Backpacken in Thailand #3 – Koh Phi Phi, Kanchanaburi en Ayutthaya

Met een backpack en een strooien hoedje trokken Laurien, Sanne en ik vorige zomer door Thailand. We zijn in drie weken tijd op zeven verschillende plekken geweest in het midden en zuiden van het land. In deze serie neem ik jullie mee op onze prachtige reis!

Ik vertelde jullie in traveldiary #1 al over onze dagen in Bangkok en Koh Phangan. Van daaruit reisden we verder naar snorkeleiland Koh Tao en de jungle van Khao Sok, waar je (bijna ;-)) alles over kunt lezen in traveldiary #2. Op naar exotisch Koh Phi Phi, avontuurlijk Kanchanaburi en historisch Ayutthaya!

Koh Phi Phi

Regen, regen en nog eens regen
Koh Phi Phi is een eiland dat totaal werd verwoest door de tsunami, een eiland waar geen gemotoriseerde voertuigen mogen rijden en een eiland waar je een prima feestje kunt bouwen. Maar Phi Phi is vooral een eiland waar je komt om lekker te luieren op de mooie stranden.

…Jammer alleen dat wij er twee van de drie dagen regen hebben gehad. De eerste dag hebben we daarom rustig aan gedaan en steeds als het droog was een stukje gewandeld langs de kraampjes met Thaise souvenirs en naar het strand waar we lekker nog wat hebben gegeten. ‘s Avonds werden we verrast door een mooie roze zonsondergang. Fotomomentje!

Boattrip – Maya Bay, Bamboo Island, Monkey Beach en sunset
De volgende dag was het weer gelukkig ietsje beter. We deden een boottrip langs allerlei mooie en bijzondere strandjes. We begonnen bij Maya Bay, het strand waar de film ‘The Beach’ met Leonardo di Caprio is opgenomen. Super mooi, maar je kon er je kont amper keren omdat het er echt belachelijk veel mensen waren.

We vervolgden de trip – shit, toch in de regen – naar Bamboo Island. Vlak voor we aankwamen klaarde het weer op. Gelukkig maar, want met de felle zon leek de zee wel licht te geven, zo blauw was het. We moesten met de kano van de boot naar de kust, hilarisch, want we waren (en zijn) natuurlijk geen getrainde kanoërs. Maar we zijn er gekomen en daar gaat het uiteindelijk om.

Next up was Monkey Beach. Een strand waar veel aapjes rondlopen. Helaas had onze kapitein bedacht dat we die als laatste zouden doen. We zagen de apen nog toen we de boot stillegden, maar eenmaal aan de kant waren ze allemaal verdwenen: ze gaan in de namiddag terug de berg op om te rusten. Gemiste kans!

We sloten de dag af met uitzicht op de zonsondergang, terwijl we lekker konden sabbelen aan frisse watermeloentjes. Al met al hadden we echt een heerlijke dag achter de rug!

And it rains again
Onze laatste dag op Phi Phi wilden we heel graag weer een berg op naar een viewpoint. Je hebt daar prachtig uitzicht op het eiland en twee felblauwe baaien (moet je echt even googelen). Maar door de regen, viel dat plan in het water (ha-ha, flauw). We hebben het daarom moeten houden bij een dagje biljarten in een café. Zonde, maar niets aan te doen!

Kanchanaburi

Watervallen
Onze dagen in Kanchanaburi maakten veel goed. Het was er snikheet, maar droog dus we mochten niet klagen. We bleven maar twee dagen en moesten ons even houden aan een strakke planning, zodat we wel alles konden zien en doen wat we wilden. Vlak na aankomst huurden we een taxi voor een paar uur, die ons naar de Erawan Waterfalls bracht. Volgens verschillende websites zou dit een park zijn met de mooiste watervallen ter wereld. Nou zijn we niet een erg kritisch publiek, maar dat vonden we toch nogal tegenvallen. Mooi was het zeker, maar niet zó mooi dat onze mond ervan open viel. We hebben vier watervallen bekeken en zijn toen terug naar beneden gelopen.

