ook bij haar in de bus kunnen gooien, maar het leek ons veel leuker om elkaar eindelijk eens te ontmoeten en samen wat leuks te gaan doen. Dus spraken we af bij Beans, een nieuwe lunchspot in Pietermaai. Bij het zien van de sandwiches, pokebowls en vooral de gebakjes liep het water me al in de mond. We zijn allebei voor de sandwich met kip gegaan en hebben daarna nog een carrotcake gedeeld. Hopi dushi!

VRIJDAG
Het weekend ben ik weer goed begonnen door te gaan hardlopen. Een rondje van vijf kilometer dat voor m’n gevoel best lekker ging, maar bij lange na niet m’n beste tijd was. Het is altijd leuk om te zien dat je vooruitgang maakt, maar het gaat me er vooral om dat ik af en toe lekker beweeg en me enigszins fit voel. Dus ik was toch helemaal happy!

‘s Avonds ben ik met Britt bij Ginger gaan eten. Ik verorberde met veel plezier de ossenhaasstrips in teriyaki en had daarmee weer een prima bodem gelegd voor een gezellig avondje stappen bij Mambo!

ZATERDAG
Zaterdag was mijn enige dagje weekend en die heb ik goed besteed door ‘s ochtends wat winkeltjes te bekijken – niets gekocht overigens – en even bij Joelle langs te gaan, die nog steeds thuis zit na een lelijke val op werk.

‘s Middags heb ik met een boekje op het strand gelegen bij City Beach 88 en na het eten ben ik een drankje gaan drinken met Maaike en haar bezoek uit Nederland. We wilden eigenlijk nog naar de Kaya Kaya Streetparty in Otrobanda, maar het was daar zo druk dat we er niet in zijn geslaagd om een parkeerplek te vinden. Dus hebben we maar een kroegentocht gehouden op allerlei plekken waar we nog nooit waren geweest. Zo dronken we bijvoorbeeld wat bij Le Ciel, boven de Op=Op Voordeelshop, en belandden we bij de Heinekensnek aan de Caracasbaaiweg. Kei leuk!

ZONDAG
Na een enerverende avond maakte ik zondag lekker een ontbijtje voor mezelf klaar; verse pistoletjes met aardbeien. Ik gun mezelf hier bijna nooit aardbeien omdat je voor een doosje omgerekend algauw 8 euro betaalt. Maar nu waren ze in de aanbieding, dus nam ik ze toch een keertje mee naar huis. Het enige voordeel van het feit dat m’n lievelingsfruit hier niet te betalen is, is dat je er dan wel extra van geniet!

Die avond moest ik werken en daarna heb ik weer rustig aangedaan met een kopje thee en m’n boek.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *