Bijzonder overnachten in Zeeland: een nachtje in de kerk

Bijzonder overnachten in Zeeland? Wij deden het pas nog! Bij Nachtje in de kerk, een bed & breakfast in de voormalig Gereformeerde Kerk van Vrouwenpolder, op loopafstand van de kust. Eén overnachting hier was genoeg om helemaal het vakantiegevoel te krijgen. We pakten ons eerste terrasje, maakten een romantische strandwandeling bij zonsondergang en verkenden het natuurgebied Oranjezon. Kijk je mee naar alweer een heerlijke staycation?

DAG 1 

17.00 – Het eerste terrasje van 2021
Tijdens onze getaway in Vrouwenpolder is de horeca nét weer geopend . We besluiten op tijd te vertrekken, zodat we nog snel voor een drankje en een borrelplankje kunnen neerstrijken bij Strandpaviljoen De Dam. Wat hebben we dit gemist!

De Dam Vrouwenpolder

Proost op nu alweer een heel geslaagd uitje in eigen provincie!

Terras strand Zeeland

18.15 – Inchecken
Het is eind april en dat betekent dat de horeca alweer om 18.00 uur moet sluiten. We stappen snel in de auto om in te checken bij onze accommodatie. En dat doen we natuurlijk zonder morren, want hallo, kijk eens op wat voor bijzondere plek we verblijven! B&B Nachtje in de Kerk is gevestigd in een oude kerk.

Bijzondere B&B Zeeland

Wauw, wat een entree. Prachtig! Je kijkt bij binnenkomst tot in de nok van het dak. Linksboven het balkon waar ooit de orgel stond. Voor je nog de originele vloer. Aan de muur authentieke elementen als de originele collectetasjes en psalmen aan het bord. En toch voelt het fris en modern. Wat een pareltje!

Bijzonder overnachten Zeeland

De avondzon schijnt prachtig binnen door de grote kerkramen. Precies op de landkaart van Zeeland. Jullie wisten toch wel al dat dit de zonnigste provincie van Nederland is, hè? Haha, dit kán geen toeval zijn.

19.15 – Eten afhalen bij de Lamme Goedzak

Na een warm welkom door gastvrouw Ineke, bestellen we wat te eten bij de Lamme Goedzak. Een eetcafé om de hoek. Ik ga voor een kipsaté met frietjes, Ko voor varkenshaas met roomsaus. We halen het eten af en gaan lekker zitten aan een tafeltje in de gemeenschappelijke ruimte van de B&B. Smullen geblazen!

Diner Vrouwenpolder

19.45 uur – Wandelen bij zonsondergang

Nachtje in de kerk ligt op nog geen half uur lopen naar het strand van Vrouwenpolder. Dus besluiten we na het eten nog een wandeling te maken bij zonsondergang. Door de polder, langs de rand van natuurgebied Oranjezon – waar we nog hertjes spotten – op naar de zee.

Strand Vrouwenpolder

De zon piept nog net boven de horizon uit, we zijn dus net op tijd. Kijk dan! Daar krijg je toch spontaan het vakantiegevoel van?

journalist en tekstschrijver Zeeland

22.00 – Slapen in de kerk

Moe maar voldaan ploffen we even later neer op het heerlijke bed in de B&B. Ondanks het hoge plafond voelt het toch heel knus en geborgen. In de kamer is namelijk een tweede etage gecreëerd met nog een gezellig zithoekje. We lezen nog even een boekje en gaan dan lekker slapen.

Bijzonder overnachten in Zeeland

DAG 2

8.00 – Uitgebreid ontbijt

Na een heerlijke nacht beginnen we de dag met een uitgebreid ontbijt. En als ik zeg uitgebreid, dan bedoel ik ook écht uitgebreid. We krijgen allerlei verse vleeswaren en kaassoorten. Witte broodjes, bruine broodjes en croissantjes. Een eitje naar wens bereid, yoghurt met vers fruit en zelfs wat groenten.  Maar ook zoet beleg, ontbijtkoek en boterhamzakjes om eventueel (of eh, zeer waarschijnlijk) te veel eten lekker mee te nemen – zonder schuldgevoel, haha. Wat een super goed begin van de dag!

Bijzondere B&B Zeeland

9.00 – Werken op locatie

Het is een doodgewone vrijdag, dus we moeten eerst nog even wat werk verrichten voordat we verder gaan genieten van weer een mooie lentedag. Maar hey, op een locatie als deze is dat natuurlijk ook absoluut geen straf. En: zo ben ik ondanks de pandemie toch nog een beetje de digital nomad, die ik zo graag wilde zijn, haha! 😉

Nachtje in de kerk Zeeland

12.30 – Lunchen bij Kaslokaal

We luiden het weekend in bij het Kaslokaal in Oostkapelle. Een theetuin in een voormalig kwekerij met een grote tuin en bovenal heerlijk eten. Ik neem een broodje warme beenham met honingmosterddressing. Mmm!

Oostkapelle lunch Kaslokaal

Pal achter onze tafel scharrelen de kipjes in de tuin. Wat een entourage!

Lunchen Oostkapelle Kaslokaal

14.00 – Wandelen in natuurgebied Oranjezon

We leggen een goede bodem voor een flinke wandeling door Oranjezon. Een natuurgebied, dat ik al heel lang eens wilde bezoeken. Niet in de laatste plaats omdat je er konikpaarden, hertjes én runderen kunt spotten. En jawel hoor, al bij aankomst zien we er een heleboel staan. Wiehoe, wat leuk!

Konikpaarden en hertjes

We lopen de Damhertenroute, een route van 6,5 kilometer door de bossen, duinen en wandelpaden langs de oude waterwinkanalen. Lekker even een middag in de natuur.

natuur in Zeeland

16.00 – Op naar het strand

We willen deze Zeelandtrip afsluiten in stijl, dus stappen we na onze wandeling snel weer de auto in. Op naar het strand van Oostkapelle! Om precies te zijn naar het Zeecafé, een heel leuk strandtentje met de stoelen pal op het strand. Geen fancy strandpaviljoen, maar echt een plekje met van die laidback vibes. Jammer genoeg komen we tot de ontdekking dat ze (eind april) nog niet open zijn. Maar de gekleurde huisjes onderweg ernaartoe zijn óók leuk!

Strandhuisjes Oostkapelle Zeeland

16.45 – Terrasje bij strandpaviljoen De Piraat

En gelukkig ligt hier in de buurt ook nog strandpaviljoen De Piraat, dat wél open is. We scoren een tafeltje achter het windscherm in de zon en genieten van een laatste drankje en een portie kibbeling. Zo sluiten we deze staycation, die begon met de heerlijke overnachting bij Nachtje in de Kerk, tóch nog af in stijl.

Strandpaviljoen Oostkapelle

You may also like

2 reacties

  1. Leuk ik was dank zei Elo dit weer even in Zeeland. Mooi die kerk! En mijn mond valt open als ik een NL ontbijt zie in plaats van mijn Franse.

    1. Hi Mary, wat leuk om te horen! Heerlijk, he? Dat ontbijtje! Is het in Frankrijk nóg uitgebreider? Of juist wat soberder?