Death Railway
Op naar de Death Railway. Deze spoorlijn is in de Tweede Wereldoorlog aangelegd door krijgsgevangenen – onder dwang van de Japanners. Er zijn in totaal 15.000 mensen omgekomen in de 16 maanden die het heeft geduurd om het spoor te maken.

De taxichauffeur bracht ons naar het opstappunt. We wisten eigenlijk niet eens hoelang de rit zou duren. Uiteindelijk hebben we ruim 2,5 uur in de trein gezeten. Oeps, dat was niet echt onze bedoeling. Maar zo hadden we wel tijd om bij te komen en te genieten van het uitzicht.

Elephant’s World
Je zou best kunnen zeggen dat de volgende dag een droom van mij is uitgekomen. We zijn namelijk een dag olifanten gaan verzorgen bij Elephant’s World. Ja, het is wat prijziger dan een tochtje op straat en het kost wat meer tijd. Maar hier haal je véél meer voldoening uit. Olifanten zijn namelijk helemaal niet gemaakt om over het asfalt te lopen met kilo’s bepakking op hun rug. Die handel wilde ik dus niet sponsoren.

In Elephant’s World worden de mishandelde olifanten juist opgevangen. Circusolifanten, olifanten die op straat trucjes deden, olifanten die met mensen rondreden, of die werden gebruikt om met zware bamboebomen te sleuren mogen daar eigenlijk genieten van hun ‘pensioen’. En wij mochten de vrijwilligers een handje helpen met de verzorging van de reusachtige beesten.

Toen we net aan waren gekomen, mochten we ze voeren. Kilo’s meloen, mango, bananen en rijst gingen erin. En zoals je op de foto’s kunt zien, gaven we het eten niet alleen via de slurf, maar mochten we het ook echt op hun tong leggen. Spannend, maar leuk!

Daarna reden we naar een bananenplantage waar we de boer hielpen met het opruimen van de bomen. In ruil daarvoor krijgt Elephant’s World weer kilo’s gratis bananen (en die kunnen ze héél goed gebruiken!).

Vervolgens mochten we ‘sticky rice balls’ maken voor de oudere olifanten met gebitsproblemen. Ballen met rijst, mango en nog iets. Ook deze mochten we daarna meteen weer voeren en dat wisten de olifanten allang, want ze stonden allemaal al klaar rond het gebouwtje waar we het klaarmaakten.

Aan het einde van de dag zijn we de olifanten gaan wassen in de rivier en hebben we met ze gespeeld (euh ja, dat was best eng, want ik ben geen topzwemmer en die beesten zijn huge!). Maar wat was het een super, super, super toffe dag!

Ayutthaya

Tuk Tuk Toer langs ruïnes
Op onze voorlaatste dag zijn we naar Ayutthaya gegaan. Dit was voor Bangkok de hoofdstad van Thailand, maar is helemaal verwoest door het Birmese leger. Alle ruïnes van de tempels zijn bewaard gebleven en die zijn desondanks prachtig om te zien. We hadden een lijstje gemaakt met onze favorieten en hebben de hele dag een tuktuk gehuurd, die ons overal naartoe bracht. Genieten!

Dat was het einde van onze Thailandreis. Na Ayutthaya zijn we nog één nachtje terug naar Bangkok gegaan, waar we de verjaardag van Laurien heel goed gevierd hebben. En de volgende avond was het alweer tijd om te gaan. Wat hebben we het naar ons zin gehad! Wauw, dit was echt een te gekke reis. Zeker nu ik alles zo op een rijtje zet in de traveldiary’s, besef ik pas hoeveel hoogtepunten we eigenlijk hebben beleeft. Bijna alleen maar, haha. Nu kan ik behalve mijn foto-album ook de reisblogs er af en toe even bij pakken om deze drie weken te herbeleven.

Hopelijk vonden jullie het ook leuk om te zien wat we allemaal hebben gedaan. Mocht je nog vragen hebben of tips willen voor je reis naar Thailand, laat dan zeker even een berichtje achter in de comments!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *