Over mij

Hi nieuwsgierige lezer! Leuk dat je meer over mij te weten wilt komen. Ik zal me even voorstellen: ik ben Elodie Kint, 29 jaar en een écht Zeeuws meisje. Ik reis graag, ik schrijf graag en ik ga mijn dromen achterna. Je zou me best een gelukszoeker kunnen noemen. Ik probeer namelijk zoveel mogelijk van het leven te genieten, door precies die dingen te doen waar ik blij van word. En via dit kanaal laat ik jullie meegenieten van al mijn avonturen!

Journalist
Nadat ik ben afgestudeerd aan de opleiding journalistiek, werkte ik eerst twee jaar lang met veel plezier voor regionaal dagblad PZC. Daarna pakte ik mijn koffers en maakte ik een langgekoesterde droom waar: ik emigreerde naar Curaçao en werd journalist bij het Antilliaans Dagblad. Anderhalf jaar lang woonde ik op het mooiste eiland van het Nederlandse Koninkrijk. Tot het weer begon te kriebelen. Ik kon me zo goed voorstellen dat ik voor altijd op het eiland zou blijven hangen. Maar ik wilde nog zo veel meer van de wereld zien.

Freelancer
Tijd om het roer om te gooien en ruimte te maken voor die andere dromen. Ik vestigde me weer in Nederland en schreef me in bij de Kamer van Koophandel. Sinds begin 2019 werk ik als zelfstandig journalist en tekstschrijver (copywriter, content creator, corrector – you name it!) voor verschillende opdrachtgevers. Van commerciële bedrijven, tot traditionele kranten, nieuwssites en magazines. Dat doe ik allemaal onder dezelfde naam als mijn blog: ‘Elo dit’.

Elo dit
Zal ik maar meteen even uitleggen waar die naam vandaan komt. Het is de bedoeling dat je ‘Elo dit’ op zijn Frans uitspreekt. Want dan klinkt het hetzelfde als mijn echte voornaam (die overigens ook Frans is). Vertaal je ‘Elo dit’, kom je op de betekenis ‘Elo vertelt’ en dat is precies wat ik doe: vertellen. In geschreven woord. Maar geen zorgen, dat doe ik gewoon in het Nederlands hoor!

Digital nomad
De beslissing om te freelancen heeft me de vrijheid gegeven om de twee dingen te combineren die ik het allerliefste doe. Schrijven en reizen. Door zoveel mogelijk locatie-onafhankelijke opdrachten aan te nemen, kan ik in principe overal ter wereld mijn geld verdienen. Zolang ik mijn laptop maar meeneem en internet heb. Dat hoeft overigens niet perse heel ver weg te zijn. Nederland is voor nu mijn standplaats en er zijn ongetwijfeld ook een hoop mooie plekjes in de buurt te ontdekken.

Boeken, ondernemen, fotograferen
Behalve over mijn reizen, zul je op Elodit.nl ook regelmatig blogs voorbij zien komen over andere dingen waar ik blij van word. Zoals goede boeken, ondernemerslessen en fotografie. Maar ook persoonlijke updates kunnen op een lifestyle blog van een reislustig journalist en tekstschrijver natuurlijk niet ontbreken. Daarom voorzie ik jullie regelmatig van een ‘Even bijkletsen’, waarin ik meer vertel over wat ik zoal meemaak in het leven.

Leuk dat jullie me volgen en veel leesplezier!

Kun je niet wachten om weer iets van me te horen? Volg me dan op social media! Ik ben voornamelijk actief op Instagram en LinkedIn. Maar je kunt me ook vinden op Facebook en Twitter.

14 reacties

  1. Vermoedde dat je blog naam voortvloeide uit Elodie Kint, Elodi (e Kin)t. :). Kan dus op meerdere manieren geinterpreteerd worden! … en fan nummer 2 😁!

    1. Dat probeer ik jullie altijd een beetje te laten zien in mijn weekoverzichten. Ik ga graag wat eten of drinken met vrienden, op stap, naar het strand. En daarnaast steek ik veel van mijn vrije tijd in het bloggen 🙂

    1. Bedankt voor het leuke complimentje! En tof dat je zelf ook bent geëmigreerd, ik vond het super spannend, maar heb er nog geen moment spijt van gehad! 🙂

  2. Gevonden, verloren en aardig wat Curaçaose cultuur in me opgenomen gisteren avond op kokomo beach. Mijn hoofd weet er nu even geen raad mee.😞

  3. Hoi Elodie! ik kwam je blog per toeval tegen. Hardstikke leuk, grappig en herkenbaar! Misschien ken je me wel? ik ben de moeder van ellen van je neef tom 🙂 Nog heel veel succes verder….groetjes Ingrid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *