Amusement tijdens de avondklok: 7 tips om je bezig te houden

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik de avondklok liever kwijt ben dan rijk. Maar aangezien ik het nou eenmaal niet voor het zeggen heb, probeer ik er maar gewoon weer het beste van te maken. En dat lukt best aardig. Want zelfs als ik vanaf 21.00 uur verplicht binnen moet zitten, kan ik nog genoeg leuke dingen bedenken om te doen. Om jullie te inspireren zet ik 7 tips voor amusement tijdens de avondklok op een rij.

 1. Houd een logeerpartijtje
  Vast niet helemaal de bedoeling van het kabinet, maar stiekem natuurlijk hartstikke leuk. Als je vanaf 21.00 uur binnen moet zitten en graag wat langer blijft hangen bij je beste vriendin, ouders of gezellige tante: maak er dan gewoon een logeerpartij van. Zo hoef je niet op de klok te kijken, kun je onbezorgd een biertje drinken en houd je je toch netjes aan de regels.

 2. Organiseer een bierproeverij
  Over biertjes gesproken: organiseer eens een bierproeverij. Met je partner, huisgenoot, of gezellig met vrienden via Zoom. Ik genoot laatst bijvoorbeeld van een borrelpakket van Scover. Dit is een bieradviespartij, die boxen samenstelt met de juiste smaakcombinaties. Zo dronk ik een biertje met een cheesecake en een met een karamelbonbon. Maar ook met een smaakvollle brie en gedroogde worst. Echt een aanrader.
 3. Bingewatch een serie
  Zoek een nieuwe serie om te bingewatchen. Zelf verslond ik de afgelopen weken onder andere Younger (Videoland), The Queen of Gambit en Emily Paris (Netflix). En ik twijfel nu tussen Bridgetown en Mocro Maffia. In ieder geval is het aanbod groot genoeg om me nog wel even mee te vermaken. Te veel series kijken is misschien een beetje zonde van je tijd. Maar af en toe kan het heerlijk zijn om je gedachten op nul te zetten en lekker tot rust te komen.
 4. Lees een boek
  Heb je normaal geen tijd om te lezen? Dan heb je nu geen smoesjes meer. Laat de schermen ‘s avonds uit en zorg voor de nodige ontspanning terwijl je verdwijnt in een goed boek. Een avondklok? Die hebben ze niet in De Zeven Zussen! 😉 Inspiratie nodig? Bekijk dan hier mijn boekentips van het afgelopen jaar! Bovenaan mijn to-read-list staan ‘Het beloofde land’ van Barack Obama, ‘Kom hier dat ik u kus’ van Geertje van Beeck en ‘Tot op de dag’ van Mardjan Seighali.

 5. Doe iets creatiefs
  Na een hele dag achter de laptop, vind ik niets lekkerder dan iets doen met mijn handen. Zo had ik in de lockdown al verschillende projectjes. Ik maakte een schilderij, tekende op porselein en ga nu aan de slag met waterverf om iets moois te maken voor boven de bank. Geen idee of het me gaat lukken, maar het zal me in ieder geval weer even bezighouden. Pinterest staat vol met toffe voorbeelden en YouTube puilt uit van de tutorials.
 6. Werk aan nieuwe projecten
  Ook maak ik graag van deze extra tijd gebruik om nieuwe projecten vorm te geven. Zo lanceerde ik pas geleden samen met vriendinnetje Rianne TipsCuracao.nl en het zal jullie niets verbazen dat we nog honderden ideeën hebben voor leuke en inspirerende content. Heb jij ook zo’n idee in je hoofd dat je graag eens zou uitwerken? The time is now! Maak er een begin aan. Werk elke avond een of twee uurtjes aan het concept en je zult zien dat je voor het einde van de lockdown al een heel eind bent gekomen.

 7. Restaurant aan huis
  Mis je je avondjes uit en diners in een restaurant? I feel you! Maar ik blijk het ook heerlijk te vinden om zelf vers te koken. Ik maak plots dingen begin, die nog niet in mijn repertoire stonden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Vlaamse stoverij, een pasta met scampi in een echt goede lookroomsaus of een exotisch gerecht als shakshuka? Leef je eerst helemaal uit in de keuken. Steek vervolgens de kaarsjes aan, zet een lounge muziekje op en smullen maar!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *