Auto huren op Curaçao

Huurauto op Curaçao

Als je tijdens je vakantie op Curaçao echt iets wilt zien van het eiland dan heb je absoluut een auto nodig. De afstanden naar trekpleisters als de Handelskade, de mooiste stranden op Westpunt en toprestaurants op mooie locaties lijken misschien niet zo groot, maar geloof me: zonder auto ben je nergens. In deze blog leg ik uit waarom en vertel ik waar jij je auto kunt huren!

Huurauto op Curaçao

Weinig goede alternatieven
Als je nog nooit op Curaçao bent geweest denk je misschien dat er genoeg alternatieven zijn voor een huurauto. Dat dacht ik zelf bij mijn allereerste bezoek aan het eiland ook, maar dat viel vies tegen. Het openbaar vervoer is niet goed geregeld, taxi’s zijn relatief duur en jezelf te voet, per fiets of op een scooter verplaatsen is simpelweg niet zo veilig. Ten eerste omdat de infrastructuur hier totaal niet op is gemaakt en ten tweede vanwege de criminaliteit op straat.

Ik ging dus al vrij snel overstag en struinde goedgemutst het internet af naar de mogelijkheden om een auto te huren op Curaçao. Maar aangezien ik binnen een paar dagen al een auto wilde hebben, bleek dat een beetje kort dag te zijn. Zo’n beetje alle fatsoenlijke opties waren al vergeven. Dus meteen een tip: zorg dat je een huurauto – zeker in het hoogseizoen – op tijd reserveert, want anders kan het nog wel eens lastig worden om er eentje te vinden die betaalbaar én in orde is.

Betrouwbare autoverhuurder
Ik zou altijd even op zoek gaan naar ervaringen en niet zomaar met de eerste beste verhuurder in zee gaan. Zelf heb ik in mijn laatste week op Curaçao – nadat mijn eigen auto was verkocht – een Kia Picanto gehuurd bij De Vos Autoverhuur. Daar verwees ik eigenlijk altijd al iedereen naartoe, omdat dit bedrijf goede auto’s heeft voor prima tarieven (vanaf 65 gulden). Dat is inclusief WA-verzekering en voor iets meer kun je je ook All Risk laten verzekeren.

Huurauto Curacao

Op Curaçao gebeuren relatief veel ongelukken, dus zo’n extra verzekering is het overwegen zeker waard. Maar ik heb zelf nooit brokken gemaakt en ben er dan ook van overtuigd dat je er gewoon veilig kunt rondrijden als je gewoon goed oplet. Het verkeer is even wennen, maar uiteindelijk is er niets fijner dan met je raampje naar beneden over de Curaçaose wegen te cruisen terwijl de lokale muziek uit je speakers klinkt. Dushi bida, zeggen we dan! (Het goede leven)

Lekker toeren
Pas als je een auto hebt, kun je weg bij je hotel of resort. Dan kun je lekker gaan eten bij een restaurant op een unieke locatie zoals Fort Nassau, kun je naar de mooie stranden op Westpunt zoals de Grote Knip, Cas Abao en Playa Lagun en kun je gaan toeren door natuurgebieden als Shete Boka en het Christoffelpark. Kortom: dan kun je pas écht iets zien van Curaçao. En trust me, dat wil je. Anders kun je net zo goed naar Turkije vliegen om elke dag te zonnebaden aan hetzelfde strand of zwembad.

Weten wat je zoal kunt doen op Curaçao? Bekijk dan mijn Ultimate Island Guide!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *